Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ…!!!

 Σχόλια απο Περικλή Αθανασόπουλο.
Ο ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ,  επειδή η ΛΙΒΥΗ είναι σημαντική πετρελαιοπαραγωγική χώρα, του δίνεται η  δυνατότητα να συμμετέχει στην διαμόρφωση της παγκόσμιας πετρελαϊκής πολιτικής...!!!

Είναι ο πολιτικός που ρυθμίζει την παραοικονομία στη Βόρεια Αφρική ,δηλαδή  κάτι ανάλογο που έπραττε πρίν μερικά χρόνια στην μέση ανατολή ο ΓΙΑΣΕΡ ΑΡΑΦΑΤ!!!

Από την άλλη πλευρά ο ΚΑΝΤΑΦΙ είναι ικανότατος πολιτικός και ξέρει να χειρίζεται τις καταστάσεις γι αυτό και επιβιώνει πολλά χρόνια…!!!

Σήμερα όμως τα πράγματά διαμορφώνονται τελείως διαφορετικά και η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ προσπαθεί να επιβάλλει στον ΛΙΒΥΟ ΗΓΕΤΗ, να περιοριστεί σε ένα κομμάτι της ΛΙΒΥΗΣ και να ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί ( ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ)  το υπόλοιπο, ή να τελειώνει …!!!
Ο ΚΑΝΤΑΦΙ κρατάει ακόμα γιατί δεν έχει αποδεχτεί τους όρους τους, αλλά και επειδή  «κάποιοι» τον χρειάζονται…!!!
Μην ξεχνάμε ότι η Βόρεια Αφρική «ελέγχεται» από την ΓΑΛΛΙΑ και εν μέρει αυτή έχει και τον πρώτο λόγο των παρεμβάσεων…!!!
Σήμερα που διαμορφώνεται η ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο απαιτείται πλήρης υποταγή αυτών που έχουν «δικαιώματα» στην περιοχή, δηλαδή οι χώρες, ΑΛΒΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΛΙΒΥΗ- ΑΙΓΥΠΤΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ-ΛΙΒΑΝΟΣ-ΣΥΡΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ, πρέπει να βρίσκονταν κάτω από κοινή ομπρέλα ελέγχου για τα επόμενα 50 χρόνια …!!!
Ουτοπία θα ήταν να αναφερθεί η περίπτωση που θα μπορούσαν να καθίσουν οι 10 χώρες σε ένα κοινό τραπέζι και να έβρισκαν λύση...!!!
Από τις παραπάνω χώρες, αυτές που δεν ελέγχονται σήμερα είναι, ΛΙΒΥΗ- ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑ.
Το ΙΣΡΑΗΛ τυπικά είναι προτεκτοράτο  των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ και αποτελεί τον καταλύτη για να εφαρμόζεται η πολιτική των USA την περιοχή, άρα οι προβληματικές χώρες είναι δύο, ΤΟΥΡΚΙΑ-ΛΙΒΥΗ…!!!
Με την ΤΟΥΡΚΙΑ έχει αρχίσει αθόρυβα να ασχολείται η ΡΩΣΙΑ ενώ η κατάσταση με την ΛΙΒΥΗ είναι θέμα χρόνου να τελειώνει…!!!
Το θέμα είναι αν ο ΚΑΝΤΑΦΙ αποδεχτεί τους όρους τους  και την βγάλει καθαρή ή να «τελειώνει»…!!!  

1 σχόλιο:

AERAS EINAI είπε...

Δεν χρεοκοπούν οι χώρες, αλλά το ΔΝΤ, η FED, η ΕΚΤ... και αυτοί που έχουν οργανική σχέση μαζί τους (οικονομολόγοι, πολιτικοί, τραπεζίτες, οργανισμοί κ.α.). O επιθανάτιος ρόγχος ενός απατηλού χρηματοπιστωτικού συστήματος που καταδυναστεύει την ανθρωπότητα τα τελευταία 200 χρόνια...

Μην πέφτετε στην παγίδα των ιεροψαλτών της δημοσιονομικής λιτότητας, των περικοπών και της αύξησης της φορολογίας (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ..Αλλα ο Δανεισμός που δημιουργεί το πρόβλημα)

Η δημιουργία του "ex nihilo" χρήματος και άϋλη ανατοκιζομενη πίστωση με κλασματικά αποθεματικά (χωρίς πλήρη αντίκρισμα) και όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, παίρνουν ως αντάλλαγμα τις πηγές της πραγματικής οικονομίας.

Η πραγματική αιτία της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.

http://www.scribd.com/oikonomia247