Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Εκτεθειμμένες σε αποκαλύψεις τύπου Wikileaks από διεθνή ΜΜΕ οι κυβερνήσεις Αναστασιάδη και Σαμαρά;


wikileaks_greeceΤης Ιόλης Πιερίδη. Διάχυτη είναι η αίσθηση ότι οι κυβερνήσεις Αναστασιάδη και Σαμαρά είναι εκτεθειμμένες σε αποκαλύψεις τύπου Wikileaks από διεθνή ΜΜΕ.
Αυτό συζητούσαν Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι οι οποίοι βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Κύπρο για να καλύψουν τις εξελίξεις.
Ο Αναστασιάδης προσπαθεί εναγωνίως τις τελευταίες ώρες να καλύψει τις συνέπειες από την έκρηξη που προκάλεσε η αποκάλυψη για την απόδραση κεφαλαίων των πεθερικών του από τις κυπριακές τράπεζες.

«Όσα θα ακολουθήσουν δεν τα βάζει ο νους ακόμη και του πιο υποψιασμένου Κύπριου πολίτη…Κι αυτό γιατί τα αρχεία πολλών δικηγορικών γραφείων του νησιού της Αφροδίτης βρίσκονται στα χέρια ξένων μυστικών υπηρεσιών οι οποίες τα διοχετεύουν μεθοδικά στα ΜΜΕ. Σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία της Κύπρου «χώρεσε» η νεώτερη ιστορία της νήσου. Σε γραφεία στελεχών συγκεκριμένων τραπεζών γράφτηκε η οικονομική της ιστορία. Όσο θα ακολουθήσουν θα έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες…». Αυτό άκουγαν οι δημοσιογράφοι στο νησί.
Όσο για την Αθήνα όταν ανοίξει το «Κουτί της Πανδώρας» θα ισοπεδωθεί το πολιτικό σύμπαν. Ήδη στα γραφεία των διεθνών ΜΜΕ τα ντοκουμέντα για τις σχέσεις του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου με εγχώριους και ξένους ολιγάρχες καταφθάνουν από διάφορες πηγές κατά ριπάς.
Η Μέρκελ με τίποτε δεν θάθελε να κλονισθούν οι σημερινές κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου όσο πάμε προς τις γερμανικές εκλογές. Μόνο που όπως όλα δείχνουν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα πληρώσουν ακριβά την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup. Ήδη ευρωπαικά κεφάλαια κατευθύνονται στην Αμερική…
kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: