Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Εμπρηστικός ο Σαμαράς, δεν παραδίδει στον Τσίπρα το Μαξίμου

Εμπρηστικός ο Σαμαράς, δεν παραδίδει στον Τσίπρα το Μαξίμου
Μπαρούτι μυρίζει το πολιτικό σκηνικό πριν ακόμα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης καθώς ο Αντώνης Σαμαράς κινούμενος στα όρια της θεσμικής εκτροπής αρνήθηκε να παραδώσει ο ίδιος το Μέγαρο Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα αλλά
ανέθεσε το έργο αυτό στον Κώστα Μπούρα, ο οποίος παραδίδει στον Νίκο Παπά.

Η κίνηση αυτή είναι χαρακτηριστική της έντασης που υπάρχει στις σχέσεις των δυο ανδρών και της προσπάθειας του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους πριν ακόμα το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά εκπίπτει από τον πολιτικό πολιτισμό που ο ίδιος ανέδειξε χθες τηλεφωνώντας στον Αλέξη Τσίπρα για τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές, ενώ προδιαγράφει έντονες πολιτικές συγκρούσεις και σκληρή αντιπολίτευση.

Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει και μετεκλογικά στην πολιτική της πόλωσης προσπαθώντας να στείλει εσωκομματικά μηνύματα και να περιορίσει την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του μετά την ήττα. 

Με τον σχεδιασμό αυτό ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρήσει να συσπειρώσει γύρω του πολιτικό προσωπικό λειτουργώντας ως «σκαντζόχοιρος» προκειμένου να αποκρούσει επιθέσεις και να διατηρήσει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: