Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΗΜΕΡΕΣ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ! Οι ανθέλληνες νταβατζηδες κάνουν λόμπι κατά της Ελλάδας στις Βρυξέλες!

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 17, 2016

«Λυτούς και δεμένους» έχουν βάλει οι καναλάρχες για να μπλοκάρουν το διαγωνισμό που προωθεί η κυβέρνηση και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, προκειμένου να μπει -επιτέλους- τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Αφού διαπίστωσαν ότι δεν περνάνε τα γνωστά τους… κόλπα, ώστε να φέρουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «με τα νερά τους» -και πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει τη βασική του προεκλογική δέσμευση να τελειώνει με τη διαπλοκή- οι καναλάρχες άλλαξαν ρότα.
Και έβαλαν μπροστά ένα σχέδιο που, επίσης, τους έχει αποδώσει στο παρελθόν. Πήγαν κατευθείαν στους δανειστές και τους ζήτησαν να επιβάλλουν στην ελληνική κυβέρνηση την προστασία των συμφερόντων της μιντιακής ολιγαρχίας, εις βάρος του ταλαιπωρημένου από 5 χρόνια μνημονίων ελληνικού λαού!
Έτσι, την ώρα που η χώρα δίνει σκληρή μάχη για να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να απαλλαγεί από τα μνημόνια, οι ιδιοκτήτες των καναλιών δίνουν τη δική τους μάχη για να μην διαταραχθεί το προσοδοφόρο σύστημα που έχουν χτίσει σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όλες τις τελευταίες δεκαετίες! Και η προσπάθεια τους έχει μεταφερθεί στο εξωτερικό, πλέον και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες όπου προσπαθούν να πείσουν τους δανειστές ότι δεν πρέπει να γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες!
Για να γίνει απόλυτα κατανοητό: καναλάρχες που ρήμαξαν για δεκαετίες τη χώρα, αυτοί που επί Σαμαράδων απέκτησαν το «ελευθέρας» να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, αυτοί που έστησαν αισχρό γαϊτανάκι προπαγάνδας κατά του ΣΥΡΙΖΑ στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και το δημοψήφισμα, προσπαθούν τώρα να βάλουν εμπόδια στη διαπραγμάτευση της χώρας με τους δανειστές. Και όλα αυτά τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για τη ρύθμιση του χρέους που θα δώσει ανάσα ζωής στη χώρα…
Τι ζητάνε οι καναλάρχες όταν… λομπάρουν -τόσο κατά μόνας, όσο και μέσω της ένωσής τους, ΕΙΤΗΣΕΕ- στις Βρυξέλλες; Να απαιτήσουν οι δανειστές να μη γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες επειδή – λέει – είναι λίγες οι τέσσερις άδειες που αναμένεται να προκηρυχθούν.
Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει σε κάθε τόνο διαμηνύσει ότι το πάρτι της ανομίας τελείωσε και μπαίνει τάξη στα τηλεοπτικά της χώρας, έχει ξεκαθαρίσει ότι οι άδειες θα είναι τόσες, όσες αντέχει η ελληνική αγορά ώστε να έχουμε κανάλια οικονομικά βιώσιμα. Και βιώσιμα από το προϊόν που θα παράγουν και τη διαφήμιση και θα λαμβάνουν. Όχι από τη διαπλοκή, τους εκβιασμούς και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Δεδομένου, δε, ότι όλοι συμφωνούν -ακόμη και οι ίδιοι οι καναλάρχες!- πως, εν καιρώ κρίσης, το διαφημιστικό έσοδο έχει κατακρημνιστεί, ο αριθμός των καναλιών πρέπει να είναι αντίστοιχος με την αγορά, ώστε να προκύπτουν υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες θα στηρίζονται στον πραγματικό τους τζίρο. Και όχι επιχειρήσεις όπως αυτές που γνωρίσαμε κατά κόρον τα τελευταία χρόνια, με τις προσωρινές άδειες, που περιμένουν να ζήσουν από παράλληλες «δουλειές», πιέζουν την πολιτική ηγεσία για να πάρουν θαλασσοδάνεια και η πολιτική ηγεσία -με τη σειρά της- ζητά και να παίρνει επικοινωνιακά ανταλλάγματα σε βάρος του ελληνικού λαού.
ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ
Όλα αυτά είναι πράγματα που δεν μπορούν καν να διανοηθούν οι μεγαλοκαναλάρχες οι οποίοι – στην απελπισία τους – παλεύουν, πλέον, και εκτός έδρας. Ενάντια στην ίδια τους τη χώρα, ουσιαστικά. Και θέλουν να πείσουν τους δανειστές να εκβιάσουν την ελληνική κυβέρνηση ότι, αν δεν αφήσει απεριόριστο τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, δεν θα πάρει τη δόση. Με επιχείρημα ότι -άκουσον, άκουσον!- είναι δέσμευση της Συμφωνίας να μην παρέμβει η κυβέρνηση, ώστε να παραμείνει «ανοιχτή» η αγορά (κάτι που, ασφαλώς, δεν ισχύει). Και, βέβαια, δεν τους πείραξε τους δανειστές -για παράδειγμα- το γεγονός ότι ο πάροχος του τηλεοπτικού σήματος, η περιβόητη Digea, έχει παραχωρηθεί έναντι ελάχιστου τιμήματος στους ίδιους τους καναλάρχες (δηλαδή, ο πάροχος ανήκει σε αυτούς στους οποίους παρέχει το σήμα!).
Οχι, αυτό δεν είναι ο ορισμός της καρτελοποίησης της αγοράς -κατά τους καναλάρχες και τους δανειστές! Και τους πείραξε ότι θα περιοριστεί ο αριθμός των αδειών ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα στρέβλωσης της αγοράς με τα οποία ζήσαμε τα τελευταία 25 χρόνια. Και τα οποία πλήρωσε πανάκριβα ο ελληνικός λαός.
Αντίθετα, το lobbying των καναλαρχών χρησιμοποιεί πλήρως αστήρικτα επιχειρήματα, μεταξύ των οποίων και το ότι το δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να ορίζει τον αριθμό των καναλιών στη χώρα -όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες της Ε.Ε.- συνιστά, λέει, αθέμιτη κρατική ενίσχυση!
Δεν θα τους περάσει.
ΤΟ ΧΩΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: