Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ….!!!


Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος ( Ηλ/γος Μηχ/κος)
Θα επανέλθω για άλλη μια φορά σε προσωπική μου εμπειρία και αυτή τη φορά αφορά πάλι στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004.

Όπως έχω ξαναγράψει  σε παλαιοτέρα σχόλια μου, αυτή την περίοδο ήμουν από τους βασικούς συντελεστές της λειτουργίας του Ολυμπιακού Χωριού και συγκεκριμένα των Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων.

Με την ευκαιρία του σημερινού φαινομένου όχι μόνο των αποκωδικοποιητών   αλλά και των συνδρομητικών καναλιών στη χώρα μας έχω να αναφέρω τα παρακάτω.

Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ολυμπιακό Χωριό είχαμε εγκαταστήσει ένα νέο σύστημα για την λήψη τηλεοπτικού σήματος το οποίο  το ονομάζαμε « καλωδιακή τηλεόραση» και ερχόταν στο διαμέρισμα μέσο ενός καλωδίου του ΟΤΕ οπότε δεν ήταν απαραίτητη ούτε η κεραία η κάποιο δορυφορικό πιάτο, αλλά ούτε και  αποκωδικοποιητής για κάποια συνδρομή η κάτι διαφορετικό.

Με αυτό το σύστημα υπήρχε η δυνατότητα λήψης όλων των τηλεοπτικών καναλιών του πλανήτη, περίπου 700.000 που εκπέμπουν μέσω δορυφόρων. 

Το κόστος εγκατάστασης του είναι όσο το κόστος ενός καλωδίου του ΟΤΕ από το ΚΑΦΑΟ έως την κατοικία, δηλαδή περίπου 50 ευρώ.

Από εκεί και πέρα ο  κάθε πολίτης επιλέγει μια γκάμα καναλιών που επιθυμεί να συνδέεται και πληρώνει αντίστοιχα ένα χαμηλό τίμημα στον ΟΤΕ γιατί κάνει χρήση στα δίκτυα του.

Σήμερα αντί να εφαρμόσουν το σύστημα της καλωδιακής τηλεόρασης που είχαμε στο Ολυμπιακό Χωριό το καταργήσανε επαναφέροντας την συμβατική τηλεόραση με τις κεραίες, συνδρομές στη NOVA , FILMNET, κλπ, ξεζουμίζοντας τον κόσμο σε καθημερινή βάση και μάλιστα υπέρ των ιδιωτών επιχειρηματιών, απαξιώνοντας τις υπηρεσίες και αξιοποιώντας τα Κρατικά Μέσα ( δίκτυα του ΟΤΕ και δορυφόρο).

Με τους αποκωδικοποιητές  έγινε μια αρπαχτή 400.000 εκατομμύρια ευρώ, και σε 20 μέρες θα γίνει μια ακόμα περίπου ίδια ως που τελικά θα αρπάξουν 1.000.000.000 δίς ευρώ οι επιτήδειοι. 

Ξέχωρα από τις σταθερές αρπαχτές που γίνονται κάθε μήνα από τα συνδρομητικά κανάλια.

Σε χώρες προηγμένες όπως οι ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΟΛΑΝΔΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ κλπ τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες.

Η Πλάκα είναι ότι όχι μόνο το υπάρχον σύστημα δεν καταργείται, δηλαδή η κεραία ενισχυτές , μίκτες, κλπ, αλλά προστίθεται και ένα ακόμα εξάρτημα για την βελτίωση του σήματος.

Μην ξεχνάμε ότι με μια καλή εγκατάσταση του συστήματος δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα της εικόνας.

Μπορεί κάποιος κυβερνητικός να μας απαντήσει γιατί δεν προωθείται η πάμφθηνη καλωδιακή τηλεόραση;

Μην ξεχνάμε την προπαγάνδα των γνωστών ΜΜΕ για την εξαγορά των αποκωδικοποιητών…λέτε να προσδοκούν σε όφελος;
 
Τρέξε "βλάκα"  Έλληνα να προμηθευτείς τον αποκωδικοποιητή , δεν πρέπει να χάσεις την «έγκυρη» ενημέρωση…..

6 σχόλια:

izy είπε...

Αν ο αρθρογράφος είναι Ηλ/γος Μηχ/κος εγώ είμαι ελέφαντας.

Πόσο άσχετος μπορεί να είναι κάποιος για να μπλέκει καλωδιακή τηλεόραση, καλώδια του ΟΤΕ (ο Χρηστός και η Παναγία!) και ποσά άνω του ενός δις ευρώ;

Διαβάστε 5 πράγματα και μετά ελάτε να μου πείτε τι IQ έχει ο αρθρογράφος...

Ανώνυμος είπε...

Υποτίθεται ο αρθρογράφος είναι Ηλ/γος Μηχ/κος και γράφει: "Το κόστος εγκατάστασης του είναι όσο το κόστος ενός καλωδίου του ΟΤΕ από το ΚΑΦΑΟ έως την κατοικία, δηλαδή περίπου 50 ευρώ."

Το κόστος εργασίας για το πέρασμα των καλωδίων κάτω απο τους δρόμους που είναι; Το κόστος αναβάθμισης των συνδέσεων backbone και τοπικων δικτύων ως το ΚΑΦΑΟ του οτε;

thoureios.blokspot είπε...

Αγαπητοί, ανώνυμε και izy, αν και δεν θα ήθελα να σχολιάσω " τα σχόλια" σας για izy μάλλον είναι ελέφαντας, γιατί κάλο θα ήταν να δείξει τι γνωρίζει για την καλωδιακή τηλεόραση και να αφήσει τις μπαρούφες ώστε να δούμε το δικό του IQ που σίγουρα ταιριάζει με τον τίτλο του άρθρου, το σίγουρο είναι ότι πότε του δεν έχει δει εγκατάσταση καλωδιακής.
Όσο για τον ανώνυμο σχολιαστή να του υπενθυμίσω ότι είδη σε κάθε σπίτι ο ΟΤΕ έχει μπει και δεν απαιτείται εργασία στους δρόμους κλπ, όσο για τις συνδέσεις συμφωνώ, για την αναβάθμιση δεν απαιτείται γιατί το δίκτυο θα είναι καινούργιο και θα γίνεται κεντρικά.
Γενικά όμως το κόστος όχι μόνο είναι ελάχιστο,αλλα αποσβήνεται και σε βάθος χρόνου με τούς λογαριασμούς και βαρύνει τον ΟΤΕ και όχι τον καταναλωτή.
Πέρα απ όλα αυτά .αυτό που έχει σημασία είναι το αν συμφέρει η όχι η εγκατάσταση της καλωδιακής στην Ελλάδα , πάνω σε αυτό δεν εκφράσατε άποψη…

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε και η άποψή μου για το κόστος.
Όχι δεν συμφέρει. Έστω οτι πέσει το απλό τηλεφωνικό καλώδιο του ΟΤΕ μέχρι το διαμέρισμα του κάθε πολίτη. Για πες μου πως θα συνδέσει το τηλεφωνικό καλώδιο RJ11 με την τηλεόραση; Δεν έχω δει κανένα μοντέλο τηλεόρασης που να το υποστηρίζει. Οπότε + το κόστος ενός αποκωδικοποιητή η STB για την καλωδιακή. Τι είναι πιο φτηνό;

izy είπε...

THOUREIOS Δεν πρόκειται να καθίσω να κάνω ολόκληρες αναλύσεις.

Όμως...

Για να πάει καλώδιο (ειδικό, δεν κάνει του ΟΤΕ) σε κάθε σπίτι σε όλη την Ελλάδα θα σκαφτεί κυριολεκτικά κάθε δρόμος σε κάθε πόλη και χωριό και θα περαστούν χιλιάδες χιλιόμετρα καλωδίων (εκτός και αν θεωρείς ότι θα πρέπει να πάει μόνο στους έχοντες...).

Το εντελώς ψεύτικο νούμερο του ενός δις που αναφέρει το άρθρο δεν είναι τίποτα μπροστά στο κόστος μιας τέτοιας υλοποίησης.

Συνυπολόγισε το κόστος συνδρομής και συντήρησης του δικτύου (νομίζεις ότι στον υπόλοιπο κόσμο είναι όλα αυτά δωρεάν;), το obsolete του πράγματος (εδώ κάνουμε αμάν να στήσουμε ένα ρημαδοFTTH τόσα χρόνια και καθόμαστε και μιλάμε για την παρωχημένη καλωδιακή τηλεόραση που στην καλύτερη θα δώσει ολίγον άθλιο internet ως πακέτο;) και την ασχετοσύνη σου (μιας και μιλάς για πράγματα για το οποία δεν έχεις την παραμικρή ιδέα) και ορίστε το ποιος ξέρει τι.

Τέλος, στην Ελλάδα έχουμε ήδη καλωδιακή τηλεόραση/internet από την HCN (http://www.hcn.gr/index.php/gr/%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1_%CE%BC_%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%83).

Αν έχεις όρεξη κάνε τον κόπο να τους ρωτήσεις πόσο θα τους κόστιζε η παροχή της εν λόγω υπηρεσίας σε κάθε σπίτι στην Ελλάδα...

ΥΓ: Τι δουλειά έχει ο ΟΤΕ (ανεξάρτητη ιδιωτική εταιρία) με την καλωδιακή; Έλεος δηλαδή!

Πετρος είπε...

Εν τέλη δεν γίνεται να έχουμε καλωδιακή στην Ελλάδα ε?