Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

«Έρχεται» το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία

ΑΜΑΛΙΑΔΑ
(31/12/2014 08:57)

Πολύωρη συνεδρίαση χθες το βράδυ της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ νομού Ηλείας στα γραφεία της Αμαλιάδας,  για την κατάρτιση της λίστας με τα 14 ονόματα που προτείνονται στην Κεντρική Επιτροπή για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ηλείας στις προσεχείς εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή κλήθηκε να επιλέξει μεταξύ 38 ονομάτων, τα οποία προέκυψαν μέσα από τη διαδικασία των προτάσεων και των αυτοπροτάσεων που έγιναν μέσα στις Τοπικές Οργανώσεις ή απευθείας στη Νομαρχιακή Επιτροπή.


Ανάμεσα σε 38
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το έργο της Επιτροπής ήταν να επιλέξει 13 ονόματα από τα 38, τα οποία μαζί με το όνομα της βουλευτού κας Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη θα αποτελέσουν την πρότασή της προς την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του κόμματος, απ’ όπου θα προέλθει η τελική πρόταση την οποία θα κληθεί να εγκρίνει ή να μην εγκρίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή σε επόμενη συνεδρίασή της.
Σύμφωνα με τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας κ. Τάκη Γεωργόπουλο, εντός της επόμενης εβδομάδας εκτιμάται ότι θα έχει καταρτιστεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι την τελική έγκριση θα έχει η Νομαρχιακή Επιτροπή. Έργο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής είναι να υιοθετήσει τουλάχιστον το 70% των προτάσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής και να προσθέσει ένα 30% ακόμη, το οποίο όμως θα πρέπει να εγκριθεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή στην επόμενη συνεδρίαση.
Επί της ουσίας, η Κεντρική Επιτροπή θα επιστρέψει στη Ν.Ε. λίστα με 13 ονόματα συν ένα της βουλευτού και από αυτά τα ονόματα η Νομαρχιακή Επιτροπή θα κάνει την τελική επιλογή και θα κλείσει το ψηφοδέλτιο για την Ηλεία.
Ο κ. Γεωργόπουλος επεσήμανε ότι οι 38 υποψηφιότητες, εκ των οποίων η Ν.Ε. κλήθηκε να επιλέξει τις 13, είναι άνθρωποι που είτε είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι ανένταχτοι, άνθρωποι από τα κινήματα που εδρεύουν στην κοινωνία και ανησυχούν για το μέλλον της χώρας.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: