Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΟΠ στα σχέδια του Μ.Παπαϊωάνου έβαλαν η ΝΔ και το ΛΑΟΣ..

Αποχώρησαν από την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ.Δικαιοσύνης για τις φυλακές οι βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ

Κυβερνητικό ρήγμα στη συνοχή της Κυβέρνησης επέφερε το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών καθώς Ν.Δ. και ΛΑΟΣ αποχώρησαν από τη συζήτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο Μιλτιάδης Παπαιωάννου παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις του Νίκου Δένδια και του Αλέκου Χρυσανθακόπουλου να διευκρινίσει αν θα αλλάξει το άρθρο 1, δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο αλλά.........
στο τέλος της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ ζητούν να έχουν δικαίωμα αποφυλάκισης όσοι εκτίουν ποινές το πολύ μέχρι 5 έτη, ενώ η διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης αφορά στους έγκλειστους για αδικήματα που επισείουν ποινή από 5-10 χρόνια.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Παπαιωάννου ο οποίος έστρεψε τα βέλη του κατά του Προέδρου της Ν.Δ. καταλογίζοντας του πως θέλει να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα.


«Ανοίξαμε άλλες καταστάσεις, επικίνδυνους δρόμους… Αναλαμβάνουν την ευθύνη τους απέναντι στο λαό» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος πάντως με την έναρξη της συνεδρίασης είχε δηλώσει πως είναι ο τελευταίος που θα θέσει σε αμφισβήτηση τη συνοχή της Κυβέρνησης και είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα προχωρήσει σε αλλαγές, έτσι ώστε αυτό το νομοσχέδιο να το ψηφίσουν και τα 3 κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση Παπαδήμου.

Μετά το όχι λοιπόν στο νομοσχέδιο του Ανδρέα Λοβέρδου για την απελευθέρωση του ωραρίου στα φαρμακεία τώρα ήρθε και το δεύτερο χτύπημα στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση από την πλευρά του πρωθυπουργού μετά και από αυτή την "ασυμφωνία" των βουλευτών των κομμάτων που τον στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: