Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ..!!!

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής



Βλέποντας κάποιος το χάρτη που επισυνάπτεται, ο οποίος παρουσιάζει την όδευση των κοινών αγωγών Ελλάδας–Κύπρου, και σε συνδυασμό με τον υπερβολικά υψηλό παραγόμενο ενεργειακό πλούτο,  αντιλαμβάνεται με μία ματιά την γεωπολιτική και στρατηγική σημασία των δυο παραγωγών χωρών οι οποίες μπορούν να μονοπωλήσουν για τα επόμενα χρόνια την ενεργειακή πολιτική όχι μόνο της Ευρώπης άλλα και παγκόσμια και να καταστήσουν την ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε κορυφαίο παγκόσμιο οικονομικό  παράγοντα.


Οι κάθετες γραμμές με τα τερταγωνάκια ,δείχνουν σχηματικα περίπου τα σημεία που σε γενικές γραμμές  θα γίνονται οι εξωρύξεις ( πλατφόρμες)  και στα σημεία που θα συναντιούνται με τον κεντρικό αγωγό θα δημιουργηθούν κέντρα επεξεργασίας ( διυλιστήρια κλπ)  με περίπου 10.000 εργαζομένους σε έκαστο.

Η περιοχή στο ημικύκλιο είναι η  ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ,  που  αμφισβητεί η Τουρκία πιέζοντας για την μη  ένταξη στην ΑΟΖ τ Καστελόριζο από την Ελλάδα και η οποία θα διασφάλιζε την  μεγάλη ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθούν να βγάλουν το Ακριτικό Νησί από το παιγνίδι οι Τούρκοι ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην περιοχή και να μην επιτρέψουν οχι μόνο την όδευση του Αγωγού αλλα και τις εξωρύξεις στην περιοχή.

Στην περίπτωση που αξιοποιηθούν τα αποθέματα και ο αγωγός έχει αυτή την πορεία, παρατηρείται μια «ενεργειακή σάρωση» στην ανατολική Μεσόγειο με τις δύο χώρες, ΕΛΛΑΔΑ και ΚΥΠΡΟ, πλέον αυτοκυρίαρχες.

Σε μια τέτοια περίπτωση τίθενται εκτός στρατηγικής άπαντες ξεκινώντας από τους Ρώσους- Τούρκους Ευρωπαίους, Αμερικανούς  κλπ.

Αυτό που στην ουσία θα έπρεπε  να εξασφαλίσει μια Ελληνική Πατριωτική κυβέρνηση είναι την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ στην περιοχή στις περιοχές που αμφισβητούνται και να προχωρήσει άμεσα για αξιοποίηση στις υπόλοιπες.

Για παράδειγμα, όπως εμφανίζεται η όδευση των αγωγών είναι φανερό ότι στο μεγαλύτερο μέρος δεν υπάρχουν προβλήματα με γείτονες, όπως ΑΛΒΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ- ΛΥΒΙΗ και ΑΙΓΥΠΤΟ.

Τα προβλήματα όμως είναι δύο, 

  1. Το ένα ότι δεν μας αφήνουν οι «φίλοι μας» οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες Νταβατζίδες που διαχειρίζονται τον πλούτο της Ελλάδας  προσπαθώντας  με διάφορα τερτίπια –μνημόνια-χρέη κλπ να τα πάρουν.
  2. Το άλλο ότι οι άλλοι «υπερατλαντικοί φίλοι μα»ς, μας πουλάνε προστασία έναντι των αιωνίων αντιπάλων μας –Τούρκων- για να τα εκμεταλλευτούν.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή, και μια απάντηση για το τι πρέπει να κάνουμε και πως θα αξιοποιήσουμε τον τεράστιο ορυκτό πλούτο ΜΑΣ καθώς και την σημαντική γεωστρατηγική ΜΑΣ θέση δεν δίνεται .

Και τούτο γίνεται  γιατί οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες ανήκουν σε ένα οικονομικό-πολιτικό σύστημα ( 100 οικογενειών), που ελέγχουν τον Ελληνικό λαό εξαπατώντας τον και τον κρατούν υπόδουλο σε όλη την νεότερη ιστορία , πράγμα που επιδιώκουν με την υποθήκευση του ανωτέρω πλούτου να συνεχίσουν.

Αν κάποιος αναρωτηθεί ότι στην περίπτωση που θα υπάρξει μία Ελληνική Πατριωτική  Κυβέρνηση θα μπορέσει να ξεπεράσει τα δύο παραπάνω εμπόδια;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ και μόνο με έναν συγκεκριμένο τρόπο, « ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΝΩΜΕΝΟ», και οργανωμένο με ένα νομοτελειακό πλαίσιο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΟΡΘΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ των πραγμάτων…ΚΑΙ ΤΌΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΛΙΤ…!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ
ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΕΙΣΤΕ, ΠΩΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ; ;
ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ 300
ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ
ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

anto.vagelis@gmail. com