Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Δ. Στρατούλης: «Τρομακτικές οι επιπτώσεις για την κοινωνία από το ξεπούλημα της ΔΕΗ»

«Ετοιμάζουν την εκχώρηση μέσα από το θερινό τμήμα της Βουλής, γιατί δυστυχώς το έχουν συμφωνήσει να είναι προαπαιτούμενο με την τρόικα για τη δόση του Ιουλίου», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» στη Βουλή.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «Είναι εκχώρηση, ξεπούλημα, βασικών...
υποδομών της χώρας και της δημόσιας περιουσίας», για να προσθέσει ότι «Οι επιπτώσεις θα είναι τρομακτικές και στην κοινωνία και στην οικονομία. Ετοιμάζουν δώρα στα ιδιωτικά συμφέροντα, οι τιμές θα εκτιναχθούν στα ύψη, αλλά και στην οικονομία υπάρχουν οι βιομηχανίες, οι οποίες θα εξαρτώνται από μια ΔΕΗ, η οποία θα εντάσσεται σε ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι πλήγμα στην εθνική κυριαρχία. Εμείς δεν δεχόμαστε τετελεσμένα, θα ακυρώσουμε αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις που ξεπουλούν τον δημόσιο πλούτο και θα ελεγχθούν αυστηρά όσοι με δόλο και ιδιοτέλεια ξεπουλούν τον δημόσιο πλούτο της χώρας».

Ο Δημήτρης Στρατούλης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, μέσω του βουλευτή της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη, τόνισε ότι «Αυτό που θέλετε να κάνετε με τη μικρή ΔΕΗ είναι ένα μεγάλο εθνικό, οικονομικό και πολιτικό έγκλημα. Είναι σε βάρος της ανάπτυξης της χώρας. Η ενέργεια και η ΔΕΗ είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, δεν έχετε δικαίωμα να την τεμαχίσετε», για να προσθέσει ότι «Ήδη τα δίκτυα διανομής τα τεμαχίσατε για ιδιωτικοποίηση, τον λεγόμενο ΑΔΜΗΕ και δεν θα αφήσετε τίποτε».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «Δεν έχετε κανένα δικαίωμα. Δεν είναι προσωπική σας περιουσία και δεν μπορείτε να υποθηκεύετε το μέλλον της χώρας και του λαού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: