Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ…!!!



Του Αθανασόπουλου Περικλή
26.12.2013
Μπορεί να διαφωνούμε με το ύφος του, και το ρόλο που έχει αναλάβει ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης για την « μεταρρύθμιση» στην Υγεία και στα φάρμακα, αλλά πρέπει να  παραδεχθούμε ότι φροντίζει να μας ενημερώνει και να μας προετοιμάζει για όλα με τον τρόπο του.

Τώρα αν το κάνει σκόπιμα η από αφέλεια αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.
Χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Υπουργός Υγείας θέλοντας να μεταφέρει όσα συζητήθηκαν στην τριυπουργική συνδιάσκεψη (Στουρνάρα-Μανιάτη-και του ίδιου), για την αιθαλομίχλη που έχει δημιουργηθεί στην πρωτεύουσα, , είπε με πολύ απλά λόγια,

« Αν έχετε πάει στην Ευρώπη θα δείτε ότι σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εδώ και 40 χρόνια  έχει απαγορευτεί η κατασκευή και η λειτουργία των τζακιών».

Απο την άλλη άφησε και υπονοούμενα ότι η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης έχει επιβληθεί από Ευρωπαϊκή οδηγία την οποία δεν εφαρμόζουμε υπο την απειλή προστίμου , και μάλιστα τόνισε ότι η οικονομία της χώρας ωφελήθηκε από την αύξηση της τιμής του γιατί έγινε μικρότερη εισαγωγή.

Επίσης είπε ότι αν κατέβει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ωφεληθούν και αυτοί που θερμαίνουν τις πισίνες επιβεβαιώνοντας και της δηλώσεις του συναδέλφου του Υπουργού Οικονομίας κ. Στουρνάρα. 

Σύνεχισε λέγοντας ότι το κράτος, εκτός του ότι  φροντίζει τους οικονομικά αδύναμους, δεκαπλασιάζοντας για το 2013 τη δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης από 6 σε 60 εκατομμύρια ευρώ, από την άλλη προσφέρει με μειωμένη τιμή ηλεκτρική ενέργεια σε 2.000.000 πολίτες για να χρησιμοποιούν σόμπες, κλιματιστικά κλπ, σε περιόδους  ψύχους. 

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται άλλη ενημέρωση για να καταλάβουμε ότι όσοι έχουν τζάκια ας προετοιμάζονται μέσα στο 2014 για την κατάργησή τους αλλιώς ας ετοιμάσουν ένα πακετάκι για πρόστιμα, και μην ξεχνάτε ότι αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις έρχονται νύχτα…!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: