Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τορπίλη στην κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Ο Α. Λοβέρδος ακύρωσε ύπουλη απόφασή του για επανατοποθέτηση μόνο 600 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ...

Mια απόφαση που ισοδυναμεί με τορπίλη κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα κατά της ίδιας της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά προσωπικά, για προφανείς λόγους προσωπικής στρατηγικής, έλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης -γνωστός υπέρμαχος της πολιτικής των απολύσεων- υπέγραψε απόφαση με την οποία επανατοποθετούνται μόνο 600 από τους διοικητικούς υπαλλήλους των 8 Πανεπιστημίων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα με βάση τα.προσωρινά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ.

Η απόφαση που φέρει αριθμό Πρωτοκόλλου 34052/24-12-2014, εστάλη από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διαβιβαστεί στους φορείς υποδοχής. Ως εκ τούτου οι υπόλοιποι 500 διοικητικοί υπάλληλοι των 8 Πανεπιστημίων που δεν καταλαμβάνουν θέση θα πρέπει να παραμείνουν σε διαθεσιμότητα μέχρι να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ και να έχουν δικαιολογημένα τον φόβο ότι αυτοί κινδυνεύουν τελικά να απολυθούν.

Η προχειρότητα και η σκοπιμότητα της απόφασης του κ. Μητσοτάκη, παραμονή Χριστουγέννων, προκύπτει και από το γεγονός ότι οι φορείς παρέλαβαν μεν το διαβιβαστικό με τα ονόματα των υπαλλήλων, αλλά δεν υπάρχουν οδηγίες τι πρέπει να κάνουν. Επίσης στους καταλόγους με τα ονόματα δεν υπάρχουν στοιχεία με του υπαλλήλους,όπως τηλέφωνα, με αποτέλεσμα για κάποιους φορείς, να μην είναι δυνατή η ειδοποίησή τους.

Αυτό το απαράδεκτο παιχνίδι του κ. Μητσοτάκη, σταμάτησε αμέσως ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος είναι και ο καθ' ύλην αρμόδιος. Με έγγραφο του χαρακτηρίζει άκυρη την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη για την επανα τοποθέτηση μόνο των 600 διοικητικών υπαλλήλων.

"Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη παραμένει ανενεργός μέχρις ότου επανα τοποθετηθούν όλοι οι διαθέσιμοι διοικητικοί υπάλληλοι των 8 Πανεπιστημίων με σκοπό να καλύψουν τις διαπιστωμένες και αποδεδειγμένες ανάγκες των ΑΕΙ, σύμφωνα με την απόφαση της Κυβέρνησης της 16-6-14", αναφέρει το έγγραφο του υπουργού Παιδείας.

Στις 16-6-14 , στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, είχαν αποφασιστεί τα εξής:
Α. Προκηρύσσονται αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ. Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται – σύμφωνα με τη νομοθεσία - κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Β. Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.
Γ. Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Η αξιολόγηση
 Από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης προέκυψε η διαπίστωση ότι στα οκτώ Πανεπιστήμια όχι μόνο δεν πρέπει να απολυθεί κανείς, αλλά πρέπει να προσληφθούν και άλλοι διοικητικοί υπάλληλοι.
Ύστερα λοιπόν από την έκθεση αξιολόγησης των οργανισμών για τα 8 Πανεπιστήμια με υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, ο κ. Λοβέρδος είχε δηλώσει ότι αφού από την αξιολόγηση δεν προκύπτει ανάγκη απολύσεων, τότε δεν θα απολυθεί κανείς.
Τη δήλωση αυτή έκανε στις 27-8-14 στη Βουλή κατηγορώντας ταυτόχρονα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στενοχωριέται πως δεν θα γίνουν απολύσεις γιατί δεν θα έχει με κάτι ν΄ασχολείται».
Ο κ. Λοβέρδος είχε προσθέσει πως «δεν είχα έως σήμερα υπόψη μου την αξιολόγηση για τις απολύσεις των διοικητικών των Πανεπιστημίων. Είχα από την αρχή πει πως πρέπει να γίνει αξιολόγηση και με τα πορίσματά της να εξαρτηθούν οι απολύσεις. Άλλος κανόνας δεν υπάρχει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: