Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Α ρε Μητσοτάκη!

mitsotakisΤου Αντώνη Κρούστη. Το 1990 ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή με 48% στον Κ. Μητσοτάκη να κυβερνήσει. Παρόλο που είχε 151 έδρες και με δηλωμένη εσωτερική αντιπολίτευση , από την πρώτη στιγμή, πάγωσε τις προσλήψεις , έκλεισε τις προβληματικές, εφάρμοσε τις μετατάξεις στο δημόσιο, ιδιωτικοποίησε την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, έδωσε τα αστικά λεωφορεία  στουςοδηγούς των, μείωσε τις κρατικές δαπάνες, ψήφισε το ασφαλιστικό δίνονταςπνοή για πολλά χρόνια, κατάργησε αγορανομικές διατάξεις που έπνιγαν την αγορά και έκλειναν επιχειρήσεις,
οι ΔΕΚΟ άρχισαν να εξορθογίζουν τα οικονομικά τους, τα κλειστά επαγγέλματα ήταν θέμα χρόνου να ανοίξουν, άρχισε η αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών, οι αγορές άρχιζαν ναανοίγουν για να προσελκύσουν νέες επενδύσεις, οι δημόσιοι προμηθευτές ήξεραν οτι χάνουν την ευνοιοκρατία και την απομύζηση των κρατικών ταμείων, άχρηστοι δημόσιοι οργανισμοί και ανύπαρκτοι φορείς είχαν δρομολογηθεί να κλείσουν, η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ ενόχλησε τους κρατικούς προμηθευτές και τους καταβολεμένους συνδικαλιστές, αλλά πάνω από όλα  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ, ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ, αυτό που έχουμε σαν στόχο, από την τρόικα, να το πετυχουμε (αν το πετυχουμε) το 2013. δηλ να αρχίσουμε να μειώνουμε το εξωτερικό μας χρέος από τα θετικά αποθέματα της οικονομίας μας.
Δεν είναι τα 20 χρόνια χαμένα, είναι που θα γυρίσουμε πίσω τουλάχιστον 50 χρόνια.
Η μόνη σοβαρή κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο και είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό πολεμήθηκε σκληρά, από το ΠΑΣΟΚ, από την αδιαλλαξία της Αριστεράς και από τα κρατικοδίαιτα συνδικάτα της κομματικής καθοδήγησης.
Σε καθημερινή βάση στο κέντρο της Αθήνας διαδήλωναν τα κεκτημένα , με επικεφαλής τις συνήθεις φάτσες της αριστερής ουτοπίας.
Και, τα κατάφεραν. Η πολιτική κουλτούρα του λαϊκισμού, νίκησε τον ορθολογισμό της οικονομίας και η κυβέρνηση ανατράπηκε
Έκτοτε ο χορός του Ζαλόγγου συνεχίστηκε ως τις μέρες μας με τα γνωστά αποτελέσματα της εν δυνάμει χρεοκοπίας.
Κανείς δεν τον άκουγε όταν το 1994 στη Βουλή των ελλήνων, σαν αντιπολίτευση προειδοποίησε τον Αντρέα Παπανδρέου ότι «αν δεν μειώσετε τα ελλείμματα η Ελλάς θα καταλήξει ικέτης στο ΔΝΤ»http://www.youtube.com/watch?v=z28b6Qdito4&feature=related
Δυστυχώς ακόμα και τώρα οι αμετανόητες δυνάμεις της αδράνειας κατηγορούν μια κρατικίστικη κυβέρνηση σαν νέο-φιλελεύθερη. ΕΛΕΟΣ!!!
Στην ομιλία του (25/2/2013) με αίσθημα ευθύνης στη ύστατη του προσπάθεια να πείσει τον ελληνικό λαό, επανέλαβε για άλλη μια φορά , την πολιτική του μικρού κράτους και την ενεργοποίηση της ιδιωτικής οικονομίας , συμβουλεύοντας τον λαό να απομονώσει την Χρυσή Αυγή και καλώντας την Αριστερά να συμπράξει στην εθνική προσπάθεια τηρώντας την νομιμότητα.
Αυτή τη φορά πρέπει να τον ακούσουμε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
Αθήνα, σήμερα στις 25 Οκτωβρίου 1993, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.07'

Συνεχίζεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβερνήσεως.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπενθυμίζω ότι από σήμερα το όριο των ομιλιών των κυρίων Βουλευτών είναι 10 λεπτά.

Ο κ. Βασίλης Κεδίκογλου έχει το λόγο.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, αργήσαμε πολύ τη συνεδρίαση και θα παρακαλέσω για την ανοχή σας.
Αγαπητοί συνάδελφοι, πριν εισέλθω στο κύριο θέμα της ομιλίας μου, ήθελα να σημειώσω ότι έχω τη βεβαιότητα ότι διέλαθε της προσοχής του κυρίου Υπουργού Προεδρίας χθες το γεγονός ότι στις παραμονές των εκλογών χιλιάδες προσελήφθησαν από τις ΔΕΚΟ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίοι προσληφθέντες με βάση τους εσωτερικούς κανονισμούς αυτών των ΔΕΚΟ καθίστανται μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι.
Θα παρακαλούσα, λοιπόν, να περιληφθεί στα όσα μας είπε χθές και κάποια διάταξη με την οποία ακυρώνονται ή καταργούνται όλα τα δικαιώματα κατάληψης θέσης πάσης φύσεως, που λειτουργούν στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς που προκύπτουν και από συμβάσεις που εκλήθησαν να υπογράψουν, υπεγράφησαν ή έληξαν στο διάστημα από 01.09.93 έως 12.10.93. Λόγου χάριν, ασχέτως προκήρυξης ή πρόσκλησης κάθε μορφής, πας όστις υπέγραψε ετήσια σύμβαση εργασίας ή παροχής υπηρεσιών με τη ΔΕΗ, αυτοδικαίως είναι μόνιμος υπάλληλος. Τέτοιες συμβάσεις υπεγράφησαν πλέον των 6.500 μόνο στη ΔΕΗ, κύριε Υπουργέ Προεδρίας. Μόνο στο Αλιβέρι προσελήφθησαν με αυτό τον τρόπο 87, με ετήσια σύμβαση, οι οποίοι την επομένη του έτους είναι τακτικοί υπάλληλοι. Επίσης -δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το τονίσω- προσλαμβάνονται όλοι όσοι απελύθησαν κατά τη διάρκεια της απεργίας που είχε γίνει στη ΔΕΗ.
Λυπούμαι, γιατί δεν υπήρξε καμία διαμαρτυρία του συνδικαλιστικού κινήματος για αυτού του είδους τις πράξεις που έγιναν και θα ευχόμουν ιδιαίτερα να διαψευσθώ. Ήθελα να ξέρω, με ποιο κύρος αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα θα έχει λόγο στην παραγωγική διαδικασία. αυτό δε ταυτόχρονα, κύριε Υπουργέ της Προεδρίας, είναι μια πράξη υπονόμευσης του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, όταν διογκώνονται κατά αυτόν τον τρόπο οι δαπάνες.

Ανώνυμος είπε...

Πέραν των άλλων νομικών προσώπων, υπενθυμίζω, κύριε Υπουργέ της Προεδρίας, πως και στις Τράπεζες έχουν γίνει παρανομίες. Ακόμη επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω ότι για το ίδιο θέμα υπάρχουν διαφορετικές πρωτόδικες αποφάσεις.

Μπαίνω, κύριοι συνάδελφοι, στο κύριο θέμα της ομιλίας μου.

Αγαπητοί συνάδελφοι, στις 10 Οκτωβρίου κατέρρευσε μια ηθική βάση. Κατέρρευσε η ηθική βάση της πολιτικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας του Απριλίου, του 1990, όχι μόνο στο σκέλος της κατηγορίας προς εμάς για τα σκάνδαλα, αλλά ως προς το σκέλος και κυρίως της ποιότητας της δικής σας.

Και το μεγάλο κακό είναι αυτό.

Διότι με την κατάρρευση αυτής της ηθικής βάσης επλήγη η πολιτική ως κυρίας και ζωογόνου δυνάμεως κίνησης της κοινωνίας, ως κυρίας δυνάμεως παρέμβασης στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Και εξηγούμαι.
Τι είπε η Νέα Δημοκρατία όταν ζητούσε την ψήφο του Ελληνικού Λαού; Μίλησε για σκάνδαλα.

Κατέρρευσαν.
Τι είπε ακόμη; Μίλησε για το μέγα οικονομικό πρόβλημα. Και πού έφτασε; Μας παρουσίασε Υπουργό Εθνικής Οικονομίας τον κ. Χριστοδούλου, τον οποίο υμνούσε συνεχώς ότι έβαινε από επιτυχία σε επιτυχία και μια των ημερών, τον κύριο στυλοβάτη, υποτίθεται, της ανασυγκρότησης της οικονομίας, τον μεταθέτει στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Και έρχεται την επομένη ημέρα ο κ. Μάνος εδώ, τρίβοντας τα χέρια του και μας λέει ότι δυο χρόνια πήγαν χαμένα. Τι μας είπε ο κ. Μάνος; Ότι ο κ. Χριστοδούλου ήταν ένας αποτυχών Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Διερωτήθηκαν έτσι οι οπαδοί σας:

Έναν επιτυχημένο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, ένας Πρωθυπουργός που σέβεται τη χώρα, που λέει ότι η χώρα έχει οικονομικό πρόβλημα, τον στέλνει στην Τράπεζα της Ελλάδος; Αν είναι ανάποδα, δεν πρέπει να ξέρει ο Πρωθυπουργός ότι ο Υπουργός του ήταν αποτυχημένος;

Και ένας αποτυχημένος Υπουργός Εθνικής Οικονομίας γίνεται Κεντρικός Τραπεζίτης; Να, γιατί κατέρρευσε η Νέα Δημοκρατία. Και δεν είναι μόνο αυτό, αγαπητοί φίλοι. Κατέρρευσε από τις δικές της πράξεις.

Για ποιο λόγο έγιναν οι εκλογές; Διότι επέμενε η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να τοποθετηθεί τώρα ο επενδυτής στον ΟΤΕ. Τι έλεγε ο Πρωθυπουργός και κυρίως τα ηγετικά της στελέχη; "Μεγάλη ζημιά αν γίνουν πρόωρες εκλογές".
Γιατί έγιναν εκλογές;
Γιατί επέμενε να τοποθετηθεί τώρα ο στρατηγικός επενδυτής. Και διερωτάται ο απλός πολίτης, ο οπαδός της Νέας Δημοκρατίας: Μα, το θέμα αυτό δεν μπορούσε να μετατεθεί μερικούς μήνες αργότερα και να αποφευχθεί αυτό το μέγα κακό;
Κάποιους συνέφερε η επιμονή. Να, γιατί κατέρρευσε η ηθική βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι, εισπράξαμε μια αρνητική ψήφο και έχουμε υποχρέωση να την μετατρέψουμε σε αποδοχή θετικής πρότασης. Η παρούσα Κυβέρνηση βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Από τη μια πλευρά η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να αντιμετωπίσει άμεσα προβλήματα και ταυτόχρονα να δημιουργήσει την ελπίδα και να εδραιώσει τη βεβαιότητα ότι έχουμε μια πορεία επιτυχή προς την Ενωμένη Ευρώπη. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, "δεν έχουμε άλλη επιλογή και άλλη δυνατότητα, παρά μόνο να επιτύχουμε".
Η Κυβέρνηση, αγαπητοί φίλοι, έχει την υποχρέωση να αντιμετωπίσει το θέμα των αυθαιρέτων.
Οφείλει να σχεδιάσει έναν μακροπρόθεσμο χωροταξικό σχεδιασμό, αλλά πρέπει να δώσει και ρεύμα σ' αυτόν τον αυθαίρετο οικιστή, ο οποίος είχε τρία παιδιά και ένα κτήμα και στάθηκε αδύνατο το Κράτος, η Πολιτεία, να του δώσει ένα πολεοδομικό σχέδιο να μπορέσει να πάρει νομίμως την άδεια. Δεν έκανε το αυθαίρετο εξ ιδίας πρωτοβουλίας, το έκανε εξ' ανάγκης.
Γι' αυτό οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε.
Οφείλει αυτή η Κυβέρνηση να πληρώσει τους ρητινοσυλλέκτες για την αμοιβή που τους οφείλει για το 1992, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσει την ελπίδα και την προοπτική. Ποιο είναι το μέλλον αυτών των εργατών του δάσους με αυτήν τη βαριά εργασία, που ταυτόχρονα παρέχουν πυροπροστασία και τους αρνούμεθα την αμοιβή της εργασίας, την οποία παρέχουν, όχι μόνο για το δικό τους προϊόν, αλλά και για το κοινωνικό σύνολο;
Η διαφύλαξη των προϊόντων και των εγκαταστάσεων είναι δημόσια υπoχρέωση. Οφείλει, κύριοι συνάδελφοι, η Κυβέρνηση, οφείλει ο κύριος. Υπουργός εθνικής Οικονομίας να πείσει τους Έλληνες πολίτες να πάνε ουρά στις εφορίες, να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, γιατί έχουμε ανάγκη. Και ταυτόχρονα οφείλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας αυτοτροφοδοτούμενης είσπραξης, για να έχουμε έσοδα, γιατί το μέγα πρόβλημα των ελλειμμάτων, είναι πρόβλημα εσόδων.