Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Αν δεν κατάλαβες γιατί χρειαστήκαμε μόλις 5 δις αντί 25 για τις τράπεζες, διάβασε Ψυχάρη.

Για πρωτη φορά τα τελευταία 7 χρόνια, το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης ήταν εξαιρετικά μικρότερο από το αναμενόμενο. Όχι απλά μικρότερο, αλλά περίπου το 1/5 από το θρυλούμενο. Από αυτό που «έβλεπαν» οι νταβατζήδες και τα όργανα τους.
Και όμως, ένας κακομοίρογλου από το οικονομικό επιτελείο δεν βγήκε να πει μια κουβέντα στην μοναδική πραγματική επιτυχία των τελευταίων ετών. Αντίθετα, η κυβέρνηση κινδυνεύει να… πέσει! Από ιδεοληψίες; Ίσως. Μην υποτιμάτε όμως τις «κόκκινες προβιές», είδαμε πρόσφατα πως λειτουργούν.
Γιατί λοιπόν χρειάστηκε εξωφρενικά μικρότερο ποσό η ανακεφαλαιοποίηση; Μα γιατί δεν υπήρξε καμμία καβάντζα για θαλασσοδάνεια σε νταβατζήδες! Γεγονός που θα οδηγήσει νομοτελειακά στην εξόντωση τους, είτε βγει νομοσχέδιο είτε όχι.
Γι’ αυτό ήθελαν οι Ψυχάρηδες 25 δις ανακεφαλαιοποίηση. Να πληρώσει δηλαδή ο ραγιάς πενταπλάσιο ποσό από ότι θα έπρεπε, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Γι’ αυτό και οι Ψυχάρηδες θέλουν οικουμενικές και παίζουν τα ρέστα τους. Για την ίδια τους την σωτηρία.
Η σωτηρία τους όμως θα είναι η οριστική καταστροφή μας. Με πενταπλάσιο κόστος για την τσέπη μας.
Ας το σκεφτούν λοιπόν καλά ακόμα και οι καλοπροαίρετοι πλην ιδεοληπτικοί Συριζαίοι και να μην ταυτίζονται με τις προβιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: