Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί παραιτήθηκε ο Ελληνας πρέσβης στο Βερολίνο: «Εγώ δεν είμαι κλητήρας»...

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ
Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο διπλωματικό σώμα η απόφαση – σύμφωνα με πληροφορίες – του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία Παναγιώτη (Νότη) Ζωγράφου, να υποβάλει την παραίτησή του, 24 ώρες μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida ο πρέσβης μας, που είναι δεύτερος εξάδελφος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ένιωσε ότι καταρρακώθηκε το κύρος του, καθώς, ενημερώθηκε τυχαία για την επίσκεψη του πρωθυπουργού και αποκλείστηκε από τις διμερείς συνομιλίες.Ο πρέσβης – που χαρακτηρίζεται ως ένας ιδιαίτερα αξιόλογος διπλωμάτης – ένιωσε προσβεβλημένος από το γεγονός ότι ουδείς από το μέγαρο Μαξίμου τον ενημέρωσε επισήμως για την επίσκεψη Σαμαρά.
Τουναντίον το έμαθε... τυχαία από έναν κατώτερο υπάλληλο της εθιμοτυπίας του γερμανικού ΥΠΕΞ!
Όταν διαμαρτυρήθηκε στον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Σταύρο Βασιλόπουλο, άκουσε την απάντηση ότι και εκείνος «την ίδια ημέρα το έμαθε»!
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ωστόσο, ήταν όταν είδε να εξαιρείται από τις διμερείς συνομιλίες, με την αιτιολογία ότι η αναλογία ήταν 5 προς 5. Αντ' αυτού στη θέση του ήταν ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης.
«Δεν μπορεί να εξαιρείται ο πρέσβης και να μπαίνουν διάφοροι παρατρεχάμενοι, με τι κύρος θα αντιμετωπίσει αύριο τους Γερμανούς;» σχολίαζαν διπλωματικές πηγές.
Ο κ. Ζωγράφος είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στον οποίο εξήγησε τους λόγους που τον οδηγούν στην παραίτηση.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον ρώτησε γιατί του δόθηκε τετράμηνη παράταση της θητείας του η οποία λήγει, ενώ ο ίδιος δεν το είχε ζητήσει. «Δεν στην έδωσα εγώ, το ΥΠΕΞ στην έδωσε» φέρεται να απάντησε αμήχανα ο Πρωθυπουργός. «Αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτοφανή, έχουμε κρίση θεσμών» φέρεται να είπε ακόμη ο πρέσβης μας σημειώνοντας πως «εγώ θέλω να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου. Και με τέτοια καταρράκωση του κύρους μου, θεωρώ ότι δεν είμαι».
Δεν κατόρθωσε να τον μεταπείσει ούτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, όταν πληροφορήθηκε τις εξελίξεις, του τηλεφώνησε από την Νέα Υόρκη, θορυβημένος, προκειμένου να του ζητήσει να παραμείνει στο πόστο του.
«Εγώ έχω ήθος,δεν είμαι κλητήρας κύριε υπουργέ, είμαι πρέσβης» φέρεται να ήταν η οριστική του αρνητική απάντηση στην έκκληση Βενιζέλου.
Διεμήνυσε επίσης ότι δεν επιθυμεί να γίνει πολιτική εκμετάλλευση της παραίτησής του.
Μετά την επιμονή του στην παραίτηση, στους διαδρόμους του ΥΠΕΞ κυκλοφορούν τα ονόματα των πιθανών αντικαταστατών του: Ακούστηκε το όνομα του πρέσβη μας στη Λισαβόνα κ. Πάνου Καλογερόπουλου, όπως και του κ. Γιώργου Πουκαμισά, ο οποίος είναι διευθυντής του Α5 του ΥΠΕΞ, αρμόδιος για τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Βιογραφικό
Ο κ. Ζωγράφος γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα, είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (Abitur) και διαθέτει Πτυχίο Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Αθηνών.
Η διπλωματική του καριέρα ξεκίνησε το 1977, οπότε διετέλεσε ακόλουθος Πρεσβείας στην Κεντρικής Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα. Το 1979 προήχθη στο βαθμό Γραμματέα Πρεσβείας Γ΄ στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βιέννη (Αυστρία).
Ακολούθησαν τα εξής:
1981 Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου Εξωτερικών, Αθήνα
1983 Αναπλ. Επικεφαλής Αρχής, Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βηρυτό (Λίβανος), προήχθη στο βαθμό Γραμματέα Πρεσβείας Β΄
1985 Προήχθη στο βαθμό Γραμματέα Πρεσβείας Α΄, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αννόβερο (Γερμανία)
1988 Προήχθη στο βαθμό του Συμβούλου Πρεσβείας Β΄, Αναπλ. Επικεφαλής Αρχής, Πρεσβεία της Ελλάδος στο Καράκας (Βενεζουέλα)
1989/1990 Επιτετραμμένος της Ελλάδος στο Καράκας
1990 Αναπλ. Επικεφαλής Αρχής, Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μαδρίτη (Ισπανία)
1991 Προήχθη στο βαθμό Συμβούλου Πρεσβείας Α΄
1994 Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου Εξωτερικών, Αθήνα
1997 Προήχθη στο βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β΄ τάξεως
08/1998-11/2001 Πρέσβυς της Ελλάδος στο Ερεβάν, Αρμενία
11/2001-05/2005 Πρέσβυς της Ελλάδος στο Τελ-Αβίβ, Ισραήλ
2003 Προήχθη στο βαθμό του Πληρεξουσίου Υπουργού Α΄ τάξεως
07/2005-07/2007 Υπουργείο Εξωτερικών, Αθήνα, Δ/ντής Δ2 Δ/νσεως NATΟ-ΔΕΕ
2007-2011 Πρέσβυς της Ελλάδος στη Βιέννη, Αυστρία, Μόνιμος Αντιπρόσωπος σε Διεθνείς Οργανώσεις με έδρα τη Βιέννη
01/2012 Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων, Υπουργείο Εξωτερικών, Αθήνα
09/2012 Προήχθη στο βαθμό του Πρέσβεως (full ambassador)
04/2013 Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βερολίνο
Ο κ. Ζωγράφος μιλά τη Γερμανική, την Αγγλική, τη Γαλλική και την Ισπανική.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΜΑΡΙΑ γίνανε μαλλιά …κουβάρια!

Ρίχνει ..άγκυρες και παλαμάρια ο Σαμαράς! Βλέπει ότι ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει και η ΝΕΑ οριστική …απομόνωση ! τον περιμένει.
*Αυτός δεν είναι που πούλησε την Ελλάδα επανειλημμένα χωρίς ίχνος μετάνοιας και συγγνώμης;
*Αυτός δεν είναι που ΤΙΝΑΞΕ την οικονομία στον αέρα με τα αποτυχημένα του πειράματα και την ..πολύξερη άγνοιά του;
*Αυτός δεν ήταν που μαζί με τον Τσίπρα και τους Χίτες πυρπόλησαν την Ελλάδα, ώστε να δημιουργήσουν την υποδομή της προσωπικής τους αποδοχής και αναρρίχησης προς την εξουσία;
*Αυτός δεν ήταν που μαζί με το Βαγγελάκη ‘’υπέγραψαν’’ την μεγάλη σκευωρία για το Γιώργο Παπανδρέου;
*Αυτός δεν είναι που μας οδήγησε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ και ουσιαστικά ξεπούλησε την Ελλάδα, τον φυσικό της πλούτο και τους Έλληνες στα παζάρια των τοκογλύφων και της διαπλοκής;
* Αυτός δεν είναι που διέλυσε τα πάντα μέσα και έξω, με αποτέλεσμα να γίνουμε περίγελοι αφού ο ίδιος σαν νέα… ‘’ Κομανέτση’’ κατέπληξε τον κόσμο με τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες του;
* Αυτός δεν είναι που ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ομολογήσει το πραγματικό έλλειμμα και επί ΔΥΟ ! χρόνια υπονόμευε και συκοφαντούσε τον Γιώργο Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να κλονιστεί και η τελευταία σταγόνα εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική και στους πολιτικούς;
* Αυτός δεν είναι που έκανε εκατοντάδες προσλήψεις όταν η πατρίδα μας ψυχορραγούσε;
* Αυτός δεν είναι που μας οδηγεί σε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ αφού τα νέα μέτρα, που μας επέβαλε ήταν οι εντολές της Μέργκελ και των λοιπών τοκογλύφων του Ευρωπαϊκού Νεοναζισμού, και δεν έχουν καμία σχέση με το πρόγραμμα του Πασόκ;
* Αυτός δεν είναι που μαζί με τον μπουχέσα διπλασίασαν το ΧΡΕΟΣ;
* Αυτός δεν είναι που ΕΒΑΛΕ τους ναζιστοφασίστες στη Βουλή;
* Αυτός δεν είναι που τώρα ΚΑΛΥΠΤΕΙ όλους τους δεξιούς ’’Μεϊμαράκηδες και Θέμους’’ φοροφυγάδες;
* Αυτός δεν είναι ο..φίλος του Βαγγέλη;
* Αυτός δεν είναι Ο φίλος του ΨΥΧΑΡΗ, ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ,ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟ-ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΗΣ..ΜΕΡΓΚΕΛ και Σ.Ι.Α;
ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ;
Αυτές οι πράξεις δεν αποτελούν ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΕ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ !
Οι Έλληνες, είχαν πολλά χρόνια να δοκιμάσουν στο πετσί τους πραγματικά ,τι ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ ! Από το 1993.
Σήμερα ,κυβέρνηση και συνιστώσες της βρώμικης δεξιάς, μας θυμίζουν , όλα αυτά που εμείς οι μεγαλύτεροι είχαμε ζήσει.
Σήμερα τα παιδιά μας, έχουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το ειδεχθές προνόμιο, να ζήσουν από πρώτο χέρι τη δεξιά, τα αγκάθια της, και τα κατακάθια της.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ το μήνυμα του ‘’ ΟΧΙ’’, αποκαλύπτει , ότι οι δυνάμεις του σκότους, του παρακράτους, του φασισμού, οι εχθροί του λαού και της δημοκρατίας, βρίσκουν έδαφος να επιβιώνουν μέσα στη δημοκρατική –ανθρώπινη φύση της λήθης, της ανθρώπινης αγάπης και αλληλεγγύης.
Αυτός είναι ο κάθε φασισμός κυριολεκτικά, ένα φίδι που περιμένει να πλησιάσεις.
Σήμερα την Ελλάδα ‘’διαχειρίζεται’’ η δεξιά και η αδέξια πανσπερμία.
Η δεξιά του Κωστάκη, του Αντώνη, του Βαγγέλη, της Ντόρας, του Πάκη, του Καμμένου, του Χατζηνικολάου, Μιχαλολιάκου, του Καρατζαφέρη, του…Λιάπη, του… Ανδριανού, του ..Βουλγαράκη, του..Μεϊμαράκη, του Στυλιανίδη, του Νικολόπουλου, του Βορίδη , του Γιωργιάδη, του Ψωμιάδη, του Παπαγεωργόπουλου, του Τζαμτζή, της Βούλτεψη, του Στρατηγού Άνεμου, των λοιπών,,,εθνικοφρόνων και των συνοδοιπόρων.
Δεν υπάρχει αναγνώριση ούτε εθνικής προδοσίας, ούτε καλπονοθείας, ούτε ΚΛΟΠΗΣ , ούτε ..λάθους , ούτε συγγνώμης. ΔΕΝ υπάρχει ΠΟΘΕΝ ! αλλά μόνον ΕΣΧΕΣ!!! Με άνεση και κυβερνητική και δικαστική πολλάκις κάλυψη, καλλιεργούν’ τον αγρόν του ‘’πάρτα όλα’’. Πάντοτε κυβερνούσε και πάντοτε κάθε τριάντα σαράντα χρόνια μας ΠΤΩΧΕΥΑΝ για να ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ και να συνεχίζουν να μας κρατούν σκλάβους και ομήρους.
Πάντοτε ΕΚΛΕΒΑΝ το λαό εν ψυχρώ, και πάντα εύρισκαν ‘’κάποιον’’ να του φορτώσουν τις ευθύνες τους. Κοιτάξτε πόσα ακίνητα και τι περιουσία διαθέτει ο καθένας, από πού την απέκτησαν, τι φόρους πληρώνουν και πως, αφού μπήκαν οι παππούδες τους στην πολιτική ξεβράκωτοι, μέχρι σήμερα οι απόγονοι κυβερνούν ακόμη αφού όμως έγιναν και ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ !!!
Ελπίζουμε, αυτή τη φορά να τιμωρηθούν όλοι οι δεξιόστροφοι εγκληματίες και οι αριστερόστροφοι συνέταιροι. Βλέπεις , όπου υπάρχει φονιάς, υπάρχουν και συνεργάτες. Η ψήφος μας πρέπει να γίνει δύναμη προοπτικής και μελλοντικής ελπίδας για την Ελλάδα μας για τα παιδιά μας.
Πάντα στην Ελλάδα η δεξιά και κάθε φορά, αλλάζει αρχηγούς, ενώ στην κυβέρνηση ή στην εξουσία, συμμετέχουν όλοι οι απόγονοι των γνωστών πατριδοκάπηλων κοτζαμπάσηδων, συνεργατών της τουρκοκρατίας.
Ας θυμόμαστε σήμερα γιατί δεν πτωχεύσαμε, ποιος αγωνίστηκε μόνος του με όλα τα θεριά, και σε ποιον τελικά επεχείρησαν να του ‘’φορτώσουν τις ευθύνες’’???
Στο χέρι μας είναι ΗΡΕΜΑ, ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ και σωφροσύνη, να αντιμετωπίσουμε όλους εκείνους που μας έφεραν στο γκρεμό.

Ας θυμόμαστε ΠΑΝΤΑ, ότι φασισμός σημαίνει διχόνοια και μίσος και εκμετάλλευση, γιατί μόνο έτσι επιβιώνει..
Σημαίνει θάνατος και αίμα, για να συνεχίζουμε τις μετεμφυλιακές διαμάχες και διαφορές, ενώ οι ‘’μεγάλοι’’ τόσο στη βουλή όσο και εκτός είναι όλο αγάπες και ..αρώματα.
Ποιος λοιπόν έδωσε τα πάντα για να μη πτωχεύσουμε??
Ποιος σήκωσε μόνος του το σταυρό ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΤΗΔΩΝ ΜΑΣ ????

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΛΙΟΙ: ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Κοινό στοιχείο η λάσπη, κοινός τόπος η ΧΑΒΟΥΖΑ. Απώτερος στόχος η δια παντός τρόπου , κατάληψη της εξουσίας με την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Τρία χρόνια, αφανείς εταίροι και συναγωνιστές Αντώνης , Βαγγέλης και οι Πάνος, Αλέξης πυρπόλησαν την Ελλάδα, συκοφάντησαν τον Παπανδρέου, λασπολόγησαν ασύστολα, έχοντας και την συμπαράταξη των μαυροφόρων δολοφόνων της νύχτας.
Έτσι φτάσαμε στο σημείο να ρίξουμε τον Πρωθυπουργό του 43% με αφορμή το δημοψήφισμα, για να αναλάβει ο εφιάλτης συνεχιστής του 1992 με το σημερινό 18%. Προδοσία, αποστασία, αθλιότητα εθνικό ξεπούλημα. Εθνικό ξεφτίλισμα και ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ υποταγή στον ..κάθε ΜΠΑΡΟΖΟ.
Και αφού συμφώνησαν για τη διαδοχή ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ο Σαμαράς ότι το έλλειμμα ήταν 16% και αυτό παρέδωσε ο Καραμανλής. Μέχρι τότε σιωπούσε και ΕΚΒΙΑΖΕ πρόσωπα και καταστάσεις για την ανατροπή του Παπανδρέου και την ΕΞΩΘΕΝ βοήθεια ώστε μαζί με το Βενιζέλο να υποκαταστήσουν την νομιμότητα και την λαϊκή βούληση μέσω των πρόσφατων εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009

ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΟΥΝ
Φτάσαμε στο σημείο να ζητάνε οι λασπολόγοι της ντροπής και της αθλιότητας, να ‘’καθίσουν στο σκαμνί’’ τον Πρωθυπουργό που μας έσωσε και δεν χρεοκοπήσαμε.
Λασπολόγησαν και λασπολογούν ασύστολα οι παράνομοι επιβήτορες της εξουσίας, αφού ‘΄κατάφεραν ’’ να πετύχουν το σκοπό τους.
Τρία χρόνια, ζύμωσαν και ζυμώθηκαν στη Λάσπη της μαύρης προπαγάνδας, της συκοφαντίας, της παραπληροφόρησης, της συνωμοσίας και άφησαν την σφραγίδα τους σε όλα σχεδόν τα οικονομικά μεγέθη της πατρίδας μας. Μικροί, μεσαίοι, οικογένειες αδύναμες, συνταξιούχοι υπέστησαν τη φθορά της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ‘’ΒΟΗΘΗΣΑΝ’’ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Σήμερα αποκαλύπτεται ΠΛΗΡΩΣ, ότι ο πόλεμος, η λάσπη, η άρνηση και ο μηδενισμός των πάντων, ήταν εκτέλεση ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ για την ανατροπή του πρωθυπουργού του 43% , ώστε ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΠΑΡΟΖΟ και άλλων, να γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης, πρόεδρος του Πασοκ ο Βενιζέλος και αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του Σύριζα με το 3%.
Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,
ακολουθώντας την πάγια τακτική του αριστερού λαϊκισμού που τους καθιέρωσε ως κόμμα διαμαρτυρίας, επιδίδεται σε μία άνευ προηγουμένου επικίνδυνη ρητορική καταγγέλλοντας τους πάντες και τα πάντα. Ταυτόχρονα, κλείνει το μάτι σε οποιαδήποτε αντιδημοκρατική ενέργεια προκαλεί θόρυβο και φαντάζει στα μάτια του λαού ως αντιστασιακή – πατριωτική πράξη. Έτσι αφού πυρπόλησαν καταστήματα και ανθρώπινες ψυχές, αφού ψευδολόγησαν ασύστολα και εκβιαστικά ,σήμερα παρουσιάζονται με πολιτική παρθενορραφή . Σήμερα, οι ψευτοπροστάτες της φτωχολογιάς, έγιναν επιβήτορες και ‘’πατριώτες δημοκράτες’’
Από τη άλλη ο Πάνος του Τέρενς, ενισχυόμενος από την βουλευτική και οικονομική ασυλία, πιστεύει πώς θα γίνει πολιτικός. Έλπίζει να τον ‘’πάρουν στα σοβαρά’’ και να ξεχάσουν τι πολιτικό φελλός είναι. Ελπίζει και ονειρεύεται να γίνει χαλίφης του Αλέξη σουλτάνου