Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Δήλωση Φιντέλ Κάστρο: "Μια ανήκουστη πρόκληση"

Στις 18 Ιουλίου, στην εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, δημοσιεύθηκε δήλωση του Φιντέλ Κάστρο,  ιστορικού ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης που αφορά τα τεκταινόμενα σε Παλαιστίνη και Ουκρανία αλλά και των ρόλο των ΗΠΑ σε αυτά.
Δήλωση Φιντέλ Κάστρο
                                                      "Μια ανήκουστη πρόκληση"

«Σήμερα το πρωί κατακλυστήκαμε από ηλεκτρονικές πληροφορίες για μια ασυνήθιστη είδηση: ότι χτυπήθηκε ένα αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών που πετούσε σε 10.000 μέτρα ύψος πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας σε περιοχή υπό τον έλεγχο της φιλοπόλεμης κυβέρνησης του βασιλιά της σοκολάτας, Πέτρο Ποροσένκο.
Η Κούβα, η οποία ήταν πάντα αλληλέγγυα με τον λαό της Ουκρανίας, και στις δύσκολες μέρες της τραγωδίας του Τσερνομπίλ παρακολούθησε την υγεία πολλών παιδιών που πλήττονταν από τις επιβλαβείς ακτινοβολίες από το ατύχημα και θα είναι πάντα έτοιμη να το πράξει, δεν μπορεί παρά να αποκηρύξει τη δράση αυτής της αντιρωσικής, αντιουκρανικής φιλοϊμπεριαλιστικής κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα με το έγκλημα στο αεροπλάνο της Μαλαισίας, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, ηγέτης ενός πυρηνικού κράτους, διέταξε τον στρατό του να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας, στη οποία έχουν πέσει νεκροί μέσα σε λίγες μέρες εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, πολλοί από αυτούς παιδιά.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε αυτή τη δράση, αποκαλώντας το αποτρόπαιο έγκλημα ως πράξη αυτοάμυνας. Ο Ομπάμα δεν υποστηρίζει τον Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ, αλλά τον Γολιάθ εναντίον του Δαβίδ.
Όπως είναι γνωστό, οι νέοι άνδρες και γυναίκες του λαού του Ισραήλ, καλά προετοιμασμένοι για παραγωγική εργασία, θα εκτεθούν να πεθάνουν χωρίς τιμή ή δόξα. Αγνοώ ποιο είναι το στρατιωτικό δόγμα των Παλαιστινίων, αλλά ξέρω ότι ένας μαχητής είναι έτοιμος να πεθάνει για να μπορεί να υπερασπιστεί τα ερείπια ενός κτιρίου κρατώντας το όπλο του, όπως έδειξαν οι ηρωικοί υπερασπιστές του Στάλινγκραντ.
Θα ήθελα μόνο να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τους ηρωικούς ανθρώπους που υπερασπίζονται το τελευταίο ίχνος αυτού που ήταν η πατρίδα τους για χιλιάδες χρόνια».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

[[ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!!]]
ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ????

ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ???

Περνώντας την πόρτα του SUPER MARKET για να ψωνίσεις, ή , πηγαίνοντας στη ‘’λαϊκή’’ , Έλληνα ψάξε στην τσέπη σου να δεις πόσα ελάχιστα χρήματα έχεις. Θυμάσαι πως ζούσαμε μέχρι το 2004, που όλος ο κόσμος μας ζήλευε και μας καμάρωνε. Μέσα σε πέντε χρόνια η κλίκα του Καραμανλή Σαμαρά ,διπλασίασε το Δημόσιο χρέος, και από 178 δις Ευρώ το πήγε στα 300 δις ευρώ, ώστε να γίνουμε ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ και ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ για μια ζωή στους Ευρωπαίους, χωρίς δυνατότητα και ΕΛΠΙΔΑ απελευθέρωσης. Σήμερα γνωρίζεις ποιοι φταίνε για την κατάντια μας και το χάλι μας. Είναι η αιώνια δεξιά που πάντα μας κρατούσε ‘’αιχμάλωτους’’ και ‘’ όμηρους’’ και εθνικά και οικονομικά, ώστε οι ΝΕΟΙ κοτζαμπάσηδες να μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν και να νέμονται τα ‘’όσα κληρονόμησαν’’ .Το κράτος του Αντώνη, το κράτος της Ντόρας, το κράτος του Πάκη, το κράτος του Στυλιανίδη, το κράτος Αλογοσκούφη, το κράτος, του Παπαθανασίου, το κράτος του Βατοπεδίου, το κράτος των ομολόγων, το κράτος των κουμπάρων, το κράτος των Ψωμιάδηδων , το κράτος των Λυκουρέζων, το κράτος των όμορφων και των κουνιστών , το κράτος της Σαλώμης ! το κράτος των καμένων να διαλύει την Ελλάδα και να μας οδηγούν στο γκρεμό !
Γιατί ο Καραμανλής και ο Σαμαράς,ΔΕΝ αντέδρασαν και δεν ενημέρωσαν για την χρεοκοπία που ΗΔΗ κτυπούσε την πόρτα μας? Ήταν τόσο ανθέλληνες που προετοίμαζαν την επιστροφή του καταστρέφοντας τον Παπανδρέου και την Ελλάδα? Συνειδητή ΠΡΟΔΟΣΙΑ και υπακοή στην ξένη κλίκα ή, άθλια αμέλεια και ανικανότητα???
Μας έδεσε χειροπόδαρα, όπως ο …αείμνηστος εβραιότουρκος μπάρμπας του, ώστε ΚΑΝΕΙΣ Έλληνας πρωθυπουργός στο μέλλον, να μην μπορέσει να αποσκιρτήσει από τους δεσμούς των Ευρωπαίων, ακόμη κι αν θίγεται η Εθνική μας αξιοπρέπεια, ώστε να ψηφίσουμε ΝΑΙ ! σε όλα τα συνταγματικά δεσμά της ΕΕ και να μεταβληθούμε σε …αριθμούς χάνοντας τα πάντα?
Διότι άλλο να είσαι μια χώρα οικονομικά υγιής και άλλο να είσαι ο ζήτουλας και ο αξιολύπητος της παγκόσμιας κοινότητας.
Γι αυτό και η πρώην πρόεδρος της Βουλής , κ. Αννα Ψαρούδα –Μπενάκη, μίλησε στον Πρόεδρο Παπούλια για [[ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!!]] Με τι στοιχεία, ‘’μίλησε’’ για απώλεια εθνικής κυριαρχίας, η οποία συνήθως είτε επιβάλλεται δια των όπλων είτε δια της οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας. Εννοούσε ΑΡΑΓΕ τα 300 ΔΙΣ. Του ΧΡΕΟΥΣ που αυτό μόνο του δεν ήταν δυνατόν να αποπληρωθεί ποτέ?

ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΝ, δημιουργώντας ‘’πάτημα’’ για δήθεν αντεθνική ενέργεια της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Κατέστρεψαν κάθε οικονομική δραστηριότητα προσλαμβάνοντας 865.000 υπαλλήλους με κομματικές ταυτότητες, προκειμένου να δημιουργήσουν το στρατό των ΓΑΛΑΖΙΩΝ ψηφοφόρων, των οποίων η ΣΙΓΟΥΡΗ αποπομπή από νέα κυβέρνηση θα δημιουργούσε αυτόματα, ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για επαναφορά της δεξιάς στην εξουσία. Και αφού μας κατέστρεψε , λιποτάχτησαν ενώ όλο το διάστημα έβγαζαν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες στο εξωτερικό. Σήμερα κρύβονται σαν ‘’άρρωστες’’ γάτες και χαλάνε τα χρήματα που κάθε μήνα παίρνουν χωρίς να προσφέρουν τίποτε στην πατρίδα μας.
Υπάρχουν άραγε ΕΛΛΗΝΕΣ ψηφοφόροι της δεξιάς που δεν επιθυμούν την τιμωρία της κλίκας εκείνης που μας κατέστρεψε και μας μετέβαλε σε επαίτες και παρίες?

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω αλλα για το χειροτερο ΠΑΣΟΚ γιατι δεν λες τίποτα ;; λοιπον ! ολοι τους ειναι τα ιδια σκατα ! προδοτες ολοι τους δυστυχώς !

Ανώνυμος είπε...

Ανδρέας ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης
- Focus για τη Realnews
Πηγή: εφημερίδα Realnews Βασίλης Θωμόπουλος, εφημερίδα Realnews
"Πρωτιά για Ανδρέα και «αλλαγή»"
"Η Focus ζήτησε από τους πολίτες να «ψηφίσουν» ποιος ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός και ποια θεωρούν καλύτερη κυβέρνηση από το 1974 μέχρι το 2009. Στην πρώτη θέση του βάθρου τοποθέτησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου με ποσοστό 37,4%.
Στη δεύτερη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με 27,1% και
στην τρίτη τον Κώστα Σημίτη με 9,3%.
Ο Κώστας Καραμανλής πήρε ποσοστό 5,6%, ενώ 13,7% των ψηφοφόρων απάντησε «κανένας».
*Στην ερώτηση για την καλύτερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης στην πρώτη θέση με ποσοστό 41,1 % βρίσκονται οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου 1981-1989. *Ακολουθούν με 20,4% οι κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή 1974-1980 και στην
* τρίτη θέση με 7,3% η διακυβέρνηση Κώστα Σημίτη 1996-2004.
Επεται η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου της περιόδου 1993-1996 με ποσοστό 5,9%. Οι κυβερνήσειςτου Κώστα Καραμανλή 2004-2009 λαμβάνουν 4,2%. Πιο χαμηλά στο 2% η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη (1990-1993) και τελευταία με 1 % του Γ. Ράλλη (1980-1981).
Είναι εμφανές πως έχει χαραχθεί βαθιά στη μνήμη των Ελλήνων η χαρισματική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου.