Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Στα 350 ευρώ θέλει τον κατώτατο μισθό η Τρόικα – Απειλεί με νέα μέτ

skeletosΜε τον φόρο ακινήτων και την «κινητικότητα» 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, να βρίσκονται σε πρώτη θέση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, το κλιμάκιο της Τρόικα, που φτάνει αύριο στην Αθήνα, θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Παράλληλα, η Τρόικα αναμένεται να προωθήσει προσεχώς την εισαγωγή και στην Ελλάδα του θεσμού των mini jobs, όπως αποκαλείται η μικροεργασία, δηλαδή η εργασία με αμοιβή ως 350 ευρώ.

Στόχος της είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%.
Προβλέπεται, λοιπόν, η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, κυρίως των νέων μέσω της εισαγωγής των mini jobs, δηλαδή της μικροεργασίας που εφαρμόζεται ευρέως στη Γερμανία, με το αιτιολογικό της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων.
Την ίδια στιγμή, ως προαπαιτούμενη δράση αναφέρεται και η τοποθέτηση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος Ιουνίου.
Αυτό θα είναι και το σημαντικότερο στη διαπραγμάτευση με την τρόικα με την ελληνική πλευρά να μην έχει έτοιμο το σχέδιο για τη διαθεσιμότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και, στηριζόμενη στις πολιτικές εξελίξεις και στην αλλαγή υπουργού, να επιδιώκει παράταση έως τον Σεπτέμβριο για την εκπόνησή του.
Από την τρόικα θεωρούν μείζονος σημασίας την εν λόγω δράση, αλλά δεν αποκλείεται να βρεθεί συμβιβαστική λύση που θα προβλέπει ναι μεν την παροχή παράτασης, αλλά αυτή θα συνδέεται με την εκταμίευση μέρους των 8,1 δισ. ευρώ όταν θα υλοποιηθεί το σχέδιο διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.
Το δεύτερο μεγάλο «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης θα είναι η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, που για φέτος υπολογίζεται σε περίπου 1 δισ. ευρώ και για το 2014 περίπου άλλο 1 δισ. ευρώ. Το κενό αυτό προκύπτει από δύο παράγοντες:
1. Από το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ. Το αρμόδιο υπουργείο έχει έτοιμο σχέδιο για ευρύτερη χρήση της διαδικασίας του claw back και ένα πακέτο περίπου 20 διαρθρωτικών παρεμβάσεων, που θα αποδώσουν κυρίως το επόμενο έτος.
2. Από τον τρόπο εφαρμογής του ΕΕΤΑ και την απόδοση των ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων χρεών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Η τρόικα θεωρεί ότι εάν καταβληθεί σε πέντε δόσεις θα διευρυνθεί το δημοσιονομικό κενό κατά 400 εκατ. ευρώ, γιατί η τελευταία υπολογίζεται ότι θα καταβληθεί μετά τον Φεβρουάριο του 2014. Γι’ αυτό πιέζει για την καταβολή του σε 4 δόσεις. Το υπουργείο Οικονομικών δεν επιθυμεί την «κατάργηση» της πέμπτης δόσης, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές φορολογικές υποχρεώσεις στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.
Για τις δύο ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών η τρόικα εκτιμά πως θα υποαποδώσουν κατά 150-200 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους στόχους. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη απαντήσει στην τρόικα ότι δεν συμφωνεί με τον υπολογισμό αυτό και το θέμα παραμένει ανοικτό.
Εάν η τρόικα δεν πειστεί από τις απαντήσεις της ελληνικής πλευράς, τότε θα ζητήσει τη λήψη νέων μέτρων. Κάτι που αναφέρεται στο προσχέδιο του Μνημονίου ως ενδεχόμενο. Βέβαια, από την κυβέρνηση έχουν ξεκαθαρίσει ότι όποιες αποκλίσεις υπάρχουν θα καλυφθούν χωρίς να ληφθούν νέα μέτρα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φτιάχνοντας το πρώτο σούσι, χωρίς να ρωτήσεις τον Πάνο
* Μην ξεχνάς πως το ρύζι, ειδικά στο σούσι θέλει πολύ καλό ξέπλυμα με κρύο τρεχούμενο νερό, πριν το βράσεις.
* Κόψε τα λαχανικά σου και το ψάρι σε λεπτές λωρίδες.
* Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές στο είδος του ψαριού, με το δημοφιλέστερες να περιλαμβάνουν τόνο, καβούρι, γαρίδες ή και σολωμό.
* Το τύλιγμα του σούσι θέλει υπομονή κι εξάσκηση! Για να το πετύχεις φρόντισε να μην παραγεμίζεις με πολύ ρύζι, ψάρι και λαχανικά. Για αρχή, προτίμησε να κάνεις μικρότερα σε μήκος ρολάκια, κόβοντας το κάθε φύλλο νόρι σε δύο κομμάτια. Τέλος, για να κλείσει καλά το ρολάκι, βρέξε λίγο τις άκρες του φικιού (νόρι) ώστε να σφραγίσει καλύτερα το σούσι σου.
* Το σούσι σερβίρεται σχεδόν πάντα με σάλτσα σόγιας, γουασάμπι και τζίντζερ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ...ΚΑΜΜΕΝΟΥ...!!!

«ΑΔΗΛΩΤΟ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ και ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ...!!!

Προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει τελικά το σκάφος αναψυχής με το όνομα «Ηλιάτορας», ξεκινά το Υπουργείο Οικονομικών.
Κατά δήλωση Πάνου Καμμένου, το σκάφος αυτό ανήκει στον πατέρα του, αλλά στο παρελθόν το χρησιμοποιούσε και ο... ίδιος...!!!
Ο Βουλευτής της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι το σκάφος ανήκει στον ίδιο τον Καμμένο και όχι στον πατέρα του και δεν το έχει δηλώσει ποτέ στο «πόθεν έσχες» του, επειδή ανήκει σε υπεράκτια εταιρεία.
***********************
Το Υπουργείο Οικονομικών λοιπόν αποφάσισε να δώσει λύση στον «γρίφο» και να διεξαγάγει έρευνα για το ζήτημα, καθώς από μια πρώτη ματιά διεπίστωσε ότι τέτοιο σκάφος δεν έχει δηλωθεί ούτε από τον Π. Καμμένο αλλά ούτε και από τον πατέρα του.
***********************
Αν αυτό αποδειχθεί και από την έρευνα, τότε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα μπει σε μπελάδες…
---------------------
Βηματοδοτης

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ …ΙΣΚΙΟ ΣΤΟ «ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ»;
Γιατί ο κόσμος να πιστέψει το Καμμένο ; Όλα όσα έχουν συμβεί (κλεψιές, κοινοβουλευτικές ατασθαλίες, εγκλήματα κατά του κοινωνικού συνόλου, και γενικώς κάθε επώδυνη πράξη για τους εργαζόμενους Έλληνες φέρει και την υπογραφή του. Πότε αντελήφθη ότι σχεδόν "όλοι" ΠΛΗΝ του ιδίου είναι βουτηγμένοι στην ανομία, στους συμβιβασμούς και στις αρπαγές. Τι είχε αποφασίσει το κόμμα του στην προανακριτική για τον Άκη; Λάδι τον βγάλανε και τώρα τον..δικάζουν; Που ήταν ο κ. Καμμένος για το βατοπέδι, για τα ομόλογα, για τα CFI , για εκατοντάδες χιλιάδες παράνομες προσλήψεις
ΠΟΥ ΗΤΑΝ όλο αυτό το διάστημα ο "αντιτρομοκράτης " σεναριογράφος; Προσπαθούσε να ¨μεγαλώσει¨κυνηγώντας τον…ίσκιο του Ανδρέα Παπανδρέου και της 17 Νοέμβρη; Τι κοινοβουλευτικό έργο έχει να παρουσιάσει ώστε να ζητά σήμερα γενικότερη και σοβαρότερη αντιμετώπιση και εκπροσώπηση;
Όμως τόσο ο Καμμένος όσο και ο κάθε πολιτικός που διετέλεσε από 20 εως 40 χρόνια βουλευτής και υπουργός δεν μπορεί να προσποιείται ότι προήλθε τώρα από τον κρίνο της αλήθειας.

Να θυμηθούμε; ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ!
ΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Και ξαφνικά έγινε "φωτοτυπία " του SUPER MAN;
Ξέχασε τον «Μικρό ήρωα» και ξαφνικά …αυτοπροήχθη σε …υπερασπιστή των πάντων;

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σου αχάριστε λαέ.
Καμμένος: Δεν έχω να πληρώσω το χαράτσι
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013
«Η επίθεση στην αξιοπρέπεια του Έλληνα πρέπει να σταματήσει»
Την αποκάλυψη πως αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, όπως όλοι οι Έλληνες, έκανε στην εκπομπή «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου, ο Πάνος Καμμένος.
«Δεν έχω να πληρώσω την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος. Έχω πέντε παιδιά. Η επίθεση στην αξιοπρέπεια του Έλληνα πρέπει να σταματήσει» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Όσον αφορά τη δήλωση της κα Γιαταγάνα, περί θανατικής ποινής, ανέφερε πως ήταν μία ακραία έκφραση και υποδήλωνε την ατιμωρησία στο ελληνικό κράτος.

ΣΧΟΛΙΟ: Κι ύστερα περιμένεις καλοσύνη και ..επανάσταση, από ένα λαό που ΔΕΝ(;) συγκινείται με τίποτε.
Πέντε παιδιά έχει ο πρώην γαμπρός της ΦΑΓΕ και ιδιοκτήτης κατά 50% της Α.Ε ΚΑΜΜΕΝΟΣ- DAIHATSU και Λοιπές εισαγωγές, και ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ δεν πρότεινε να ανοίξουμε ένα τραπεζικό λογαριασμό , μία τράπεζα κρέατος, ένα ψυγείο για ΣΟΥΣΙ και λοιπά ορεκτικά.
Ντροπή σου αχάριστε λαέ. Τον άνθρωπο που ..συνέλαβε τον Ανδρέα Παπανδρέου να ‘’συνουσιάζεται’’ γυμνός στην οδό Πανεπιστημίου με την ..17 Νοέμβρη, και απάλλαξε την Ελλάδα από την τρομοκρατία, και δεν τον βοήθησες μια και υποφέρει με ΠΕΝΤΕ παιδιά, να τον ενημερώσει ότι υπάρχουν και ΔΩΡΕΑΝ προφυλακτικά;
Τώρα τι θα κάνουν τα παιδιά άμα μεγαλώσουν; Το επάγγελμα του Πάνου; Θα κάνουν κόμμα ;
Κι αν..ζαλίζονται στη θάλασσα;