Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Λαθρομετανάστευση: Τα πράγματα είναι ΑΠΛΑ



Το καθημερινό αστυνομικό δελτίο που φυσικά μόνο στα blogs μπορεί να το διαβάσει κανείς καθώς επίσης και το σημαντικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, έχουν καταφέρει να αναδείξουν έστω και καθυστερημένα το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης το οποίο είναι άρρηκτα δεμένο με την εγκληματικότητα.

Και δε χρειάζεται να είναι κανείς ρατσιστής για να το διαπιστώσει αυτό. Το μόνο που απαιτείται είναι να είναι ρεαλιστής ώστε να καταλάβει πως το κράτος μ….ελο στο οποίο ζούμε, με την αναξιοκρατία, με τα νομικά παράθυρα, την ατιμωρισία, την έλλειψη τάξης είναι φυσικό να ελκύει οχι βαλκάνιους, αφρικανούς και ασιάτες ιατρούς, μηχανικούς, τεχνίτες και φοιτητές αλλά μαχαιροβγάλτες, φυλακισμένους, βιαστές, κλέφτες και δολοφόνους.
του Στρατή Μαζίδη
Κι αφού λοιπόν όλοι έστω και εξ ανάγκης διαγνώνουν τη νόσο και τον αντίκτυπό της, με τη θεραπεία τι σκοπεύουν να πράξουν; Θα εφαρμόσουν κάτι αποτελεσματικό ή θα συνεχίσουν να χορηγούν ασπιρίνες;
Εάν πραγματικά θέλουμε να σταματήσει αυτή η ιστορία, τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά δείχνοντας πως η πατρίδα μας αρχίζει να αποκτά δομές και σοβαρότητα:
> οι ευρωπαίοι εταίροι μας θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να τηρούμε το Δουβλίνο 2 διότι πολύ απλά η συνθήκη αυτή μας κατέστησε σκουπιδοτενεκέ της Ευρώπης. Τα αεροπλανάκια της Frontex πέρα από το να χαζεύουν την ομορφιά της θάλασσας και των νησιών, δεν παρέχουν ουσιαστική βοήθεια.
Οφείλουν λοιπόν οι ευρωπαίοι να παρέξουν τρία πράγματα:
α. περισσότερα χρήματα και αεροσκάφη για τον άμεσο επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών
β. ας στείλει η κάθε χώρα από μια επανδρωμένη ακταιωρό να φυλάει τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ε.Ε. Φαντάζομαι πως θα ήταν πολύ καλύτερα αν κατά μήκος του Αιγαίου περιπολούσαν σε μόνιμη βάση σκάφη από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία κλπ. στα πλαίσια μιας ευρωπαϊκής ακτοφυλακής
γ. ενίσχυση των συνοροφυλάκων και με δικό τους προσωπικό και παροχή σύγχρονου εξοπλισμού
> να καταργηθεί άμεσα ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια
> επειδή αρκετοί αλγερινοί, μαροκινοί, σομαλοί και λοιποί εισέρχονται με νόμιμο τρόπο (τουριστική visa) πολύ απλά η Ελλάδα θα πρέπει να διακόψει την παροχή visa στους υπηκόους των χωρών αυτών και να την παρέχει κυριολεκτικά με εξαιρέσεις και μέσα από σύνθετη σχολαστική διαδικασία. Όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ είναι πολύ η δύσκολη η πρόσβαση από ορισμένες χώρες έστω και transit, έτσι θα πρέπει να κλείσουμε κι εμείς τώρα αυτή την κερκόπορτα.
> η μεθόριος από την Ηπειρο έως τη Θράκη είναι πρακτικά αδύνατο να φυλαχθεί αποτελεσματικά στο σύνολό της. Θα πρέπει λοιπόν πολύ απλά να επανέλθει αυτό που έκανε τη διαφορά. Τα ναρκοπέδια. Κανείς δεν έχει κανένα λόγο να περάσει παράνομα τα σύνορα της πατρίδας μας. Κανείς δεν έχει κανένα λόγο να αψηφίσει τις σημάνσεις των ναρκοπεδίων αλλά κι αν το κάνει, θα είναι κύριος της ευθύνης του.
> να απελαθούν άμεσα όλοι όσοι εισήλθαν λαθραία στη χώρα μη σεβόμενοι με το καλημέρα τους νόμους της.
> να υπάρχει δυνατότητα για όσους διαμαρτύρονται υπέρ των ανθρώπων αυτών να μπορούν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για 1-2 άτομα εξασφαλίζοντας τους διαμονή, διατροφή, υγεία, εργασία και όντας ένα είδος εγγυητών για αυτούς ώστε όπως ακριβώς γίνεται και στο Ισραήλ, αν ο ξένος παρανομήσει, να είναι και αυτοί υπόλογοι έναντι του νόμου. Όχι τίποτε άλλο αλλά να δούμε πόσο πραγματικά κόπτονται ορισμένοι για αυτές τις εξαθλιωμένες ψυχές που καταλήγουν στην Ελλάδα.
Η λύση της λαθρομετανάστευσης δεν αποτελεί πονοκέφαλο. Η βούληση για την εφαρμογή της απουσιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: