Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ



 ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ THOUREIO

 Παρακολουθώντας την πρωινή εκπομπή στην ΝΕΤ του ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ και της ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΤΣΙΜΗ, εντυπωσιάστηκα απο την τόλμη του κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ για κάποια σχόλια που έκανε τα οποία με έβρισκαν σύμφωνο και γενικά πέρα απο την ΚΟΙΝΉ λογοκή που τα κατείχαν, έδειχναν έναν δημοσιογράφο που όχι μόνο  δεν είναι "μαριονέτα", άλλα έχει και άποψη του γίγνεσθαι.

Δεν το κρύβω οτι προβληματίστηκα και εγώ για το ποιόν του αδρός να εκφράζεται ελεύθερα σε ελεγχόμενο Μ.Μ.Ε.


 Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η μέρα και ήρθαν τα αποτελέσματα από τον "κυβερνητικό  διευθυντή" ..... 

Πάντως μέσα από αυτές τις γραμμές θέλω να μεταφέρω στον δημοσιογράφο ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ , οτι τον παρακολουθούσα κάθε πρωί γιατί μ άρεσε η εκπομπή του και ο τρόπος που την παρουσίαζε,  αλλά μετά το σημερινό έχει ανέβει κατακόρυφα στην εκτίμηση μου σαν δημοσιογράφος όπως πιστεύω και ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ  ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δήλωση του Κώστα Αρβανίτη στο Pheme.gr
Σχολιάζει την απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης να λογοκρίνει την "Πρωϊνή Ενημέρωση".


"Προφανώς η κίνηση αυτή αντανακλά την άποψη της κυβέρνησης για την ελευθεροτυπία και το πώς πρέπει να λειτουργεί η δημόσια τηλεόραση", επεσήμανε στο Pheme.gr ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Αρβανίτης.



Η πρώτη λογοκρισία στην υφήλιο που είχε ως στόχο την προστασία της δημοσιογραφίας δεοντολογίας!..



Λιάτσος: Έκοψα την εκπομπή για να προστατεύσω τη δεοντολογία!



ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

Όταν οι λέξεις χάνουν το νόημα τους, όλα μπορούν να συμβούν σ’ αυτό τον τόπο.


Σε μια πρωτοφανή στα χρονικά κίνηση, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, δημοσιογράφος κ. Αιμίλιος Λιάτσος έκοψε την εκπομπή "Πρωϊνή Ενημέρωση", επικαλούμενος την καταπάτηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας!

Στην πραγματικότητα λειτουργώντας, όχι ως δημοσιογράφος αλλά ως επιτηρητής γνώμης της κυβέρνησης στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ο κ. Λιάτσος με απροκάλυπτο τρόπο λογόκρινε  τους.. ενοχλητικούς συντελεστές της εκπομπής κ. Κώστα Αρβανίτη και κυρία Μαριλένα Κατσίμη, επειδή σχολίασαν τις απόψεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νίκου Δένδια.

Λες και δεν είναι δουλειά των δημοσιογράφων να ασκούν κριτική στην εξουσία, να στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα.

Λες και είναι δουλειά ενός δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΑ, να αναλαμβάνει διευθυντική θέση στη δημόσια τηλεόραση για να κάνει τον χωροφύλακα των κυβερνώντων και να φιμώνει τους συναδέλφους του, που εν αντιθέσει με αυτόν, τιμούν την ιδιότητά τους.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε στο παράδοξο φαινόμενο ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος να δηλώνει δημοσίως ότι προέβη σε λογοκρισία για να προστατεύσει τη δημοσιογραφική δεοντολογία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: