Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Σύνδρομο ΠΑΣΟΚ «τσακίζει» τη ΔΗΜΑΡ

Όσοι ξέρουν τις λεπτές ισορροπίες στη ΔΗΜ.ΑΡ λένε με νόημα ότι τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο.

Η ευφορία που υπήρχε με το υψηλό εκλογικό ποσοστό του Ιουνίου αντικαταστάθηκε από την αγωνία και τον προβληματισμό για το εάν θα μπορέσει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να κρατήσει την ενότητά του.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης, ...ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ο Πάρις Μουτσινάς, προκαλούν πονοκέφαλο στην ηγεσία και δεν είναι λίγοι αυτοί που αφήνουν να εννοηθεί ότι το σύνδρομο του ΠΑΣΟΚ θα «τσακίσει» και τη ΔΗΜΑΡ.
Εννοούν προφανώς ότι όπως τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου διέλυσαν το ΠΑΣΟΚ κάτι ανάλογο θα συμβεί με τα μέτρα των 11,5 δις. ευρώ που είναι δύσκολο να ψηφιστούν από κόμμα που ανήκει στην Αριστερά.
Στελέχη της ΔΗΜΑΡ παρακολουθούν με προβληματισμό τη στρατηγική Βουδούρη-Μιχελογιαννάκη που έφτιαξαν φράξια μέσα στο κόμμα , αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαορετικά.
Ο Φώτης Κουβέλης που δεν ήθελε την επιβολή κομματικής πειθαρχίας τώρα το σκέφτεται, ενώ ανάλογη άποψη έχουν στελέχη όπως ο Σπύρος Λυκούδης ο Νίκος Μπίστης, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και ο Θόδωρος Μαργαρίτης.
Το ζήτημα βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση είναι τι θα πράξουν άλλοι βουλευτές όπως ο Γιάννης Πανούσης που κρατάει κλειστά τα χαρτιά του.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: