Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Σε αναζήτηση ηρωικής εξόδου ο Νικήτας;

exitΜαξίμου καλεί Νικήτα…Όχι όμως για καλό λόγο. Ο γαλάζιος βουλευτής έκανε μίνι ανταρσία καταψηφίζοντας στη Βουλή τροπολογία της τελευταίας στιγμής που θα εξασφάλιζε την εκταμίευση της δόσης των 4,5 δις ευρώ.
Ως γνωστόν οι τροϊκανοί είχαν στηλώσει τα πόδια τους και μάς έκαναν καψώνι, καθώς στο μέτρημα τούς έλειπαν 80 υπάλληλοι για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 4.500 που μπαίνουν σε κινητικότητα.
Την νύφη πλήρωσε για μία ακόμη φορά το Παιδείας που αναγκάστηκε να ενσωματώσει -για χάρη της δόσης- στο φορολογικό τροπολογία που ανακαλούσε τελικώς την εξαίρεση από την κινητικότητα των εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακό.

Όμως, ο ανήσυχος το τελευταίο διάστημα Νικήτας Κακλαμάνη είχε διαφορετική άποψη. Και ψήφισε παρών συμπαρασύροντας και τον βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη.
Στο Μαξίμου χτύπησε συναγερμός και οι δύο γαλάζιοι βουλευτές δέχτηκαν αυστηρή επίπληξη -με εντολή Σαμαρά- από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ με την προειδοποίηση ότι την επόμενη φορά θα διαγραφούν.
Δεν την βλέπω καλά την σχέση του Νικήτα Κακλαμάνη με την Συγγρού. Ο βουλευτής απειλούσε να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και τώρα ψήφισε παρών. Στο μεταξύ το αίτημά του να είναι υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας με την ΝΔ έχει παραπεμφθεί από την Συγγρού στις ελληνικές καλένδες.
Κάποιοι καχύποπτοι λένε πως δεν αποκλείεται ο Νικήτας να έχει βάλει πλώρη για «ηρωική έξοδο» από την ΚΟ της ΝΔ και στη συνέχεια να εμφανιστεί ανεξάρτητη υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας.

1 σχόλιο:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ - ΠΟΛΙΤΚΈΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ είπε...

Φίλε Περικλή επέτρεψέ μου να έχω άλλη πληροφόρηση.
Ο Νικήτας συνεπικουρούμενος από τον Πάκη, την Ντόρα και τον "Κουρασμένο" επιταχύνει τις διαδικασίες εξόδου απο την Κυβέρνηση του Σαμαρά, η οποία ναυάγησε απο τον Βενιζέλος στην κρίση της ΕΡΤ με την απομάκρυνση της ΔΗΜΑΡ.
Οι πληροφορίες λένε, πως η Ντόρα είναι καμένο χαρτί για τις ΗΠΑ, στην θέση της όμως νούμερο ένα μετά τον "κουρασμένο" παίζει ο Φον Δημητράκης.
Η ΔΗΜΑΡ που επιθυμεί όπως και ο Βενιζέλος να μην δώσει την δυνατότητα να πάμε σε διερευνητικές εντολές και στριμωχθεί να ακολουθήσει ΣΥΡΙΖΑ, και άρα να πάμε σε εκλογές με ΣΥΡΙΖΑ Κυβέρνηση, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Φόν Δημητράκη και το Καραμανλικό χώρο, ώστε να σχηματηστεί νέα Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Δημητράκη και με συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα.