Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ»

Του Αθανασόπουλου Περικλή 
21.12.2014
Με αφορμή τις ανακοινώσεις για κινήσεις που γίνονται ώστε να επέλθει «ντε καλά και σώνει» η πολυπόθητη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όπως το «σύστημα επιτάσσει για την συνέχιση του βίου του και τις δηλώσεις «περί  ύπαρξης πολιτικών σκουληκιών», πολικών μας εθνοπατέρων, μου έρχονται στο νου σκέψεις τις οποίες καταθέτω..!!

Για να μπορεί το υπάρχον σύστημα μέσω του δικομματισμού να διατηρείται, ώστε την χώρα να την κυβερνούν συνεχώς  οι ίδιοι, είναι απαραίτητη η συμμετοχή κάποιων μεμονωμένων πολιτικών  που τους συντηρούν διαχρονικά,  για να το στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές...!!!
Για να είναι ποιο αξιόπιστη η στήριξη, δημιουργούν μικρά κόμματα που στόχο έχουν απλά να μπουν στη βουλή.
Σε περίπτωση που διακινδυνεύεται η είσοδος τους στη βουλή «βοηθούνται», από τα δύο μεγάλα κόμματα με κάποιον τρόπο και μπαίνουν.

Αυτά τα μικρά κόμματα με την ύπαρξη 10-12  βουλευτών, πολλές φορές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας και μάλιστα χωρίς να έχουν φαινομενικά την ευθύνη των Εθνικών Αποφάσεων.
Χρησιμοποιούνται για να απορροφούν τους κραδασμούς στις κρίσεις, δημιουργώντας μια περιοδική άνοδο και μετά ξαναπέφτουν στα μαλακά επειδή ο λαός στηρίζει πάντα τα κόμματα της εξουσίας.

Αυτό το ρόλο του «ισορροπιστή» τον παίζουν με μεγάλη επιτυχία από την μεταπολίτευση και εντεύθεν τα μικρά κόμματα της αριστεράς όπως σήμερα η ΔΗΜΑΡ.

Τι συνέβη όμως σήμερα που δεν τους βγαίνει και θέλουν να το καταπνίξουν επωμίζοντας του τις ευθύνες για τα όσα «δεινά» συμβαίνουν στον τόπο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Α ΤΣΙΠΡΑ απ ότι δείχνει, αναπτύσσει μια δυναμική σε όλα τα επίπεδα και ίσως για πρώτη φορά απειλεί σοβαρά τον δικομματισμό και γενικά το σύστημα, πράγμα που πρέπει με κάθε τρόπο να ανακοπεί.

Σε πρώτη φάση για να υπάρξει μια σοβαρή ανακοπή της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, έφυγε ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ, « πιστός» στο σύστημα, με πολλά ανταλλάγματα, όπως ΔΗΜΟI ΑΘΗΝΑΣ με τον Καμίνη και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με τον  Μπουτάρη, για την υποψηφιότητα των οποίων υπήρξε επίσημη πρόταση του κ. ΚΟΥΒΕΛΗ.

Σε δεύτερη φάση, ο κ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ δημιουργεί την ΔΗΜΑΡ και θα συγκεντρώσει όσους μπορέσει από τους  διαφωνούντες του ΠΑ.ΣΟ.Κ για να μην διαρρεύσουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε τρίτη φάση, εν ονόματι της «Εθνικής Ανάγκης», και προκειμένου να διασφαλιστούν τα κεκτημένα του συστήματος, απροκάλυπτα πλέον συγκυβέρνησε με τα δυο μεγάλα κόμματα ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΝΔ αποδεικνύοντας ότι είναι συνετεράκια.

Σήμερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ απροκάλυπτα δηλώνουν οτι θα ψηφίσουν τον κ. Σ. ΔΗΜΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δηλώνοντας στην ουσία στήριξη στο σύστημα αδιαφορώντας για τα δεινά που θέλει να επιβάλει στον Ελληνικό Λαό.
 
Να θυμηθούμε:
  1. Είναι τυχαία που στην συγκυβέρνηση του 1989 ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ είχε αναλάβει ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ για να πρωτοστατήσει στην δίωξη του Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;
  2. Είναι τυχαία που σήμερα όλα τα συστημικά ΜΜΕ σε κάθε σημαντικό γεγονός τον προβάλλουν περισσότερο από τον πρωθυπουργό της χώρας;
  3. Είναι τυχαίο που στην παρούσα οικονομική κρίση και ενόψει της τότε  οικουμενικής κυβέρνησης τον είχαν προτείνει ακόμα  και για πρωθυπουργό στη θέση του κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ;
Κάποια στιγμή πρέπει να γράφονται και αυτά για να γίνεται αντιληπτός και  ο ρόλος του καθενός.

Και νομίζω ότι με τα παραπάνω προσδιορίζεται καθαρά ο ρόλος του κυρίου Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ και τον δικών του.

Μην ξεχνάμε την κατά καιρούς είσοδο πολλών στελεχών από την αριστερά, πλην ΚΚΕ ( σταθερή αξία στήριξης του συστήματος), στις τάξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (ΔΑΜΑΝΑΚΗ-ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ-ΜΠΙΣΤΗΣ-κλπ). 

Όλα τα παραπάνω ας μας προβληματίσουν για το πού θα βρει ο ΣΑΜΑΡΑΣ τους 180 και ας δοθεί μια απάντηση σε αυτούς που κατηγορούν ως  «πολιτικά σκουλήκια» αυτούς που παλεύουν το σύστημα…!!

Ο νοών νοείτο…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: