Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Το Μαξίμου «εξαναγκάζει» σε παραίτηση τον Ραγκούση


Την πόρτα της εξόδου δείχνουν, Μαξίμου υπουργοί και βουλευτές στον Ραγκούση, μετά το χάος που έχει δημιουργηθεί από την απόφασή του να ανοίξει πόλεμο με τους ταξιτζήδες στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης. Είναι η δεύτερη ήττα Ραγκούση: η πρώτη ήταν με το θέμα της Κερατέας. Η εμμονή του τότε να γίνει χωματερή στην περιοχή δεν είχε καμία τύχη, ούτε στην κυβέρνηση ούτε στις......
δικαστικές αίθουσες. Η ελληνική δικαιοσύνη δικαίωσε πανηγυρικά του κατοίκους. Και τώρα μέσα σε δύο μήνες έρχεται ακόμη μια ήττα. Από τους λεονταρισμούς ότι δεν θα κάνει πίσω κι από τα καρφιά εναντίον του προκατόχου του Δ. Ρέππα, φτάσαμε την Πέμπτη στο μεγαλοπρεπές άδειασμα από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Β. Έξαρχος, προφανώς σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, με δήλωσή του, άφησε να εννοηθεί ότι θα ασκηθούν πιέσεις από τους βουλευτές, ώστε ο υπουργός Εσωτερικών να βάλει νερό στο κρασί του και να μπουν γεωγραφικοί περιορισμοί στην έκδοση αδειών.

«Χρειάζεται ένα σύγχρονο πλαίσιο κανόνων που θα διασφαλίζει ότι το ταξί θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες και οι ιδιοκτήτες ταξί θα ζουν με αξιοπρέπεια», δήλωσε. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων αλλαγών στο σχεδιασμό για την απελευθέρωση του κλάδου, λέγοντας πως «είναι αυτονόητο ότι ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η εμπειρία που υπάρχει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι επίσης αυτονόητο, ότι ο διάλογος που πρέπει να ξεκινήσει αμέσως και όλες οι αναγκαίες αποφάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, θα ολοκληρωθούν εντός συγκεκριμένου δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος».

Αν δεν υπάρξουν ραγδαίες εξέλιξες (βλ. παραίτηση Ραγκούση) ο κοινοβουλευτικός τομεάς εργασίας Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσει στις 6 το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: