Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

«Άνοιξαν» στην Θεσσαλονίκη τα γραφεία της Σοσιαλιστική Προοπτική

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
                                                                                                                                                                                                                 
26 Μαΐου 2015
 «Άνοιξαν» στην Θεσσαλονίκη τα γραφεία της Σοσιαλιστική Προοπτική

Ένα μήνα μετά την επίσημη κατάθεση της ιδρυτικής της πράξης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Σοσιαλιστική Προοπτική εγκαινίασε τα πρώτα της γραφεία στην Θεσσαλονίκη (Γραβιάς 28 και Βας. Όλγας γωνία), όπου βρίσκεται η έδρα του κόμματος, το Σάββατο 23 Μαΐου 2015.

Βασικοί εισηγητές στην εκδήλωση ήταν τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου (Ε.Γ.) Νίκος Λιούσης και Θεόδωρος Μπλάνας.
Ακολούθησαν παρεμβάσεις και συζήτηση για τους σκοπούς, τους στόχους και την οργανωτική ανάπτυξη τηςΣοσιαλιστικής Προοπτικής, για τη συγκρότηση «από τα κάτω» ενός ρωμαλέου κομματικού φορέα του αριστερού σοσιαλιστικού χώρου, με πολιτικό στόχο την ανάδειξη πραγματικής διεξόδου από την κρίση, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Η μαζική παρουσία φίλων και μελών στα εγκαίνια των πρώτων γραφείων της Σοσιαλιστικής Προοπτικήςκαταδεικνύει μεταξύ άλλων τη δυναμική που αναπτύσσει ο πολιτικός φορέας του δημοκρατικού, πατριωτικού σοσιαλισμού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης και απεύθυναν χαιρετισμό ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Ραυτόπουλος και ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Γιάννης Τσεκούρας. Από την οργάνωση της Αθήνας, εκτός από τους δύο εισηγητές, συμμετείχαν το μέλος του Ε.Γ. Σπύρος Κότσιας, εκ μέρους του τμήματος της νεολαίας ο Χρήστος Μπατσακούτσας και η Ελευθερία Κοσμοπούλου (επίσης μέλος του Ε.Γ.), καθώς και στελέχη από τις οργανώσεις των Σερρών, της Πιερίας και της Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: