Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ωμός και αήθης εκβιασμός από τους εκπροσώπους της τρόϊκας

"Κάντε ό,τι σας λέμε για να προχωρήσει το κούρεμα του χρέους και το νέο δάνειο"

Μετά από μια συνάντηση τεσσάρων ωρών, οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας, δεν υποχώρησαν ούτε κατ' ελάχιστο, συνέδεσαν την πορεία του PSI με την άμεση λήψη μέτρων και ζήτησαν μέσα στις επόμενες μέρες να προχωρήσουν: μειώσεις κατώτατων μισθών, περικοπή σε.......
13ο και 14ο μισθό, κατάργηση των κανονισμών εργασίας σε ΔΕΚΟ – τράπεζες, αλλαγές στην Διαιτησία (ΟΜΕΔ), κατάργηση της μετενέργειας (ισχύος της σύμβασης για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη της), μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και μείωση των επικουρικών συντάξεων.


Οι εκπρόσωποι των δανειστών αρνήθηκαν να μπουν σε οποιαδήποτε συζήτηση και άκουσαν μάλλον αδιάφορα τα επιχειρήματα του υπουργού Εργασίας για τις μειώσεις που έχουν επέλθει ήδη στο μισθολογικό κόστος και για τις αρνητικές επιπτώσεις της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού στην αγορά.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην κατ' αρχήν συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για διατήρηση του κατώτατου μισθού και των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν περιθώρια να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής, για το «πάγωμα» των αμοιβών τα επόμενα χρόνια.

Υπογράμμισε ότι υπάρχει «κοινός τόπος» για τα μέτρα με τα υπόλοιπα κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση και επισήμανε πως το τελευταίο τετράμηνο το μισθολογικό κόστος μειώθηκε κατά 12% μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων που υπογράφηκαν μετά την αλλαγή του νομικού θεσμικού πλαισίου.

Η τρόικα επέμενε πως για να γίνει ανταγωνιστική η χώρα μας θα πρέπει οι μισθοί να προσεγγίσουν αυτούς της Ισπανίας και Πορτογαλίας, ενώ υπήρξε αναφορά και στις ανατολικές χώρες που «είναι δίπλα μας και συνεπώς μας ανταγωνίζονται με πολύ χαμηλότερο κόστος παραγωγής».

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν και αύριο το μεσημέρι.


dailynews24.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: