Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΚΚΕ με αφορμή τα επεισόδια Βρούτση


Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΚΚΕ με αφορμή τα επεισόδια Βρούτση
Νέο μέτωπο με την αντιπολίτευση ανοίγει η κυβέρνηση, που αυτή την φορά ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τον Περισσό μετά την σφοδρή αντιπαράθεση με την Κουμουνδούρου το προηγούμενο διάστημα.

Θρυαλλίδα για να ανέβουν οι τόνοι αποτέλεσαν τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας και οι συλλήψεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Το Μέγαρο Μαξίμου, όπως έπραξε και με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει ότι δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με τα φαινόμενα βίας και με πρακτικές που στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μία κρίσιμη εποχή για την χώρα.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε ότι «η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και έμπρακτα. Η επιδρομή στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, οι υλικές καταστροφές και οι απειλές εναντίον του Γιάννη Βρούτση είναι πρακτικές που στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία, που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους. Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση».

Και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διεμήνυσε ότι ήρθε η ώρα να κλείσουν οι λογαριασμοί της χώρας με την ανομία. «Αυτό που έγινε από το 1974 μέχρι σήμερα, η προσπάθεια να κουκουλώσουμε τις σκληρές επιλογές, να μην κάνουμε τις σκληρές επιλογές που απαιτούνται, νομίζω ότι είναι μια από τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στα αδιέξοδα που βιώνουμε σήμερα» υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας σε χθεσινή εκδήλωση για την εγκληματικότητα.

«Ήρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοιχτοί από το 1974-1975 μέχρι σήμερα. Είτε αυτοί λέγονται ανομία, είτε αυτοί λέγονται καταλήψεις, είτε αυτοί λέγονται μεταναστευτικό, είτε μιλάμε για το άγος της Μαρφίν. Όλα αυτά πρέπει να βρουν το δρόμο τους. Και ο δρόμος τους μπορεί και πρέπει να είναι μόνο ένας, η εφαρμογή των νόμων προς όλους» σημείωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «αυταρχική κατρακύλα» της κυβέρνησης, η οποία στοχοποιεί την αριστερά και το εργατικό κίνημα. Μάλιστα αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε διάβημα στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Την ίδια στιγμή ξέσπασε έντονη κόντρα του ΚΚΕ και με τον Γιάννη Βρούτση που κατήγγειλε ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προκάλεσαν φθορές στο υπουργείο Εργασίας. «Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι, γιατί κάποιοι με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στήνουν σκηνικό έντασης και βίας» είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας.

Στον Γιάννη Βρούτση απάντησε η γ.γ. του ΚΚΕ από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ έξω από την ΓΑΔΑ. Η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε «αστείες» τις κατηγορίες και κάλεσε τον υπουργό Εργασίας να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με τις καταστροφές. «Ένα πράγμα μόνο ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας. Να φέρει το βίντεο, να το φέρει εδώ, στην πλατεία Συντάγματος, να το δώσει στα κανάλια με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, και δικαίως, για προκλητικές δηλώσεις που πραγματικά ξεσηκώνουν. Να μας δείξει το βίντεο. Ποιες είναι οι καταστροφές» είπε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Από την πλευρά του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προκάλεσαν φθορές στο υπουργείο και κατηγόρησε για προβοκάτσια τον Γιάννη Βρούτση.


Πάντως οι 35 συλληφθέντες στα επεισόδια, που κρατούνται από χθες στην ΓΑΔΑ, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, καθώς κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές.




Δεν υπάρχουν σχόλια: