Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΠΡΑΤΤΩ:Η πορεία αυτή «βύθισης» της χώρας πρέπει άμεσα να ανατραπεί



 Αθήνα, 24 Ιουλίου 2014
Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
Η ημέρα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής χούντας των συνταγματαρχών, είναι ημέρα απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την δημοκρατία.
Σαράντα χρόνια μετά και με την είσοδο της χώρας στον «μνημονιακό Προκρούστη», το οικονομικοπολιτικό σύστημα παρακμής που βρίσκεται ακόμα στην εξουσία, οδηγεί την Ελλάδα σε επικίνδυνες ατραπούς
και την ελληνική κοινωνία στο περιθώριο και την απόγνωση. Ευρύτερα κοινωνικά στρώματα περιθωριοποιούνται, η δημόσια περιουσία εκποιείται «αντί πινακίου φακής», το Κράτος Πρόνοιας έχει ισοπεδωθεί, η δε ανεργία και φτώχεια έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο. Η Ελλάδα έχει πλέον μετατραπεί σε «πειραματόζωο» των διεθνών κερδοσκόπων και σε «αποικία χρέους».
Για τον λόγο αυτό, στην καθημερινότητα βρίσκεται ο αυταρχισμός και η παραβίαση του Συντάγματος και των τυπικών δικαιωμάτων των πολιτών, με συνέπεια την πλήρη συρρίκνωση και την αποδυνάμωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και, παράλληλα, την ισχυροποίηση της νεοναζιστικής ακροδεξιάς, σε μία χώρα που είχε την πιο λαμπρή Εθνική Αντίσταση κατά του ναζισμού στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και διαχρονική ισχυρή αντιφασιστική δράση.
Η πορεία αυτή «βύθισης» της χώρας πρέπει άμεσα να ανατραπεί, από ένα ισχυρό αντιμνημονιακό, προοδευτικό, πατριωτικό μέτωπο Σωτηρίας και μία κυβέρνηση Σωτηρίας, που θα οδηγήσει την χώρα σε μια νέα δημοκρατική και προοδευτική Μεταπολίτευση.

                                                            Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: