Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Βρούτσης – Αρπάζει την περιουσία του ΤΑΠΙΤ καταγγέλλουν 11 Ομοσπονδίες

vrou1-e1366843561793Στο «στόχαστρο» 11 μεγάλων ομοσπονδιών και εργατικών σωματείων βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (λέμε τώρα…) Γιάννης Βρούτσης. Σύμφωνα με τους εν λόγω φορείς, η κυβέρνηση μέσω του κ. Βρούτση ετοιμάζεται να προχωρήσει στην αρπαγή και ρευστοποίηση της περιουσίας ενός ακόμη ταμείου: του ΤΑΠΙΤ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των σωματείων κατά Βρούτση


«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΑΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28/11/2014
Η Κυβέρνηση δια του Υπουργού Εργασίας Ιωάννη Βρούτση στα πλαίσια της δήθεν αναμόρφωσης του Ασφαλιστικού συστήματος συντάσσει με κατεπείγουσα διαδικασία νομοθετική ρύθμιση κατάργησης της αυτόνομης λειτουργίας του ΤΑΠΙΤ και ένταξης του στο ΙΚΑ, εντάσσοντας την, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο Νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό για να αφαιρέσει κάθε περιθώριο αντίδρασης στους βουλευτές του κοινοβουλίου που ενδεχομένως αντιλαμβάνονται ότι η ενοποίηση της Πρόνοιας με το Ταμείο απονομής συντάξεων μόνο στόχο έχει την αρπαγή και ρευστοποίηση των εκατοντάδων εκατομμυρίων αποθεματικών όσων Ταμείων Πρόνοιας διαθέτουν και απέμειναν της λεηλασίας που ακολούθησε το PSI, για τη συνέχιση πληρωμής των συντάξεων του χρεωκοπημένου ΙΚΑ.
Η δήθεν μεταρρύθμιση ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων, της περιουσίας τους, των προσόδων τους και των παροχών που σχετίζονται με κατασκηνώσεις παιδιών των ασφαλισμένων όπως το περιουσιακό αυτό στοιχείο και η αντίστοιχη παροχή που διαθέτει το Μέταλλο, γίνεται εν αγνοία των ασφαλισμένων και χωρίς ίχνος διαβούλευσης με τους εκπροσώπους τους.
Οι ασφαλισμένοι του Τομέα Πρόνοιας του Ιδιωτικού Τομέα προειδοποιούν και απαιτούν:
  • Να προηγηθεί διαβούλευση με τον Υπουργό Εργασίας πριν νομοθετηθεί ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.
  • Οι Βουλευτές του Κοινοβουλίου να πάρουν θέση και να καταψηφίσουν τη νέα καταλήστευση των αποθεματικών της Πρόνοιας.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΙΑΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Τα Δ.Σ.
ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 
ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ, ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ, ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ, ΣΤΙΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ, ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: