Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Νεοδημοκράτες (πρώην) «έκραξαν» Σαμαρά, Βενιζέλο και Παπούλια στην Αθήνα

niko 2Παρά τις απαγορεύσεις του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη μετά από πιέσεις του Μεγάρου Μαξίμου, πάνω από 2.000 άτομα (στη συντριπτική πλειονότητα τους μέχρι πρότινος ψηφοφόροι της ΝΔ που τώρα δεν θέλουν ούτε να ακούν, όπως έδειξαν, το όνομα Σαμαράς) πήραν μέρος στη συγκέντρωση του ανεξάρτητου  βουλευτή και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Νικολόπουλου, έξω από το Πνευματικό Κέντρο, επί της Ακαδημίας, το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου 2014.
Οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν την αντίθεση τους στην μνημονιακή πολιτική του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στα χέρια τους κρατούσαν σημαίες οι οποίες έστελναν μήνυμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια,
ζητώντας του να παραιτηθεί και να οδηγηθεί ο τόπος σε εθνικές εκλογές.
niko 4Πικετοφορία έξω από τη Γερμανική Σχολή
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ν. Νικολόπουλος καταφέρθηκε τόσο κατά της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καλώντας όλους όσοι είναι αντίθετοι με τα μνημόνια («δεξιούς και αριστερούς, ανεξάρτητα από παρατάξεις») να αντιδράσουν και να ανακόψουν αυτή την ασφυκτική για την ελληνική κοινωνία πολιτική.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής καταφέρθηκε, επίσης, κατά των μεγάλων συστημικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην οικογένεια Μπόμπολα (ιδιοκτήτες του συγκροτήματος «Πήγασος» που εκδίδει, μεταξύ άλλων, την εφημερίδα «Εθνος») και στο… Mega.
Επίσης, προανήγγειλε νέες ακτιβιστικές πρωτοβουλίες. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται μια πικετοφορία έξω από την Γερμανική Σχολή (οι συγκεντρωμένοι θα έχουν φωτογραφίες από θύματα της ναζιστικής θηρωδιάς για να μάθουν) καθώς και ένα καρναβαλικό δρώμενο. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έξω από το υπουργείο Οικονομικών και οι συμμετέχοντες θα εμφανιστούν με μάσκες μνημονιακών πολιτικών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: