Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ…!!!ΠΩΣ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ 6-9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ…!!!


Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής

Πήγα σήμερα στην εφορεία για μια οικονομική ταμειακή συναλλαγή, δηλαδή να εισπράξω μια επιστροφή φόρου, και αυτό που αντίκρισα μου έδωσε να καταλάβω τις πραγματικές προθέσεις των κυβερνώντων.

Μια ουρά τριών ορόφων με ένα ταμείο, αντί τριών που υπήρχαν την προηγούμενη περίοδο, και η υπάλληλος του ταμείου σκυμμένη να δουλεύει πυρετωδώς για να εξυπηρετήσει τον κόσμο.
Όταν έφτασα στο ταμείο μετά από μιάμιση περίπου ώρα, και ρώτησα γιατί καταργήθηκαν τα άλλα δύο ταμεία, άκουσα την απάντηση της ταμία σαν κεραυνό εν αιθρία, « από δω και στο εξής θα έρχεστε στην εφορεία  να παίρνετε έναν κωδικό συναλλαγής και θα πηγαίνετε στις τράπεζες».

Έτσι επιβεβαιώθηκαν πλέον κάποιες παλιές πληροφορίες και δόθηκε η απάντηση στο ερώτημα  γιατί  το σύστημα αντί να θεσμοθετήσει ορθούς κανόνες λειτουργίας στις εφορίες για την είσπραξη των εσόδων απαξίωνε τόσο καιρό τον εισπρακτικό θεσμό του κράτους με απώτερο στόχο να μεταφέρει την λειτουργία του στις τράπεζες.

Δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα από τα παραπάνω δεδομένα:

Το πρώτο είναι , αντί να θέλουμε ένα κράτος που θα έχει σαν βασικό στόχο να δίνει δουλειά στους πολίτες του και να χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την μείωση των ωρών εργασίας ώστε να απολαμβάνουν την μοναδικότητα της ζωής τους, δημιουργούμε  ένα κράτος που  συγκεντρώνει τον πλούτο στους λίγους με ένα λαό υπήκοο.

Και το δεύτερο είναι, ότι αν όλες οι οικονομικές συναλλαγές τους κράτους γίνονται μέσω των τραπεζών, με το δεδομένο ότι όλο το ΑΕΠ της Ελλάδας που σε λίγα χρόνια θα αγγίζει τα 300 δις ευρώ το οποίο με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα κινείται μέσω τραπεζών οι οποίες θα αμείβονται με ένα ποσοστό 2-3%, το ποσό που θα λαμβάνουν σε ετήσια βάση θα αγγίζει τα 6-9 δίς ευρώ.


Αυτό για να ξέρουμε ότι οι Εσωτερικοί και Εξωτερικοί Τροϊκανοι, ξέρουν πάρα πολύ καλά τι κάνουν και γιατί το κάνουν, και το κυριώτερο, ότι λειτουργούν με ένα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: