Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Οι νέες πτήσεις του αεροδρομίου Καλαμάτας - Δείτε τον χάρτη
Τουλάχιστον 5 τακτικές αεροπορικές συνδέσεις με το εξωτερικό, καθώς και 8 γραμμές τσάρτερ θα έχει η Καλαμάτα τη φετινή θερινή περίοδο, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα διαμόρφωση του προγράμματος πτήσεων - το οποίο, πάντως, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί στο σύνολό του.

Παράλληλα, όσον αφορά το εσωτερικό, αυξάνονται σε 6 την εβδομάδα οι πτήσεις της Astra για Θεσσαλονίκη -καθημερινά εκτός από την Τρίτη- ενώ σχεδόν σίγουρη θεωρείται και η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με την Αθήνα μέσω της Aegean, από τον Απρίλιο ώς τον Οκτώβριο.
Οι βέβαιες τακτικές πτήσεις προς το εξωτερικό είναι τρεις από την Aegean (Μόσχα, Στοκχόλμη και Μόναχο) και από μία της Ryan Air και της Easy Jet, προς Μιλάνο και Λονδίνο αντίστοιχα.

Το πρώτο δρομολόγιο εξωτερικού για φέτος θα γίνει το Σάββατο 9 Μαρτίου από την Aegean και αφορά τη σύνδεση της Καλαμάτας με τη Στοκχόλμη. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 10 Μαρτίου, η ίδια εταιρεία εγκαινιάζει τη σύνδεση της Καλαμάτας με το Μόναχο.

Οσον αφορά το τρίτο -τακτικό δρομολόγιο- της Aegean, προς Μόσχα, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί η ημερομηνία έναρξης.
Τα υπόλοιπα δύο τακτικά δρομολόγια -από τους χαμηλού κόστους αερομεταφορείς- προβλέπεται να αρχίσουν, στις 2 Απριλίου της Ryan Air προς Μιλάνο (κάθε Τρίτη και Σάββατο ώς τις 26 Οκτωβρίου) και της Easy Jet προς Λονδίνο στις 9 Ιουλίου (κάθε Τρίτη και Σάββατο ώς τις 26 Οκτωβρίου).

Πρακτικά, τακτικές γραμμές μπορούν να θεωρηθούν αυτές που ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να αγοράσει εισιτήριο μέσα από τις ιστοσελίδες τους στο Διαδίκτυο.

Ας σημειωθεί εξ άλλου ότι η Aegean έχει ανακοινώσει επίσης -χωρίς όμως να έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα ημερομηνίες και συχνότητα πτήσεων- τη σύνδεση της Καλαμάτας με Γκέτεμποργκ, Αγία Πετρούπολη, Κίεβο και Τελ Αβίβ.


Τα Τσάρτερ


Για τις γραμμές τσάρτερ, η δυνατότητα για αγορά εισιτηρίου υπάρχει μόνο μέσω ταξιδιωτικού γραφείου ή του τοπικού αντιπροσώπου κάθε εταιρείας.



Οι συγκεκριμένες 8 γραμμές τσάρτερ του φετινού καλοκαιριού -σύμφωνα με το μέχρι στιγμής διαμορφωμένο πρόγραμμα- είναι:


α) Thomas Cook από 26 Μαΐου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου από και προς το Λονδίνο και από 5 Μαΐου ώς 29 Σεπτεμβρίου από και προς το Μάντσεστερ.



β) Transavia Airlines από και προς το Αμστερνταμ, από 22 Απριλίου ώς 7 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.



γ) Austrian από και προς Βιέννη, από 19 Μαΐου ώς 29 Σεπτεμβρίου κάθε Κυριακή.



δ) Skandinavian από και προς Οσλο, από 18 Μαΐου ώς 12 Οκτωβρίου κάθε Σάββατο.



ε) Travel Services από και προς Πράγα, ανά δεκαήμερο, από 17 Ιουνίου ώς 30 Σεπτεμβρίου.



στ) Niki Airlines από και προς Βιέννη, από 16 Μαΐου ώς 13 Οκτωβρίου.


ζ)  Germania Airlines από και προς Λονδίνο, από 26 Μαΐου ώς 13 Οκτωβρίου.



Τέλος, η Ural Airlines έχει ενημερώσει για μία πτήση στις 28 Μαΐου προς και από το Εκατερίνεμπουργκ, στη Ρωσία.


Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: