Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ποιοι είναι οι 75 Δήμαρχοι με τα προβληματικά "πόθεν έσχες"

Στα χέρια των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έφτασε η περίφημη «λίστα Νικολούδη», στην οποία...


περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ονόματα αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης που τα πόθεν έσχες τους τίθενται υπό διερεύνηση λόγω ανακριβειών.

Επιπλέον, συγκαταλέγονται τοπικοί άρχοντες οι οποίοι δεν υπέβαλαν καθόλου δηλώσεις πόθεν έσχες το 2013.Στη λίστα που κατέθεσε ο Παναγιώτης Νικολούδης βρίσκονται συνολικά 75 πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ορισμένοι εξ αυτών είναι πολιτευτές εν ενεργεία και άλλοι έχουν αποσυρθεί από τον πολιτικό στίβο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των αιρετών που συναντά κανείς στη λίστα είναι ο πολυσυζητημένος πρώην δήμαρχος Ιθάκης Ιωάννης Κασσιανός, ο αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου Μάριος Λιακόπουλος, γαλάζιο στέλεχος το οποίο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. για χρηματισμό, ο δήμαρχος της «Σούγκαρ Τάουν» Πανταζής Χρονόπουλος, καθώς και ο γνωστός δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης Ιωάννης Κουράκης.

Τα 75 πρόσωπα έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών, καθώς υπάρχουν ενδείξεις περί φοροδιαφυγής ή ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Σε αυτά, προστίθενται ακόμη έξι πρόσωπα που υπηρετούν σε Περιφέρειες της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι διαπιστώθηκε πως έχουν πόθεν έσχες με λάθη είναι σε δυσμενέστερη θέση από εκείνους που δεν το κατέθεσαν καθόλου.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις τις οποίες παραπέμψει στη Δικαιοσύνη, εκ των οποίων περίπου 73 εκατ. ευρώ αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.

Διαβάστε τη λίστα παρακάτω (πατήστε επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση):





Με πληροφορίες από zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: