Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Τέλος στην πενθήμερη εργασία!


office-work Υπουλα και υποχθονια το Υπουργείο εργασίας και ο Υπουργός του κ. Βρουτσης μεθοδευουν να καταργήσουν την πενθήμερη εργασία με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων σε όσους επαγγελματικούς χώρους δεν υπάρχει σύμβαση και εχει λήξη η μετενεργεια. Η αρχή, θα γινει απο τα επισιτιστικά επαγγέλματα για 100.000 νεοπροσλαμβανόμενους με ατομικές συμβάσεις.
Σύμφωνα με εγκύκλιο της Διεύθυνσης Αμοιβής και Εργασίας του υπουργείου Εργασίας προς τους επισιτιστικούς καταστηματάρχες των οποιων η συμβαση εχει ληξη απο τον Αυγουστο του 2012, οι νεοπροσλαμβανόμενοι μπορουν να συμφωνησουν να εργάζονται με εξαήμερη εργασία εάν το θέλει ο εργοδότης.

Δηλαδή, με απλά λόγια, εφαρμογη ατομικων συμβάσεων με εξαήμερο και αμοιβή τα 586 ευρώ, όση είναι η μεικτή αμοιβή βάσης για τους νεοπροσλαμβανόμενους.
Σύμφωνα με την αναφερομενη εγκύκλιο, οι μισθοί περίπου 600.000 εργαζομένων που έμειναν χωρίς κλαδική σύμβαση, θα υποστούν μειώσεις έως 20% από την απώλεια σειράς επιδομάτων, ενώ με ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις οι μισθοί μπορεί να πέσουν ακόμα και στα 586 ευρώ, στα επίπεδα δηλαδή της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Δηλαδή ΑΙΣΧΟΣ κ. βρουτση, ειναι που υπόσχεται ο Σαμαρας οχι αλλά μέτρα και μειώσεις μισθών!
troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: