Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

“Στριμώχνει” Βενιζέλο, η εξέλιξη με Παπασταύρου. “Δεν ήταν δυνατόν να εισπραχθούν ποσά από τις λίστες” έλεγε …

Σε δύσκολη θέση πλέον βρίσκεται ο πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρωην προεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ Βενιζέλος, μετά την καταιγιστική δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης Παπασταύρου και της εμπλοκής του στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς ως αρμόδιος υπουργός τότε, υποστήριζε ότι «δεν ήταν δυνατόν να εισπραχθούν ποσά από τις λίστες». Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλλ, μόλις πριν από 48 ώρες εισέπραξε για λογαριασμό της Πολιτείας 3,3 εκατ ευρώ, από τον Σταύρο Παπασταύρου, στενό σύμβουλο και συνεργάτη του Αντ Σαμαρά, ως φορο και επιβάρυνση για το ποσό των 5,5 εκατ ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του στην HSBC ( o ίδιος αρνείται ότι είναι ό ίδιος ο δικαιούχος ),
και περιλαμβανόταν στουςβκωδικούς της λίστας Φαλτσιανί ( Λαγκάρντ ). Η πολιτική ευθύνη που βαρύνει πλέον τους χειρισμούς του Ευ Βενιζέλου σε σχέση με την αξιοποίηση της λίστας, όταν ήταν Υπ Οικονομικών, είναι μεγάλη ενώ κατά νομικούς κύκλους θα μπορούσε να εξεταστεί και το ενδεχόμενο να τεκμηριώνεται ” απιστία ” ανάλογα και με την εξέλιξη του ποινικού σκέλους της εμπλοκής Παπασταύρου.
Έκθετος όμως μένει πλεόν και ο πολιτικός συνέταιρος του Ευ Βενιζέλου στην συγκυβέρνηση της περιόδου 2012-2015, Αντ Σαμαράς. Ο κ Σαμαράς είχε την πολιτική ευθύνη της συγκρότησης της ” εξεταστικής “ με μέλη που ορισμένα έμμεσα ή άμεσα, σχετίζοντο με προσωπα της λίστας. Σύμφωνα με το ρεπορταζ του olympia,gr μητέρα δικαστικού, εμπλεκόμενη με τα εξοπλιστικά βρέθηκε με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον λογαριασμό της. Μεγαλοδικηγόρος, κοντά στο σύστημα Σαμαρά, βρέθηκε με εμβάσματα από υπόδικο των εξοπλιστικών ( το thefaq,gr έχει το όνομά του, αλλά δεν το δημοσιοποιεί, σεβόμενο τη ερευνητική διαδικασία της Δικαιοσύνης ).
Μεγαλοδικηγόρος σχετιζόμενος με δύο μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα και υπουργό του Αντ Σαμαρά από κοινωνικό υπουργείο, βρίσκεται με τρεις κωδικούς καταθέσεων στην λίστα UBS, οι οποίοι αν δεν δικαιολογηθούν θα μπορούσαν, κατά δικαστικές πηγές, να αποτελούν και προιόντα μαύρου πολιτικού η και παραδικαστικού χρήματος.
Οι ανωτέρω υποθέσεις ελέγχονται πλέον από αδιάφθορους και αποφασισμένους οικονομικούς εισαγγελείς, όπως η κυρία Τουλουπάκη, ο Χρήστος Ντζούρος, ο Ηλίας Ζαγοραίος και το ” δίδυμο ” Μπρη-Αθανασίου. Πληροφορ΄’ιες μ΄’αλιστα αναφέρουν ότι μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, των υποθέσεων, ακολουθεί νέοςκύκλος απιοκαλύψεων τον Ιούνιο.
Το πιο σημαντικό πάντως, είναι ότι πλέον και με τη συμβολή του διδύμου της ηγεσίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, Παπαγγελόπουλου-Θάνου, φαίνεται να σκίζεται το ” σκοτεινό παραπέτασμα ” του χώρου που πρόσφερε ατιμωρησία στις υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς, πολιτικού-μηντιακού και επιχειρηματικού περιεχομένου.
Πηγή: olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: