Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Αυτές είναι οι "κόκκινες γραμμές" των "53" που στηρίζουν τον Τσίπρα

Κριτική με σαφείς υπαινιγμούς κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και εκτενείς αναφορές στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που αποστρατεύτηκαν έκανε το μέλος της ΠΓ και της ΚΕ Πάνος Λάμπρου, μιλώντας εκ μερους των προερχόμενων από τους 53+ που έχουν παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Π. Λάμπρου έθεσε σαφώς τις κόκκινες γραμμές της κίνησης τονίζοντας ότι όσοι παρέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν να δυσκολέψουν την κοινή προσπάθεια αλλά να απευθυνθούν στο σώμα. Οι κόκκινες γραμμές - όπως παρουσιάστηκαν από τον Π. Λάμπρου είναι οι εξής: 

- Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε συνεργασίες με τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , Ποτάμι.
- Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε πρόγραμμα από το οποίο θα απουσιάζει σχέδιο απεμπλοκής απο το Μνημόνιο
- Δεν θα δεχθούμε υποψηφιότητες που μας προσβάλλουν
- Δεν θα μείνουμε απαθείς στην απαξίωση του κόμματος στις συλλογικές διαδικασίας 
Αναγνωρίζοντας πως και η κίνηση των 53+ έχει ευθύνες γιατί έκανε πίσω στο όνομα της ενότητας τονίζει πως "η δημοκρατία δεν είναι κουσούρι αλλά πλεονέκτημα". Ο Π. Λάμπρου χαρακτήρισε "τραγικό λάθος" τη μη διεξαγωγή συνεδρίου τονίζοντας πως ειναι αναγκαίο πλέον ένα συνέδριο "αναστοχασμού και αποκατάστασης της πολιτικής μας αξιοπρέπειας". Ακόμη, μίλησε για τον κίνδυνο μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντροαριστερό κόμμα αν δεν "αναγνωριστεί η ήττα". "Δεν μας αξίζει η μετάλλαξη για τους αγώνες και τις θυσίες που έχουμε κάνει, για τη νεολαία που μας κοιτά με απορία, αμφισβήτηση και άρνηση" είπε.
Για την διακυβέρνηση  υποστήριξε πως "παρά τις θετικές πρωτοβουλίες δεν άνοιξε η κυβέρνηση το πολιτικό παιχνίδι στην κοινωνία ως όφειλε". Αναφέρθηκε στην ΕΡΤ που άνοιξε αλλά δεν άλλαξε, στον μη εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας, στις μη αλλαγές στο κράτος. "Η ζημιά μπορεί να γίνει εύκολα αν μπούμε στον πειρασμό να συγκρίνουμε τα μνημόνια και να πούμε πιο είναι το καλύτερο, αν μπούμε στον πειρασμό να αγνοήσουμε ή ακόμη και να δαιμονοποιήσουμε το φαινόμενο αυτό" είπε. 
Για την λειτουργία του κόμματος, υποστήριξε πως κάποιοι βλέπουν τις συλλογικές διαδικασίες ως βαρίδι για να ξεκαθαρίσει πως "αυτά τα βαρίδια που θέλουν το κόμμα να λειτουργεί συλλογικά και επιμένουν στο dna  της αριστερής εξέγερσης υπάρχουν και θα επιμένουν το κόμμα να λειτουργεί".
"Δεν είμαστε χειροκροτητές , ούτε παντός καιρού. Είμαστε εδώ όσον η Αριστερά είναι εδώ, ζητά συγγνώμη, κάνει αυτοκριτική, αλλάζει, στέκεται στο πλάι των αδικημένων" κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: