Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Τώρα που βγαίνουμε απ’το μνημόνιο ρε σεις; Αφήνουν παιδιά στο Ορφανοτροφείο γιατί δεν έχουν ούτε…”φθηνό”γάλα ! #StatheraMprosta

Μα τώρα που”βγαίνουμε απ’το μνημόνιο;”
Τώρα που χάρη στον εθνάρχη Αντώνη Σαμαρά επιστρέφουμε στην κανονικότητα ;
Που σώσαμε τον Σάλλα, τον Λάτση, τον Μελισσανίδη, τον Μπόμπολα από την πείνα και την εξαθλιωση ;
Τώρα που Γιακουμάτος μείωσε την τιμή του γάλακτος κατά € 0,049 ;
Αφήνουν παιδιά στο Ορφανοτροφείο γιατί δεν έχουν ούτε…”φθηνό”γάλα ;

«Μεγαλώνοντας σε ένα ίδρυμα γνωρίζεις και συνυπάρχεις με διαφορετικούς ανθρώπους, που έχουν περάσει κι αυτοί δύσκολες καταστάσεις, αλλά έχουν όνειρα για το μέλλον».
Αυτό είπε η Γ.Κ. στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η οποία έζησε επί 16 χρόνια στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα Παιδικής Προστασίας του Πειραιά, από την τρυφερή ηλικία των 6 ετών, όταν οι γονείς της, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, αναγκάστηκαν να την αφήσουν εκεί μαζί με τις δύο αδελφές της.
«Οι μέρες στην αρχή περνούσαν δύσκολα. Δεν καταλάβαινα γιατί οι γονείς μου μας έστειλαν εκεί. Επειτα από τόσα χρόνια συνειδητοποίησα ότι ο μοναδικός λόγος ήταν η θέλησή τους να σπουδάσουμε και οι τρεις και να πάρουμε γερές βάσεις στη ζωή μας», αναφέρει στην εφημερίδαη Γ.Κ., ένα κορίτσι που πάλεψε και τελικά κατάφερε να σταθεί στα πόδια του (αποφοίτησε από το ΤΕΙ Πάτρας) έχοντας στο πλευρό του, τους ανθρώπους του Χατζηκυριάκειου.
Πρόκειται για το παλαιότερο ίδρυμα της χώρας (ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ), το οποίο χρόνο με το χρόνο καλείται να φροντίσει ολοένα και περισσότερα ανήλικα παιδιά, καθώς οι γονείς πλέον λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να τους προσφέρουν καν τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Στρουμπούλης, από το 2010 ο αριθμός των αιτήσεων για την εισαγωγή παιδιών έχει αυξηθεί δραματικά. Σήμερα φιλοξενούνται 120 κορίτσια, ενώ πριν ξεσπάσει η κρίση ήταν μόλις 70.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της διευθύντριας Παιδικής Προστασίας του Χατζηκυριάκειου Αναστασίας Κατσιλιέρη: «Τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και εξαθλιώνονται, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι αιτήσεις. Οι γονείς είναι άνεργοι, δεν έχουν να αγοράσουν ούτε ένα κουτί γάλα και σε πολλές περιπτώσεις στο σπίτι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ούτε νερό. Οπως καταλαβαίνετε, τα παιδιά δεν μπορούν να μεγαλώσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον κι έτσι οι δικοί τους αναγκάζονται να τα στέλνουν εδώ».
Σημειώνεται ότι το Χατζηκυριάκειο φιλοξενεί κορίτσια ηλικίας 6-18 ετών. Εκτός από στέγη, προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση και συμβουλευτική στήριξη. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει τα παιδιά στις σπουδές τους. Η πλειονότητα ανήκει στο πρόγραμμα κλειστής περίθαλψης, ενώ παράλληλα λειτουργούν τα προγράμματα ημιαυτόνομης-αυτόνομης διαβίωσης και του Κέντρου Οικογένειας και Παιδιού.
Ολα λειτουργούν βάση ενός καταστατικού, στο οποίο προβλέπεται ακόμη και η παροχή γαμήλιου επιδόματος στα κορίτσια που παντρεύονται.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΕΞΙΑ ΧΘΕΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΧΡΕΟΚΌΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Η ΔΕΞΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΣΑΜΑΡΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΔΕΞΙΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΣΑΜΑΡΑ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΕΓΩ ???
Φίλοι μου αδέξιοι, ποιος ψήφισε το Σαμαρά και ποιος τον ‘’νομιμοποίησε’’??
Διαβάζω τόσα να γράφετε εναντίον του Σαμαρά, και μάλιστα οι Νεοδημοκράτες και ειδικά οι Ανελεύθεροι και οι χρυσαυγίτες. Γιατί ρε παιδιά? Όλοι το ίδιο δεν είσαστε? Υπάρχει Χρυσαυγίτης που δεν είναι δεξιός, όπως υπάρχει δεξιός που να μην είναι χρυσαυγίτης. Ο Ψωμιάδης, ο Πολύδωρας, ο Καμμένος, ο Παυλόπουλος, ο Ζαγορίτης, ο Παπαθανασίου και τόσοι ακόμη δεν είναι ακροδεξιοί? Υπάρχει ‘’ολίγον..δεξιός’’ κατά το ‘’ολίγον έγκυος?’’
*Με το ζόρι σας έβαλε να τον ψηφίσετε? Όχι βέβαια. Ο Σαμαράς, κι όσοι ήταν χρόνια πίσω του και τον ‘’συντηρούσαν’’ αντελήφθησαν , ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν απρόβλεπτος και περισσότερο ΕΝΤΙΜΟΣ από όλους. ΄Έτσι ετοίμασαν την ανατροπή του..
*Τι έκαναν λοιπόν?
Σε έπεισαν να τον ψηφίσεις, αφού η κίνηση του Σαμαρά να προσλάβει 270 υπαλλήλους ήταν ΔΟΛΩΜΑ, για άνεργους και για πεινασμένους. Έτσι ξεχάσατε τον ‘’ΕΦΙΑΛΤΗ του 93’’, και αναστήσατε το παραπολιτικό ΚΑΘΑΡΜΑ του 2010. Ο Σαμαράς ήταν και είναι ο ίδιος πολιτικός ΙΟΥΔΑΣ! Η πολιτική προδοσία, η κακία, η άγνοια και ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ !! είναι στο αίμα του. Δεν ξέρατε ποιος ήταν ο Σαμαράς? Ο κολλητός του ΑΒΕΡΩΦ και ο θετός γιος του Μητσοτάκη? Τι άλλο θέλατε? Δεν μάθετε ότι έρριξε το Μητσοτάκη για τη ΖΗΜΕΝΣ?? Μα αυτό το γνωρίζουν και οι κότες. Είδατε πως τον ετοίμασαν οι Γερμανοί, αφού ήξεραν και κανόνιζαν την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα?
Ποιος ανέβασε τον Σαμαρά στην εξουσία και ΕΡΡΙΞΕ τον Παπανδρέου? Μα οι Γερμανοί σίγουρα. Ξεχνάτε Γιουγκοσλαβίες και σύνορα? Ξεχνάτε ΖΗΜΕΝΣ και Κόκκαλη? Ξεχνάτε εκλογές του 2000 και Σημίτη?
Ξεχάσατε την προδοσία στον Παπανδρέου και τον τρόπο ανατροπής του? Ξεχάσατε την συνεργασία με τον Βαγγέλη και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της δημόσιας περιουσίας?
Τι ψάχνεις να βρείς σήμερα ποια είναι η σχέση των Σαμαρικών με το ΦΑΣΙΣΜΟ των Χρυσαυγιτών?? ΜΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑΑΑΑ!
ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ‘’ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΚΛΑΙΤΕ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΤΕ’’??? ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΟΥΣΙΑΤΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ??? ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ…ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!!


Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ?
Τρία χρόνια, ζούμε όλοι σαν πειραματόζωα του Σαμαρά, του Τσίπρα του όνομα και πράμα ’’καμένου’’ και των πρωταγωνιστών του εγκλήματος της νύχτας και της πρέζας.
*Περιμένεις λαέ να σε σώσει ο Αντώνης με το Βαγγέλη?
*Ή, ο Αλέξης με το Πάνο του Τέρενς;
*Περιμένεις να σε σώσει ο ..Λαγός, ο Μανάβης, ή, ο Παπαδιάς ???
*Μα αυτοί ΔΙΕΛΥΣΑΝ την Ελλάδα και υπονόμευσαν τα πάντα.
*Λαέ τον Οκτώβριο του 2009, αποφασίσαμε να αλλάξουμε την πατρίδα μας και να θεμελιώσουμε ένα καλλίτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Όμως οι ’’αιρετοί φασίστες’’ της Ευρώπης μαζί με τους ντόπιους νταβατζήδες, αντελήφθησαν ότι οι νόμοι Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση και η αποφασιστικότητα Παπανδρέου, θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για τα βρόμικα συμφέροντά τους. Έτσι αποφάσισαν να διαλύσουν την Ελλάδα μας.
*Το ίδιο γινόταν κάθε μερικά χρόνια από το 1821
*Το ίδιο έγινε και το 41 με το δικό μας ξέσπασμα και την αγωνιστική μας πορεία της τιμημένης ιστορίας μας.
*Η αλήθεια φάνηκε καθαρή το 1981, τότε που η δημοκρατία συνέτριψε τον οργανωμένο εγκληματικό φασισμό, του Αβέρωφ, των Σαμαράδων και των ‘’Μιχαλολιάκων’’ της νύχτας, και του μεσονυκτίου. Αυτούς τότε, αποφασιστικά , Ελληνικά και οργανωμένα τους απομακρύναμε και τους περιορίσαμε.

*Σήμερα, ο Καραμανλής του Παυλόπουλου, του Ρουσόπουλου, του Παπαθανασίου, του Βουλγαράκη, του Μεϊμαράκη, του Προβόπουλου και ο Σαμαράς του τότε και πρωθυπουργός του σήμερα, μαζί με το πολιτικό συνονθύλευμα του χθες επιχειρούν τα ίδια.
*Η ηγεσία της αριστεράς, διαρκώς εγκλωβισμένη και ανελεύθερη, χορεύει στους ρυθμούς της ‘’ξένης μουσικής’’ των αφεντικών και των αναμνήσεων του βρόμικου ‘’89’’ Ζητούν αφορμή, ζητούν ευκαιρία να ‘’ξαναδοκιμάσουν τη δύναμή τους’’.

Μόνο μονιασμένοι και με λογική θα αντιμετωπίσουμε τους αιώνιους εχθρούς μας μέσα και έξω .
ΜΗ ντρέπεσαι που τους άκουσες και σε πρόδωσαν. Μη ντρέπεσαι που ΑΔΙΚΗΣΕΣ τόσο παράφορα το Γιώργο Παπανδρέου και έγινες αιτία μιας τόσο μεγάλης δυστυχίας που ‘’κτύπησε’’ όλους μας.
Τιμώρησέ τους σήμερα, φέρνοντας στην εξουσία, αυτούς που αποδειγμένα μας ΕΣΩΣΑΝ και δεν μας πρόδωσαν. Αυτούς που θυσίασαν τα πάντα για να μας σώσουν και όχι αυτούς ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ!!
Σήμερα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις …