Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Εκτός διαπραγμάτευσης πολλές ιταλικές τράπεζες

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκτός διαπραγμάτευσης πολλές ιταλικές τράπεζεςΑρκετές ιταλικές τράπεζες βρίσκονται εκτός διαπραγμάτευσης σήμερα στην αγορά, καθώς οι φόβοι για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ώθησαν πολλούς επενδυτές να πουλήσουν μετοχές της ευρωπεριφέρειας –περιλαμβανομένων των ιταλικών- με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται το ισχυρότερο πλήγμα.
Οι εντολές πώλησης ιταλικών μετοχών, και ιδιαίτερα μετοχών του χρηματοοικονομικού κλάδου, ήταν ήδη αυξημένες πριν το άνοιγμα της αγοράς. Με το άνοιγμα, οι εντολές πώλησης ήταν τόσες που το σύστημα δεν μπορούσε να τις επεξεργαστεί –κάτι που συμβαίνει συνήθως όταν συγκεκριμένες ειδήσεις προκαλούν ξεπούλημα σε μετοχές.

Οι θεωρητικές τιμές των ιταλικών μετοχών –οι τιμές στις οποίες θα είχαν ξεκινήσει να διαπραγματεύονται- κυμαίνονταν στο -8% με -10% στην έναρξη της συνεδρίασης.
Οι UniCredit και Intesa Sanpaolo κατάφεραν να ξεκινήσουν τις συναλλαγές λίγο αφότου άνοιξε η αγορά, όμως στη συνέχεια ανέστειλαν γρήγορα τις διαπραγματεύσεις τους, συσσωρεύοντας απώλειες περίπου 6% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Παρασκευής.
Βαριές απώλειες και για τις μετοχές άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών, με τις ισπανικές Santander και BBVA, τις γαλλικές BNP Paribas και Societe Generale και τη γερμανική Deutsche Bank να κάνουν «βουτιά» άνω του 6%.
Σημειώνεται πως την Κυριακή ο επικεφαλής του ιταλικού τραπεζικού λόμπι Antonio Patuelli είχε υποβαθμίσει τους φόβους για μετάδοση της κρίσης στις ιταλικές τράπεζες, λέγοντας πως η έκθεσή τους στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη του 1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: