Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο Putin ακυρώνει τις διακοπές των Χριστουγέννων

Από τη Ρωσία χωρίς αγάπη: Ο Putin ακυρώνει τις διακοπές των ΧριστουγέννωνΑπό τη Ρωσία χωρίς αγάπη: Ο Putin ακυρώνει τις διακοπές των Χριστουγέννων

Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα
Ο Vladimir Putin ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ακύρωσε τις διακοπές των μελών της κυβέρνησης .
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε την απόφασή του σε μια συνάντηση της κυβέρνησής του στις 25 Δεκεμβρίου (Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στη Ρωσία στις 7 Ιανουαρίου , την παραδοσιακή ημερομηνία της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησία) .

«Η κυβέρνηση και οι διάφορες δομές της δεν μπορούν να αντέξουν τέτοιες εκτεταμένες διακοπές, τουλάχιστον όχι φέτος», είπε ο Putin στους υπουργούς της κυβέρνησης σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση . «Ξέρεις τι μιλάμε».
Μιλούσε για «κακοποιημένη» οικονομία της Ρωσίας .
«Έχουμε κάνει προσπάθειες για να αλλάξει η δομή της οικονομίας μας, να τη βελτιώσουμε και να την καταστήσουμε πιο καινοτόμα … έχουν γίνει πολλά προς αυτή την κατεύθυνση», είπε. «Ωστόσο, τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι αυτό δεν είναι αρκετό».
Ήταν μόλις πριν από μία εβδομάδα, όταν ο Putin κατηγόρησε τη Δύση σε μεγάλο βαθμό για τα δεινά της Ρωσίας, ακόμη άφησε υπόνοια για θεωρία συνωμοσίας ΗΠΑ – Σαουδικής με σκοπό τη μείωση των τιμών του πετρελαίου.
Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, ωστόσο, ο Πρόεδρος παραδέχθηκε τουλάχιστον κάποιο φταίξιμο.
«Οι δυσκολίες που έχουμε συναντήσει είναι όχι μόνο ενός εξωτερικού τύπου.  Δεν είναι μόνο λόγω κάποιων κυρώσεων ή περιορισμών που προκαλούνται από την παγκόσμια κατάσταση της αγοράς. Είναι επίσης το αποτέλεσμα των δικών μας αδυναμιών που έχουν συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια».
Πηγή: http://edition.cnn.com/
 Πηγή: gorganews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: