Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Γιώργος Παπανδρέου και ΣΥΡΙΖΑ

Άρθρο που φιλοξενεί η ιστοσελίδα iskra, το οποίο υπογράφει ο Άκης Μπαδογιάννης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ζουρλομανδύας τυλίγει το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού στη βαθιά πολιτική κρίση που το διαπερνάει έχει προστεθεί και
η προσωπική, μέχρις εξαντλήσεως, αντιπαράθεση του «θρυλικού» πρώην πρωθυπουργού της χώρας Γ. Παπανδρέου με τον κατεξοχήν «άνθρωπο της εκάστοτε εξουσίας όλων των εποχών» Ε. Βενιζέλο.
Το μεγαλύτερο, ίσως, ανέκδοτο των τελευταίων χρόνων είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου σπεύδει να ιδρύσει κόμμα μπροστά στις εκλογές. Η τραγωδία, όμως, για τη χώρα είναι ότι βρίσκονται ακόμα κάποια στελέχη να πλαισιώνουν σε αυτήν την φαρσοκωμωδία τον κατ’ εξοχήν πρωθυπουργό της τρόικας και των μνημονίων, τον πρωθυπουργό της κοσμοπολιτικής αποεθνοποίησης του τόπου, ένα μακάβριο πιόνι του παγκοσμιοποιημένου φιλελεύθερου χρηματιστικού κεφαλαίου, που έχει τόσο ελάχιστη επαφή με πράγματα και καταστάσεις σε αυτή τη χώρα, ώστε να του επιτρέπεται με τη μεγαλύτερη άνεση να προβαίνει αδίστακτα και αυταρχικά στα πιο καταστροφικά επινοήματα που του σερβίρονται και συχνά στην υλοποίηση των περίεργων εμμονών του.”

Είναι γνωστές οι επιφυλάξεις που υπάρχουν από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος στην συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ. Αυτές εκφράζονται και στο συγκεκριμένο άρθρο του Άκη Μπαδογιάννη, ο οποίος κάνει λόγος για τους «Σωτήρες»:

Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Ο Σπύρος Λυκούδης, αφού «έσωσε» τον πάλαι ποτέ Συνασπισμό, αφού μετέπειτα «έσωσε» τον ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια τη ΔΗΜΑΡ, πάει στη φυσική του κοίτη να «σώσει» και το Ποτάμι.
Το εναπομείναν σημερινό στελεχικό ΠΑΣΟΚ περίπου διχάζεται και αμοιβαδοποιείται ανάμεσα σε ΓΑΠ και Βενιζέλο.

Από την άλλη στελέχη της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, αφού «έσωσαν» τους πολιτικούς χώρους που πέρασαν και κυρίως την ίδια τη ΔΗΜΑΡ , την οποία ίδρυσαν και σε ελάχιστο χρόνο έβγαλαν «νοκ άουτ», χτυπάνε, την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τούτα τα πολιτικά υβρίδια και οι κινήσεις που μετέρχονται εντάσσονται εξ’ αντικειμένου στη λογική «να περιορίσουμε την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, είτε δια της επίδρασης μας να τον απονευρώσουμε από κάθε τι το ανατρεπτικό», ενώ όλα τούτα, ταυτόχρονα, υπάγονται στο «ενιαίο μπλοκ» του συστήματος που έχει ως σημαία το «πάση θυσία στο ευρώ», το «νεοφιλελευθερισμό» σε άπειρες παραλλαγές και φυσικά τα μνημόνια είτε ως θετική πρόταση, είτε ως «αναγκαίο κακό»!

Το κόμμα ΓΑΠ θα προσθέσει ένα ακόμη αλλοπρόσαλλο κομμάτι στο πάζλ του συστημικού παραδομένου νεοφιλελεύθερου μνημονιακού μπλοκ. Το νέο κόμμα, χωρίς καμία εκλογική τύχη, το μόνο που θα κάνει είναι να ανταγωνιστεί μέχρι τελικής πτώσεως το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, παρεμπιπτόντως την όποια επιρροή του «Ποταμιού» και κυρίως να προσφέρει πολιτική στέγη σε κάποιους που είναι αθεράπευτα προσκολλημένοι στο όνομα Παπανδρέου και νομίζουν ότι «τα ράσα κάνουν τον παπά».”

Δεν υπάρχουν σχόλια: