Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Μετά τις απολύσεις στο δημόσιο, ετοιμάζουν και μισθούς – «ασανσέρ»

misthoiperikopes_psalidiΠριν καλά – καλά ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής, η κυβέρνηση άρχισε τις διαρροές για τα σχέδιά της σε σχέση με τις αμοιβές των δημόσιων υπαλλήλων.
Εφόσον λοιπόν η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου συνεχίσει να υφίσταται, σκοπεύει να συνδέσει την αμοιβή των δημοσίων υπαλλήλων με την απόδοσή τους! Αν ένας υπάλληλος κρίνεται αποδοτικός (με ποια κριτήρια άραγε) θα αμείβεται περισσότερο από έναν άλλο που υστερεί και ο οποίος θα κινδυνεύει να υποστεί μειώσεις!
Πρόκειται ασφαλώς για ένα προκλητικό σχέδιο, που δεν εφαρμόζεται ούτε στον σκληρό ιδιωτικό τομέα, όπου η κρίση του εργαζομένου είναι συνεχής, αλλά ο εργοδότης δεν διανοείται να αυξομειώνει τις αποδοχές του υπαλλήλου του ανάλογα με το αν πιστεύει ότι αυτός είναι αποδοτικός ή λιγότερο.
Τι λέει ο Στουρνάρας
Πάντως, με επίσημο έγγραφο στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας τάσσεται υπέρ της εφαρμογής συστήματος αμοιβών βάσει της απόδοσης των δημοσίων λειτουργών. «Η εφαρμογή ενός προσεκτικά σχεδιασμένου, δυναμικού και ευέλικτου, προσαρμοσμένου στην ελληνική δημοσιονομική πραγματικότητα, αλλά και βασισμένου στα βέλτιστα παραδείγματα που τηρούνται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διεθνώς, συστήματος αμοιβών βάσει απόδοσης των δημοσίων λειτουργών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων», είναι η επίσημη άποψη που διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Η σύνδεση όχι μόνο της ανέλιξης στην ιεραρχία, αλλά και την μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων του δημοσίου με την αξιολόγηση δημιουργεί νέα ζοφερά δεδομένα.

πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια: