Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΘΗΡIΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΑΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ 16 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…!!!



Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου η Εθνική μας ομάδα  περνάει στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Παρόλο που η Ελληνική ομάδα ξεκίνησε άτυχα, με δύο αναγκαστικές αλλαγές της εθνικής, του ΚΑΡΝΕΖΗ και του  ΚΟΝΕ , με δύο γκολ, του ΣΑΜΑΡΗ στο 42 και του ΣΑΜΑΡΑ  με πέναλτι στο 90 κέρδισαν με 2-1 την ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού.

Με ένα άλλο πρόσωπο η Ελληνική ομάδα σε σχέση με τους δύο πρώτους αγώνες απέδειξε οτι  μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ομάδα.

Εκπληκτική η Ελληνική ομάδα με φαρμακερές αντεπιθέσεις άξιζε την νίκη αφού είχε τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Από την άλλη η  Ακτή Ελεφαντοστού με δύο αντεπιθέσεις έβαλε ένα γκολ  και με  τον ΓΙΓΙΑ ΤΟΥΡΕ να παλεύει μόνος του .

Κορυφαίοι από την Ελληνική ομάδα οι ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ με τον ΜΑΝΩΛΑ που κρατούσαν στην άμυνα δυνατά, με έναν ΧΟΛΕΒΑ στο καλύτερο παιγνίδι που τον έχουμε δει, ο ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ  ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ και ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ κυρίαρχοι στα πλάγια με καταπληκτικές διεισδύσεις, ΣΑΜΑΡΑΣ και ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ στο κέντρο  αποτελούσαν μόνιμες απειλές για τους αμυντικούς των αντιπάλων, ενώ οι ΣΑΜΑΡΗΣ και ΜΑΝΙΑΤΗΣ έκλεβαν τις μπαλιές δουλεύοντας στο κέντρο του γηπέδου βοηθώντας τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Δεν δόθηκε ευκαιρία στο ΓΚΕΚΑ να φανεί  που μπήκε στα τελευταία λεπτά…..!!!!

Ο επόμενος αντιπαλός της Εθνικής μας είναι η πρώτη ομάδα στον 4ο όμιλο που είναι η ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ μάλλον  ομάδα στα μέτρα της Εθνικής μας.

Οι συνθέσεις: 
Ελλάδα: Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κονέ (12' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς
Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Μποκά, Κ.Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (61' Μπονί), Ζερβίνιο, Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ), Όιερ, Γ. Τουρέ, Σερέι, Μπαμπά
 
Η εξέλιξη της αναμέτρησης:
90+4' Τέλος στην αναμέτρηση! Η Εθνική Ελλάδας είναι κι επίσημα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στις 16 καλύτερες ομάδες του πλανήτη! Το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος είναι μία από τις λιγοστές ομάδες της Ευρώπης στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας!
90+3' Γκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ! Η Εθνική μας ομάδα στις 16 καλύτερες ομάδες του πλανήτη! Ο Σαμαράς στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα σε μία παράβαση που δεν υπήρχε ποτέ! Η «γαλανόλευκη» γράφει ιστορία στη Βραζιλία!
90+1' Πέναλτι για την Εθνική Ελλάδας! Ο διαιτητής δείχνει την άσπρη βούλα για την ομάδα μας, ωστόσο το ριπλέι δεν τον δικαιώνει. Δεν υπάρχει παράβαση πάνω στον Σαμαρά
90+ Η Κολομβία κάνει το 4-1 με τον Ροντρίγκεζ. 
87' Ευκαιρία για την Εθνική μας με τον Σαλπιγγίδη να κάνει την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, η μπάλα περνάει από όλους και φεύγει πλάγιο άουτ.
84' Καλό μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, η μπάλα άουτ. 
81' Ο Μαρτίνεζ καθαρίζει το ματς για την Κολομβία γράφοντας το 3-1 κόντρα στην Ιαπωνία. 
80' Κι άλλο δοκάρι για την Εθνική! Τρίτο δοκάρι για τη «γαλανόλευκη» με τον Τοροσίδη να κάνει τη σέντρα σουτ από τα δεξιά, τη μπάλα να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπονί και να περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου. 
78' Αλλαγή για την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Ντρογκμπά περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου και αποθεώνεται. Στη θέση του ο Ντιομαντέ.
77' Τρίτη και τελευταία αλλαγή για την Εθνική. Ο Καραγκούνης δίνει τη θέση του στον Γκέκα και το περιβραχιόνιό του στον Σαλπιγγίδη. 
74' Γκοοολ! Η Ακτή Ελεφαντοστού ισοφαρίζει σε 1-1 με τον Μπονί να πλασάρει σωστά τον Γλύκο, μετά την ασίστ του Ζερβίνιο. Στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία οι Αφρικανοί είναι και πάλι σε θέση οδηγού στην υπόθεση πρόκριση. 
71' Μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Χριστοδουλόπουλο η μπάλα μόλις άουτ. 
68' Δεύτερο δοκάρι για την Εθνική μας! Φοβερά δυνατό σουτ του Καραγκούνη μακριά από την εστία, η μπάλα χτυπάει το οριζόντιο δοκάρι του Μπαρί και φεύγει άουτ. 
67' Φοβερή ατομική ενέργεια από τον Καλού ο οποίος σουτάρει από πλάγια θέση, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. 
62' Κίτρινη κάρτα για τον Καλού ο οποίος έριξε στο έδαφος τον Τοροσίδη που έβγαινε τετ α τετ. 
61' Αλλαγή για την Ακτή Ελεφαντοστού. Στη θέση του Τιοτέ ο Μπονί. 
59' Ο Σαλπιγγίδης σουτάρει από πλάγια θέση, έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Μπαρί διώχνει σε κόρνερ. 
55' Γκολ για την Κολομβία! Οι Νοτιαμερικανοί προηγούνται 2-1 της Ιαπωνίας με το γκολ του Μαρτίνεζ.
55' Τεράστια ευκαιρία για την Εθνική μας να διπλασιάσει τα τέρματά της! Ο Χριστοδουλόπουλος κάνει εκπληκτική ατομική ενέργεια και σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής μόνος του, ωστόσο η μπάλα περνάει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαρί. 
49' Ο Τιοτέ σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γλύκου, η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. 
46' Ξεκίνημα δευτέρου ημιχρόνου. Πάμε Ελλαδάρα!
45' Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Η Εθνική μας έδειξε ότι είναι ικανή για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Είχε τις καλύτερες ευκαιρίς, δοκάρι και σημείωσε ένα παλικαρίσιο γκολ, την ώρα που Ιαπωνία και Κολομβία κλείνουν το ημίχρονο ισόπαλες 1-1. 
45+2' Η Ιαπωνία ισοφαρίζει σε 1-1 με γκολ του Οκαζάκι. Ακόμα κι αυτό το αποτέλεσμα βολεύει την Εθνική μας ομάδα.
42' Γκοοοοοοοοοοοοοοολ! Η Εθνική μας ανοίγει το σκορ με τον Σάμαρη να πλασάρει άψογα τον Μπαρί! Μετά από ολέθριο λάθος των Αφρικανών ο Σάμαρης έκλεψε τη μπάλα, ο Σαμαράς πάσαρε στον μέσο του Ολυμπιακού ο οποίος αποδείχθηκε εξαιρετικά ψύχραιμος απέναντι στον τερματοφύλακα της Λόκερεν, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα μας!
37' Και νέα ευκαιρία για την Ιαπωνία με τον Οκούμπο. Πιέζουν οι Ασιάτες για το γκολ της ισοφάρισης.
37' Πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι για τον Ντρογκμπά. 
35' Νέα ευκαιρία για την Εθνική μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπαρί. 
33' Απειλεί και πάλι την Κολομβία η Ιαπωνία μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χόντα, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ. 
33' Δοκάρι για την Εθνική! Ο Σαμαράς κάνει την κάθετη μπαλιά για τον Χολέμπας ο οποίος σουτάρει και στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαρί! Τεράστια ευκαιρία για την ομάδα μας. 
26' Καλή ευκαιρία για την Ιαπωνία με τον Καγκάβα, χωρίς αποτέλεσμα. 
25' Η Κολομβία συνεχίζει να προηγείται της Ιαπωνίας με 1-0. 
24' Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για την Εθνική μας! Ο Καρνέζης δεν κατάφερε να συνεχίσει κι έτσι ο Γλύκος περνάει κάτω από τα γκολποστ μας. 
23' Μεγάλη ευκαιρία για την Ακτή Ελεφαντοστού με τον Τουρέ να παίρνει τη μπάλα από τον Τοροσίδη, ο οποίος πήγε να διώξει, και να πασάρει στον Ντρογκμπά ο οποίος δεν πρόλαβε τη μπάλα. 
20' Ο Καρνέζης επιστρέφει και το παιχνίδι συνεχίζεται. 
18' Μικρή διακοπη στο παιχνίδι. Ο Καρνέζης χτύπησε και δέχεται τη βοήθεια του ιατρικού τιμ της Εθνικής. Ο Γλύκος έχει σηκωθεί και προθερμαίνεται.
17' Πέναλτι για την Κολομβία! Ο Κουαδράδο εκτελεί και στέλνει τη μπαλα στα δίχτυα για το 1-0 κόντρα στην Ιαπωνία! Ό,τι καλύτερο για την Εθνική μας!
14’ Πρώτη υποψία ευκαιρίας για την Εθνική. Ο Τοροσίδης κάνει την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, ωστόσο ο Μπαρί μπλοκάρει τη μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Σαλπιγγίδη.
12' Αναγκαστική αλλαγή για την Εθνική μας. Ο Κονέ τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Σάμαρης.
11' Χωρίς κάποια ευκαιρία το παιχνίδι, την ώρα που το Ιαπωνία-Κολομβία παραμένει στο μηδέν. 
6' Αναγνωριστικό παιχνίδι μέχρι στιγμής κι από τις δύο ομάδες. 
1' Ξεκίνησε το ματς! Καλή επιτυχία Ελλάδα! 
- Όλα έτοιμα για την έναρξη του αγώνα!
- Οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και ακούγονται οι εθνικοί ύμνοι των ομάδων. 
- Άρχοντας του αγώνα θα είναι ο Κάρλος Αλφρέδο Βέρα από το Εκουαδόρ. 
- Τους 29 βαθμούς κελσίου αγγίζει η θερμοκρασία στη Φορταλέζα, λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης. 

Θέση των ομάδων στην βαθμολογία
Τελική Φάση Μουντιάλ-3ος ΟΜΙΛΟΣ

ΣΥΝΟΛΟ
ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

A/A
ΟΜΑΔΑ
ΑΓ.
ΒΑΘ.
Ν
Ι
Η
ΤΕΡΜ
ΔΤ
Ν
Ι
Η
ΤΕΡΜ
Ν
Ι
Η
ΤΕΡΜ

1
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
3
9
3
0
0
9-2
7
2
0
0
5-1
1
0
0
4-1

2
ΕΛΛΑΔΑ
3
4
1
1
1
2-4
-2
1
0
0
2-1
0
1
1
0-3

3
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
3
3
1
0
2
4-5
-1
1
0
0
2-1
0
0
2
2-4

4
ΙΑΠΩΝΙΑ
3
1
0
1
2
2-6
-4
0
1
1
1-4
0
0
1
1-2

Δεν υπάρχουν σχόλια: