Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Τσίπρας – μηνύματα νίκης και όχι μόνο – Πώς θα διαμορφωθούν τα ψηφοδέλτια


tsipras_8Τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ενδεχόμενων πολιτικών εξελίξεων και των διαφαινόμενων, σε μεγάλο ποσοστό, πρόωρων εκλογών παρουσίασε ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, μπροστά στα στελέχη των νομαρχιακών επιτροπών, στέλνοντας μηνύματα και σε όσους, εντός κόμματος, λειτουργούν «εκτός γραμμής». Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει μέσα στις προτεραιότητες την ανάγκη διαμόρφωσης πλατιών συνεργασιών, με στόχο να «πιάσει» το 40% με 45% των ψηφοφόρων, όταν γίνουν εθνικές εκλογές.

«Δεν μπορεί κανείς να χάνει το ραντεβού με την Ιστορία και να λέει δεν πειράζει θα ξανάρθει κι άλλο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι «από μόνοι τους δεν πρόκειται να πέσουν (…) Εδώ έχουμε ένα κρίσιμο ραντεβού μπροστά μας και εναπόκειται και στη δική μας στάση να είμαστε παρόντες/ουσες σε αυτό το ραντεβού».
Μηνύματα Τσίπρα και προς στελέχη με ιδιοτελείς στοχεύσεις
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι πόρτες του κόμματος είναι ανοικτές και επικέντρωσε την προσοχή όλων στην ανάγκη δημιουργίας πλατιών συμμαχιών. «Δεν είναι δυνατό να θεωρούμε ότι έχουν θέση δίπλα μας μόνο όσοι ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ του 4%, αλλά πρέπει να φτιάξουμε ένα πλατύ μέτωπο και να πάρουμε το 40% ή το 45%» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας στέλνοντας σαφές μήνυμα σε ορισμένα στελέχη, με ενδεχόμενες ιδιοτελείς στοχεύσεις, είτε κομματικά είτε συνδικαλιστικά, τα οποία μοιάζουν να νομίζουν ότι είναι η δεκαετία του 1980, χωρίς να έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, καθώς και ότι δεν θα κυβερνήσουν με πρακτικές ΠΑΣΟΚ αλλά θα πρέπει, πρώτα οι ίδιοι, να θυσιαστούν πολιτικά, εάν χρειαστεί.
kalpi34
Πώς θα διαμορφωθούν τα ψηφοδέλτια
Ως προς τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας έδωσε σαφές στίγμα. «Δεν έχουν θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος όσοι συμμετείχαν στο πάρτι της προηγούμενης περιόδου … όσοι πάνε όπου φυσάει ο άνεμος» ανέφερε προσθέτοντας ότι «θα υπάρξει ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτικής ιδιότητας και κομματικών θέσεων (…) Όσοι από εσάς θέλετε να είστε ή πρέπει να είστε υποψήφιοι βουλευτές να δώσετε τη θέση σας σε κάποιον/α άλλον/η που πρέπει να αναλάβει αυτήν την κρίσιμη θέση. Είναι ασυμβίβαστο! (…) Και ταυτόχρονα θεωρώ ότι τα κριτήρια για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων πρέπει να είναι κριτήρια αρχών και προσφοράς και κυρίως εντιμότητας, όχι κριτήρια σεχταριστικά και βεβαίως θα πρέπει να γίνουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες».
Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, και όχι μόνο, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε συμφωνία θα υπάρξει από αυτή τη Βουλή με αυτή την κυβέρνηση που θα δεσμεύει την επόμενη.
Το nez.gr τα είχε πει
Σημειώνεται ότι το nez.gr έγκαιρα επισήμανε ότι κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και ορισμένοι συνδικαλιστές του, εδώ και κάποιους μήνες κινούνταν με λογική «προεγγραφών» σε χώρους εργασιακούς και δη στο δημόσιο, καθώς παράλληλα προχωρούσαν σε συνεργασίες με ανθρώπους που ανήκουν στο « βαθύ ΠΑΣΟΚ ».
Οι αιτιάσεις του κ. Τσίπρα, δείχνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχει μάτια και αυτιά» και γνωρίζει τι συμβαίνει. Και μαζί του, τέτοιες συμπεριφορές πρέπει η συντριπτική πλειονότητα του κόμματος του που ανήκει στη υγιή πλευρά, να τις απομονώσει. Το στοίχημα είναι τεράστιο τόσο για την Αριστερά, όσο και για την Ελλάδα και, εν τέλει, για όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: