Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

«Κλείνουν το ΤΑΣ Πύργου…»

Τη νέα απόφαση που έλαβε την Πέμπτη η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με την οποία εισηγείται το κλείσιμο του Τομέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών (ΤΑΣ) σε Πύργο και Πάτρα αποκαλύπτει, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς», η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Νίκη Κοκκαλιάρη.

Αναφερόμενη στο όλο ιστορικό της νέας αυτής απόφασης η κα. Κοκκαλιάρη είπε: «Εδώ και μερικούς μήνες είχε
οριστικοποιηθεί, με υπογραφή του πρωθυπουργού, το οργανόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Ανταγωνιστικότητας που προέβλεπε μια Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου σήμερα δεν έχουμε τέτοια. Η διεύθυνση θα περιελάβανε: Τμήμα Προγραμματισμού και Μελετών, Τμήμα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δ. Ελλάδας, Τμήμα Προσωρινής Στέγασης και Υποστήριξης, Τομέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών στον Πύργο, Τομέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφής στην Πάτρα.

Μετά τον πρόσφατο διαχωρισμό του Υπουργείου ωστόσο, η επιτροπή ξαναμπήκε εκ νέου στη διαδικασία της επεξεργασίας της οριστικής πρότασης και στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Πέμπτη αποφάσισε, με πρόταση διοικητικού παράγοντα του υπουργείου, να καταργηθούν οι Τομείς Αποκατάστασης σε Πύργο και Πάτρα, αλλά και Αθήνα και Κοζάνη, προτείνοντας, σε ότι αφορά στον Πύργο, να γίνει γραφείο.

Το γραφείο αυτό ωστόσο δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει τον σημερινό ρυθμό των υπαλλήλων του, ούτε τις υπηρεσίες που παρέχει σήμερα, αλλά ούτε θα μπορέσει να ανταποκριθεί  στις αναγκαίες υπηρεσίες που απαιτούνται λόγω του σημαντικού έργου που υπολείπεται στους συγκεκριμένους τομείς.
Η συγκεκριμένη τροποποιημένη πρόταση, δηλαδή το κλείσιμο του ΤΑΣ έρχεται να εξυπηρετήσει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για απόλυση προσωπικού και από το συγκεκριμένο υπουργείο, αλλά η συγκεκριμένη ενέργεια του παράγοντα κρύβει την εξής σκοπιμότητα: Να υποδείξει θύματα εργαζόμενους  προς απόλυση  προστατεύοντας το προσωπικό των κεντρικών υπηρεσιών.

Θέλουν να καταργήσουν μία υπηρεσία που από το 1988 έχει προσφέρει πάρα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)

 http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/kleinoyn-to-tas-pyrgoy#.UfOIEKzpwSk

Δεν υπάρχουν σχόλια: