Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Μεγάλη Πανεργατική Απεργίας της 12ης του Νοέμβρη



ΠΟΠΟΚΠ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                           Αθήνα, 20-10-2015
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                  
 Πανεπιστημίου  67  105 64 Αθήνα
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της επιτροπής  για το νέο ασφαλιστικό σύστημα και τον «ξαφνικό θάνατο»  ολόκληρου του οικοδομήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης που προτάσσει σαν λύση, ο  υπουργός Κατρούγκαλος σε κατάσταση ακραίου νεοφιλελεύθερου «παροξυσμού» συνεχίζει να  προκαλεί και να απειλεί τον κόσμο της εργασίας.

     Μετερχόμενος αδίστακτα κάθε μέσο επικοινωνιακής  χειραγώγησης, αφορίζει, συκοφαντεί και διαστρεβλώνει ό,τι βρεθεί στο δρόμο του, προκειμένου να φέρει σε πέρας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την πρόσφατη προσωπική εντολή της Λαγκάρτ για  «τελικό ξεκαθάρισμα».
     Χθες είχε σειρά η  επικουρική ασφάλιση, καθώς από τηλεοράσεως προανήγγειλε την οριστική της κατάργηση. Αυθαίρετα και δημαγωγικά επικαλέστηκε τη δήθεν τεράστια  χρηματοδοτική εξάρτηση του Ε.Τ.Ε.Α. από τον κρατικό προϋπολογισμό όταν η σημερινή πραγματικότητα,  που υποχρεούται να γνωρίζει και να καταθέτει δημόσια, είναι η εξής : 
     Παρά τις τεράστιες απώλειες  ( 2,5 δις σε ονομαστικές αξίες από το PSI και 200 εκ. ετησίως από τόκους, 1 δις τουλάχιστον από εθελούσιες – προσυνταξιοδοτικά τραπεζών,  125 εκατ. ετησίως από κατάργηση κοινωνικών πόρων)  η μόνη χρηματοδότηση που έλαβε  το ενιαίο ταμείο  ήταν 120 εκατ.  (50 εκατ. το 2014 και 70 εκατ. το 2015)  από τον λογαριασμό  Ειδικής Εισφοράς, στον οποίο η ετήσια συνεισφορά των συνταξιούχων του ξεπερνά τα 125 εκατ. Η αναλογία ασφαλισμένων – συνταξιούχων ξεπερνά το 2/1 και τα αποθεματικά του ξεπερνούν τα 2 δις, ενώ οι εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών αποτελούν την κύρια  πηγή χρηματοδότησης. Η  οικονομική του  αυτάρκεια θα ήταν δεδομένη  αν εξέλειπαν  έστω και μερικώς οι υφεσιακές μνημονιακές πολιτικές που επιβαρύνουν το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον.  
    Ο ίδιος βέβαια φρόντισε να καταργήσει άρον – άρον τη διάταξη του ν. 4325/15 που αφορούσε στη συνέχιση της στήριξης του Ε.Τ.Ε.Α. και του Μ.Τ.Π.Υ. από τον ανωτέρω λογαριασμό – νόμο που ο ίδιος σε συνεννόηση με το Δ. Στρατούλη είχε  εισηγηθεί λίγους μήνες πριν στη Βουλή των Ελλήνων! –  και το σημερινό «όχι βέβαια» που έδωσε σαν απάντηση σε δημοσιογραφικό ερώτημα για το ενδεχόμενο κατάργησης της επικουρικής δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν. Όσο εξαρτάται από τον ίδιο θα το καταργήσει! «Στα παλαιότερα των υποδημάτων του» γράφει ακόμη και την πρόσφατη απόφαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος από το οποίο προέρχεται, η οποία αναφέρεται «στη διατήρηση των δύο αυτοτελών πυλώνων της σύνταξης, κύριας και επικουρικής » (11/10/2015).
     Ο συγκεκριμένος υπουργός αποτελεί πλέον «κόκκινο πανί» για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενσαρκώνοντας περισσότερο από κάθε άλλο κυβερνητικό στέλεχος τη συνέχιση της εφαρμογής των ανάλγητων, αντικοινωνικών και καταστροφικών πολιτικών των τελευταίων ετών.
    
Ο ίδιος θα το  συνειδητοποιήσει την ημέρα  της  μεγάλης Πανεργατικής Απεργίας της 12ης του Νοέμβρη.
                                                                          

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


          
            ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ                                     ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΝΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: