Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ο Ιδ. Τομέας αντιδρά – Υπογραφές κατά των απολύσεων στην Coca Cola (video)

cocacolathessΤην αντίθεσή τους ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων τους, αλλά και στις επικείμενες περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στην Coca Cola Τρία Έψιλον, οι οποίοι αποφάσισαν να συλλέξουν υπογραφές υποστήριξης στη διαμαρτυρία τους, μέσω της ανεξάρτητης ιστοσελίδας διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, «Ελα στη θέση τους».

Την πρωτοβουλία των εργαζομένων της εν λόγω επιχείρησης, η οποία στοχεύει στη συγκέντρωση 100.000 υπογραφών, ανάρτησαν στο «Ελα στη θέση τους» τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Βόλου, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, ενώ την υποστήριξή τους προσφέρουν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος και η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.
«Η επιχείρηση της Coca Cola Τρία Έψιλον που ξεκίνησε από την Ελλάδα και επεκτάθηκε με τεράστια κερδοφορία σε πολλές χώρες του εξωτερικού, μετά το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων σε όλη τη χώρα, τη μεταφορά της έδρας στην Ελβετία και άλλων δραστηριοτήτων της εκτός Ελλάδας, τώρα προχωράει ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη απαξίωση των εργοστασίων της στη χώρα μας» αναφέρεται στο κείμενο της διαμαρτυρίας.
cocacola_ypografes«Χωρίς κανένα αίσθημα εταιρικής ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με μοναδικό στόχο την περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της, η COCA COLA 3Ε, έχει προχωρήσει σε κλείσιμο κρίσιμων τοπικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, διακοπή δραστηριοτήτων, περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα την κλιμακούμενη ένταση εταιρίας και εργαζομένων. Οι αποφάσεις αυτές έχουν οδηγήσει στην ανεργία και την οικονομική ανέχεια εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Εργαζόμενοι του κλάδου αντιστέκονται σ’ αυτές τις αποφάσεις και επιχειρούν να τις αντιστρέψουν πραγματοποιώντας πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταδιώκονται γι’ αυτή τους τη δράση. Αυτούς τους εργαζόμενους δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους!» σημειώνεται.
Και επισημαίνεται ότι: «Απαιτούμε από την Κυβέρνηση ν’ αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, κάνοντας όλες τις απαιτούμενες πολιτικές παρεμβάσεις που θα προωθούν το άνοιγμα των κλειστών εργοστασίων και τη δημιουργία νέων. Απαιτούμε πίσω καθεμιά από τις χαμένες θέσεις εργασίας».
Όσοι ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στον αγώνα των εργαζομένων της της Coca Cola Τρία Εψιλον ενάντια στις απολύσεις, μπορούν να υπογράψουν εδώ.
Δείτε το βίντεο που δημιούργησαν οι απολυμένοι και απεργοί της εταιρίας

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: