Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους από τη ΝΔ, οργίζονται και εκπλήσσονται

Σχόλια απο Ανώνυμο 
Ένας πίνακας ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ που τα λέει όλα! 08/02/2013
===============================
Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους από τη ΝΔ, οργίζονται και εκπλήσσονται (πόση υποκρισία άραγε μπορεί να υπάρξει), όταν αναφέρεσαι στον εκτροχιασμό της οικονομίας επί Κυβερνήσεως Καραμανλή του νεότερου.
Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους ακόμη και σήμερα προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά της πολιτικής λήθης και να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα γύρω από το αληθινό τεράστιο οικονομικό έγκλημα του άλλοτε «καταλληλότερου».
Η έκθεση του ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010
================================
που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν τελειώνει στα χαρακτηριστικά παραδείγματα αλόγιστων δαπανών και εξόδων ορισμένων φορέων του δημοσίου.
Πέρα από τα πούρα, τα έξοδα κοπής πίττας και τις άλλες περίεργες δαπάνες ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να έχει ο πίνακας που δημοσιεύεται στη σελίδα 7 της έκθεσης.
Εκεί θα δείτε τη σύγκριση των αποτελεσμάτων ελέγχου για μη νόμιμες δαπάνες των ετών 2009 και 2010.

Η διαφορά είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ:
========================
146 εκ. € το 2010 και 657 (!) εκ. € το 2009!
Προσέξτε τον πίνακα, όπως δημοσιεύεται:

ΠΙΝΑΚΑΣ 1.2.
Αποτελέσματα ελέγχου / Ποσό μη νόμιμων δαπανών /
Συσχετισμός με οικονομικό έτος 2009
Προϋπολογισμός Οικονομικό έτος 2009 Οικονομικό έτος 2010

Δημοσίου (Τακτικός και ΔημοσίωνΕπενδύσεων) 505.296.206,53 56.881.517
Ν.Π.Δ.Δ. 113.525.439,29 42.337.032
Ειδικών Λογαριασμών 32.979,66 926
Ο.Τ.Α. Α΄ και Β ΄ Βαθμού 38.904.569,59 47.278.579
ΣΥΝΟΛΟ 657.759.195,07 146.498.054

Η απόδειξη της μεγάλης επιδρομής στο κράτος ειδικά το 2009! Το μεγάλο πάρτι και ο πραγματικός λόγος του εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας.
Λογικά θα περιμέναμε εξηγήσεις. Κάποια κουβέντα δηλαδή από τους πραγματικά υπεύθυνους. Αλλά σιωπή.

Και τι να πουν, τι να δικαιολογήσουν.
Θα περίμενα και μια κουβέντα για την τεράστια μείωση μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Δεν χρειάζονται όμως γενναίες δηλώσεις.

Τι μεσολάβησε και μειώθηκαν στο 1/5 οι παράνομες δαπάνες; Από τη μία η προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα για μείωση των περιττών δαπανών και από την άλλη η εφαρμογή της ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Για την ιστορία και μόνο το λειτουργικό κόστος του Δημοσίου μέσα σε ένα μόλις χρόνο μειώθηκε από 9,3 δις € σε 7,3 δις €!

Και μια ακόμη παρατήρηση: Οι μόνες μη νόμιμες δαπάνες που είναι αυξημένες το 2010 σε σχέση με το 2009 είναι αυτές των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.
Είναι το κύκνειο άσμα των παλαιών Δήμων και των παλαιών Νομαρχιών.

Είναι το μεσοδιάστημα από τις εκλογές του 2010 μέχρι την οριστική παράδοση στους νέους Δημάρχους και το τέλος των Νομαρχιών. Αλλά για να μην ξεχνιόμαστε είναι και το ότι η πλήρης εφαρμογή της ΔΙΑΥΓΕΙΑ στην Τ.Α. ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2011.

Υπάρχει ακόμη απορία για το ποιος ευθύνεται για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από το 2010 μέχρι σήμερα με τη γλώσσα της αλήθειας
Γράφει ο Ν Βράχος
Ζήσαμε όλοι μας , στον πυρετό της υπονόμευσης , της υποκρισίας, της άθλιας προδοσίας. Ζήσαμε στη σκιά της πολιτικής προστυχιάς και στην υπονόμευση κάθε ελπίδας, που προσπαθεί να ριζώσει στην καρδιά πολλών απελπισμένων, που με χίλια ψέματα τους ‘’έσουραν’’ στο δρόμο του ψεύτικου παραδείσου της χαμένης ελπίδας.
Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ακόμη, ότι η πολιτική κλίκα της αντιπολίτευσης, με ηγέτες τον Σαμαρά και τον Τσίπρα , ενισχυόμενοι από την ψευτοδημοκρατική επίφαση του’’ σκότους’’, εσωτερικού, θα οδηγούσαν την Ελλάδα στο γκρεμό και πιθανόν στο χάος. Ήθελαν όλοι ‘’ να διώξουν τον Γιώργο’’. Βέβαια λογικό είναι για μερικούς αφού ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ τι τους έλεγε ο Γιώργος, και άλλοι αφού δεν είχαν ούτε διαβάσει τα κείμενα.
Κι όμως η προδοσία μπορούσε να αποφευχθεί, αν η ιδιοτέλεια δεν επικρατούσε και σήμερα να είμαστε σε πολύ καλλίτερη κατάσταση. Όμως η ιδιοτέλεια και η πατριδοκαπηλία υπερίσχυσαν και διέλυσαν κυριολεκτικά την πατρίδα μας και παρέσυραν και το Πασοκ, που τους έσωσε, στην καταστροφή..
Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου μας είπε την αλήθεια.
Και το αποτέλεσμα της εφαρμογής των νέων, δύσκολων, αλλά και ελπιδοφόρων μέτρων με μείωση του ελλείμματος κατά 5% του ΑΕΠ το 2010, απέδειξε ότι τα μέτρα ήταν βιώσιμα, υποφερτά και ελπιδοφόρα.
Η Ελλάδα το 2010 αποδεικνύει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο ότι είχε μπει σε πορεία μείωσης των ελλειμμάτων της. Το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε το 2010 κατά 6 μονάδες του ΑΕΠ – από το 15,4% στο 9,4% – και το πρωτογενές έλλειμμα κατά 6,5 μονάδες του ΑΕΠ – από το 10,1% στο 3,7% του ΑΕΠ. Το πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών έχει αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο βαθμό που φιλοδοξεί να διασφαλίσει βιώσιμα δημόσια οικονομικά, επιστροφή σε πρωτογενή πλεονάσματα από το 2012 και τη διαμόρφωση μιας νέας αναπτυξιακής δυναμικής στην οικονομία.
Η Ελλάδα μπορούσε, δύσκολα μέν, χωρίς ανθρώπινες θυσίες, αλλά λογικά με διαφάνεια και αποφασιστικότητα, να ΓΙΝΕΙ μια χώρα ελεύθερη, ανεξάρτητη που να αποφασίζει Η ΙΔΙΑ !!! για τις τύχες των Ελλήνων. Όμως οι τοκογλύφοι αντέδρασαν. Οι νταβατζήδες αγρίεψαν και ο λαός μας παραπληροφορήθηκε ''θέλοντας και ΜΗ''!!! Η πολιτική κλίκα της εποχής εποχούμενη των Μεργκελικών συστημάτων και οδηγούμενη από ακόρεστη κενοδοξία, αποφάσισαν! πως η δική τους πολιτική επιβίωση , ήταν και η υπέρτατη προσωπική τους επιδίωξη. Δεν σκέφτηκαν την Ελλάδα και τους Έλληνες, όπως αποδεικνύεται μέχρι σήμερα, αλλά την πολυθρόνα της εξουσίας.
Σήμερα, μετά την παραίτηση τότε του Παπανδρέου,
αποδεικνύεται το μέγεθος της πολιτικής ΑΠΑΤΗΣ των απογόνων του βρώμικου 89. Χωρίς δισταγμούς και ενδοιασμούς , χωρίς τύψεις και εθνική ταυτότητα, οι μέχρι πρότινος πολιτικοί απόκληροι, ανέλαβαν να διαλύσουν την πατρίδα τους, με δύο σκοπούς. Πρώτον να ρίξουν τον Γιώργο Παπανδρέου και δεύτερον να διαλύσουν την οικονομία της Ελλάδας, ώστε οι τοκογλύφοι εντολείς τους, να την αποκτήσουν ‘’αντί πινακίου ..φακής’’!
Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου θυσιάστηκε, βρίστηκε, προπηλακίστηκε, συκοφαντήθηκε και ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ για τη σωτηρία της πατρίδας μας. Σήμερα ο λαός μας σιγά-σιγά ξαναγυρίζει και κοιτά με ευγνωμοσύνη ,αυτόν που στάθηκε δίπλα του και αγωνίστηκε με όλα τα θεριά.
Αυτόν που δεν έβρισε, αυτόν που δεν συκοφάντησε, αυτόν που δεν κατέβηκε στο λάκκο της πολιτικής λάσπης. Ήξερε, όπως ξέρουμε όλοι μας, ότι η πατρίδα μας έχει ανάγκη όλους. Μόνο όλοι μαζί αδελφωμένοι μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας. Όταν κάποιοι ‘’αόρατοι’’ (;)μας βάζουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας, γιατί άραγε το κάνουν;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αυτοί ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ! θέλουν να μας εκμεταλλεύονται και να κλέβουν και το αίμα μας.

Το Πασόκ μας, πιστό σε αρχές και παραδόσεις, είναι υπέρ της ισότητας, της ευνομίας , του κράτους ΔΙΚΑΙΟΥ ! Κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου! Όλοι είμαστε εντός του νόμου με ισοτιμία, ευνομία και ισονομία.
Το κράτος έχει όργανα που φροντίζουν, για την εύρυθμη λειτουργία του. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ!
Έτσι , όλοι μαζί,
με αρχηγό τον Γ. Παπανδρέου, μπορούμε να αγωνισθούμε για το καλό των παιδιών μας, μονιασμένοι και αγαπημένοι.
Περισσότερο ψωμί τρώμε με μέλι, παρά με ξύδι.
Γιώργο, σε ευχαριστούμε .

Unknown είπε...

ΠΗΡΕ ΚΟΜΜΑ ΜΕ 48% ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ 3% ΑΙΝΤΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ!!!!!!!!