Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΠΩΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΑΠΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ..!!

Του Περικλή Αθανασόπουλου
27.04.2014 
 Αυτό που πρέπει να μας εντυπωσιάζει και να μας προβληματίζει έντονα,  είναι το φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια με την διαχείριση της ενημέρωσης απο τα συστημικά ΜΜΕ,  που ενό απο την μία  προβάλλονται όλα τα καθημερινά προβλήματα του λαού,  από την άλλη όχι μόνο δεν επιλύονται αλλά αντίθετα  γίνονται όλο και ποιο μεγαλύτερα και τον οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση.
Αυτοί οι κύριοι που  μονοπωλούν τις  εκπομπές, δήθεν επικρίνοντας τους κυβερνώντες, για  τα καθημερινά  προβλήματα που έχουν επέλθει στην χώρα και στους Έλληνες πολίτες, έχοντας καλύψει όλη σχεδόν την ακροαματικότητα των Ελλήνων και κυρίως τα σαββατοκύριακα, οταν ο κοσμάκης "ξεκουράζεται", ο καθένας παίζοντας  εναν  συγκεκριμένο ρόλο.
Συγκεκριμένα,
Οι κ. ΓΙΩΡΓΟΣ  και ο ΝΙΚΟΣ στον ΣΚΑΥ σήμερα και στον ΑLPHA παλιότερα, οριόμενοι δήθεν για τα συμφέροντα του απλού Ελληνα πολίτη, άνεργου, συνταξιούχου κλπ, στην ουσία  τον "τρομοκρατούν"  παρουσιάζοντας σε καθημερινή βάση κάρτες που τον φορτώνουν εργασιακές φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές.
Από την άλλη ο άλλος ΓΙΩΡΓΟΣ στον ΑΝΤ, καλεί κομματικούς και  παρουσιάζει τις διαφορές μεταξύ των κομμάτων σε θέματα καθημερινότητας και δεν διστάζει να τα «λέει χύμα» στούς πολιτικούς  δίνοντας την εντύπωση ότι πολεμάει το σύστημα.
Οι κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ στο MEGA σε καθημερινή βάση αναλύουν τις κυβερνητικές πολιτικές θέσεις και κυρίως αυτές που εφαρμόζονται ενάντια στο λαό εμφανιζόμενοι σαν εκφραστές του αγωνιζόμενοι για τα συμφέροντα του.
Οι κ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΙ ΙΟΡΔΑΝΗΣ στο MEGA τα Σαββατοκύριακα πασχίζουν να παρουσιάζουν λαμπρά παραδείγματα Ελλήνων επιχειρηματιών προσπαθώντας να πείσουν και τον τελευταίο Έλληνα ότι αν θέλει μπορεί να μοιάσει σε πατριώτες που έχουν πετύχει στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, κάνοντας μας να νοιώθουμε ηλίθιοι και ανίκανοι και οτι έχουμε εγκλωβιστεί σε ένα σύστημα που μας βολεύει από το οποίο  δεν θέλουμε στην ουσία να ξεφύγουμε.
Σήμερα έχουμε και το "ανεξάρτητο" Μιντιακό σύστημα που ακούει στο όνομα REAL-FM και μονοπωλεί την ακροαματικότητα το πρωί στο αυτοκίνητο και γενικά στους δρόμους "κάνοντας αντιπολίτευση" στο σύστημα (απο το οποίο προέρχεται), με έναν ΓΙΩΡΓΟ να απευθύνεται σε Ναίτες, Ροδόσταυρους, και υπόδουλους της Νότιας Μπανανιάς ενός Γερμανικού προτεκτοράτου, και έναν ΝΙΚΟ να εγκλωβίζει την σκέψη του απλού Έλληνα πολίτη, θεωρώντας τον πειθήνιο όργανο μιας ουτοπιστικής θεωρείας για το ότι  μπορεί να έχει άποψη για κάτι που αποφασίζει μετα από υπόδειξη, χωρίς στην ουσία να μπορεί να κάνει το οτιδήποτε.
Όλα τα παραπάνω μας κάνουν να νομίζουμε ότι γενικά έχουμε μια πολύπλευρη  ενημέρωση η οποία  στην ουσία  καταδεικνύει  προβλήματα της καθημερινότητας καταδικάζοντας τους πολιτικούς και το σύστημα που έχει φέρει τον τόπο σε αυτή την κατάσταση.
Πως όμως είναι δυνατόν από την μία να έχουμε μια τόσο πολυφωνική και πολύπλευρη ενημέρωση, και μάλιστα να ορίεται υπέρ του Έλληνα εργαζόμενου, άνεργου, συσνταξιούχου,  και από την άλλη να καταπατώνται τα δικαιώματα  του και μάλιστα με τον χειρότερο και βάναυσο τρόπο τα τελευταία 50 χρόνια;
Η απάντηση είναι στο ότι, όλοι αυτοί οι κύριοι στην ουσία φροντίζουν μέσα από τα ΜΜΕ να απορροφούν τους κραδασμούς της αντίδρασης του Ελληνικού λαού απο την μία, ενώ απο την άλλη  σπέρνουν διαρκεί σύγχυση στερώντας του την δυνατότητα να συγκροτηθεί σε κοινωνικές ομάδες ώστε να εκφραστεί μέσα από μία συγκροτημένη κοινωνία που στην ουσία δεν μπορεί να ελέγχει κανένα ΜΜΕ και κανένας Μιντιακός η διαδικτυακός φορέας, εκμεταλευόμενοι φυσικά και την διάλυση των κομμάτων που διατηρούσαν για χρόνια τοπικές κομματικές οργανώσεις οι οποίες όχι μόνο είχαν άμμεση επαφή με τον λαό, αλλά ταυτόχρονα αποδυνάμωναν την λεγόμενη κεντρική εξουσία.
Σήμερα η επικοινωνία γίνεται μέσα από τα ΜΜΕ και σε πολύ μεγάλο βαθμό μέσα από το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία, πράγματα που στερούν την προσωπική επαφή των πολιτών κάνοντας τους να δημιουργούν ινδάλματα εικονικής πραγματικότητας που στην ουσία ελέγχουν το πνεύμα του και τον οδηγούν στην καταστροφή….

Ενδιαφέρον όμως έχουν και οι τελευταίες προεκλογικές τοποθετήσεις σχεδόν ολοκληρωτικά των συστημικών ΜΜΕ, στην κατεύθυνση της αποδόμησης  ενός αριστερού κόμματος το οποίο ευρίσκεται σε τροχιά εξουσίας επωμίζοντας του ευθύνες, ενώ όχι μόνο δεν έχει κυβερνήσει ποτέ την Ελλάδα, αλλά δεν έχει κανένα στέλεχος που να έχει συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα, εννοώντας φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ..!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: