Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

«Bild»: Νέες μειώσεις το 2014 θα φέρουν ξανά αναταραχές στην Ελλάδα

crisis_logoΝέες περικοπές και μεγάλες μαζικές διαδηλώσεις ξανά στην Αθήνα, βλέπουν κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ γερμανικά ΜΜΕ που αρχίζει την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους, με την «Bild» να επιχειρεί -λίγο πριν την «έξοδο» του 2013- να δημιουργήσει την αίσθηση ότι για όλα φταίνε οι… Έλληνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, σε άρθρο της «Bild» τίθεται το ερώτημα εάν «θα τα καταφέρουν πραγματικά οι Έλληνες;» κατά την άσκηση της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Η πιο υπερχρεωμένη χώρα της ΕΕ και επίκεντρο της ευρωκρίσης, διασωθείσα από την χρεοκοπία με δάνεια δισ., για πολλά χρόνια ανίκανη για μεταρρυθμίσεις και πρακτικά σε όλες τις στατιστικές της οικονομίας και της αγοράς εργασίας αφημένη πίσω από όλη την υπόλοιπη Ευρώπη – η Ελλάδα θα ασκήσει από τον Ιανουάριο την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα λειτουργήσει ως πολιτικό πρότυπο;».

Μέσα από το σχετικό άρθρο παραβλέπονται οι τραγικές ευθύνες των Βρυξελλών και του Βερολίνου για την κοινωνικο – οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Παράλληλά, επιβεβαιώνεται ότι οι νέες μειώσεις είναι προ των πυλών και, έντεχνα, επισημαίνεται ότι «η στενοχώρια για την επιβολή λιτότητας από τις Βρυξέλλες, για την οποία θεωρούν υπεύθυνη κυρίως τη γερμανική κυβέρνηση είναι πολύ βαθιά για πολλούς Έλληνες. Γι΄ αυτό και προσφέρονται οι μη αγαπητοί υπουργοί Οικονομικών ως εύκολος στόχος για νέες μαζικές διαδηλώσεις, μιας και αναμένονται περαιτέρω περικοπές δισεκατομμυρίων στο ελληνικό κοινωνικό σύστημα».
Το ζητούμενο είναι ποιο στόχο έχει το συγκεκριμένο άρθρο. Προφανώς, η απάντηση θα δοθεί από τις εξελίξεις μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: