Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ο άνθρωπος της Τριμερούς Επιτροπής ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ, δηλώνει παρόν πολλαπλασιάζοντας τις παρεμβάσεις του!!! ΓΙΑΤΙ;;;;

«Παρών» με κάθε τρόπο στα πολιτικά πράγματα δηλώνει ο Λουκάς Παπαδήμος παρά την απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία. Ο πρώην πρωθυπουργός πολλαπλασιάζει τις παρεμβάσεις, ορισμένες προκαλούν εμπλοκές, δίνει ...
συνεντεύξεις και ετοιμάζεται να μιλήσει στις 6 Ιουνίου στο IIF στην Κοπεγχάγη με τον Τσαρλς Νταλάρα.

Η εμπλοκή του κ. Παπαδήμου στις πολιτικές εξελίξεις είναι περισσότερο από προφανής παρά το γεγονός ότι απομακρύνθηκε από την πρωθυπουργία μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου και στη θέση του επελέγη ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος. Το τελευταίο 20ήμερο καταγράφονται οι εξής κινήσεις του :

Ο κ. Παπαδήμος διαμόρφωσε ουσιαστικά το πεδίο συνενόησης των κομμάτων στέλνοντας ένα απόρρητο σημείωμα για την Οικονομία, στον Κάρολο Παπούλια, την παραμονή της συσκέψεως των πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό κυβέρνησης. Περιγράφει με μελανά χρώματα την ελληνική οικονομία, κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τις τράπεζες και αναφέρει ότι τα τραπεζικά αποθέματα της χώρας αρκούν ως τα μέσα Ιουνίου.

Εκτελεί χρέη άτυπου συμβούλου του Παναγιώτη Πικραμένου εν όψει της άτυπης συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Εχει αναλάβει, ουσιαστικά, την εκπροσώπηση της χώρας και την προετοιμασία της στις ευρωπαικές συνόδους.

Είχε εμπλοκή στην απόφαση της Ελλάδας για να πληρωθεί το ομόλογο που έληγε στις 15 Μαίου, παρά την αντίθετη εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Διατηρεί καθημερινές επαφές με ξένους ηγέτες και οικονομικούς παράγοντες για την ολοκλήρωση του PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά και το «Σχέδιο Μάρσαλ» που αναμένεται να υιοθετήσει η ΕΕ.

Δίνει συνέντευξη στην εφημερίδα του Βελγίου De Tijd και παρεμβαίνει στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις λέγοντας ότι «δεν μπορούν να γίνουν πολλές αναπροσαρμογές στη δανειακή συμφωνία και το περιθώριο ελιγμών της νέας κυβέρνησης είναι περιορισμένο, δήλωση που θεωρήθηκε απευθείας χτύπημα στις εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ.

Εμπλέκεται από το Reuters σε δήθεν «εντολή» στον Μπαρόζο να κάνει σκληρή δήλωση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Ο ίδιος διαψεύδει, ο Μπαρόζο διαψεύδει τέτοια επικοινωνία μεταξύ τους.

Ετοιμάζεται να μεταβεί στην Κοπεγχάγη στις 6 Ιουνίου προκειμένου να μιλήσει στο εαρινό συνέδριο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), του οποίου επικεφαλής είναι ο Τσαρλς Νταλάρα.

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: