Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Θέμα παραίτησης Βενιζέλου

Αφετηρία πολιτικών εξελίξεων αναμένεται να γίνει η εν εξελίξει συνεδρίαση της Κινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ καθλως βουλευτές από το μεσημέρι έθεταν στα πηγαδάκια θέμα παραίτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, οι χειρισμοί του οποίου σε μια σειρά από θέματα έχουν επικριθεί από το εσωκομματικό ακροατήριο. Αφορμή για την εκδήλωση του κύματος δυσπιστίας προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε η παρέμβαση που άσκησε στον Γιάννη Στουρνάρα ώστε να μην αποσυρθεί η τροπολογία που....
προέβλεπε τη συγχώνευση του ταμείου των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) με τον χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ. Οι ισορροπίες στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζονται πλέον οριακές. Το κλίμα είναι τεταμένο στη συνεδρίαση της ΚΟ, ενώ βουλευτές διαμηνύουν πως αν δεν θέσει θέμα ηγεσίας ο ίδιος θα το κάνουν αυτοί!

Μια τέτοια εξέλιξη θα προξενούσε μεγάλους κραδασμούς στην κυβέρνηση ενώ κανείς δεν εγγυάται ότι η διάδοχος κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ θα συμφωνούσε με την παραμονή του κόμματος στην κυβέρνηση, υπό αυτές τις συνθήκες.

Αρχικά ο Γιάννης Στουρνάρας συμφώνησε να αποσύρει τη σχετική τροπολογία αλλά εν συνεχεία παρενέβη ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος απείλησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει ολόκληρο το νομοσχέδιο αν δεν αποσυρθεί και η τροπολογία για τους τραπεζοϋπαλλήλους. Ετσι έμεινε η τροπολογία η οποία καταψηφίστηκε με 136 θετικές ψήφους και 143 αρνητικές (επί παρόντων 293 βουλευτών)

Ο Βενιζέλος, ήταν στη Βουλή αλλά δεν πήγε στην αίθουσα κι έτσι δεν ψήφισε.

sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: