Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΚΑΙ ..ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ...!!!

Πισώπλατο “χτύπημα” κατά της κυβέρνησης, επιχείρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης από το Λονδίνο, όχι κάποιος από τους “συνήθεις υπόπτους”, αλλά … ο ίδιος ο πρόεδρος της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας. Ο πρώην ΥπΟικ των κυβερνήσεων Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά και Παπαδήμου, πνευματικό παιδί του Κώστα Σημίτη και “κολλητός” του Μιχάλη Σάλλα, με κοινή διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων δεκαετιών, και “αγαπημένος” ΥπΟικ του Σταύρου Ψυχάρη και του ΔΟΛ, !
Εντελώς αιφνιδιαστικά, και σε μια πολύ κρίσιμη πολιτικά και εθνικά συγκυρία, εξαπέλυσε “πυραύλους” κατά της ελληνικής κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ, που φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή της … ” Αριστερής Παρένθεσης “. Και μάλιστα επέλεξε για να το κάνει το εξωτερικό και την πρωτεύουσα των διεθνών αγορών, το Λονδίνο και το ναό του φιλελευθερισμού το London School of Economics. Ταυτόχρονα ο κ Στουρνάρας “ενεργοποίησε” τα βέλη του, λίγα 24ωρα πριν από την αναμέτρηση στη Βουλή της κυβέρνησης με σύσσωμη την αντιπολίτευση για το τελευταίο πακέτο των προαπαιτούμενων πριν από το Eurogroup της Τρίτης που θα δώσει μετά από 2 χρόνια στην Ελλάδα την αξιολόγηση και το ρευστό που ο ίδιος ως ΥπΟικ απέτυχε να φέρει. Ενώ παράλληλα με τις αστήρικτες συνωμοσιολογικού περιεχομένου θεωρίες που ανέπτυξε μπροστά στο διεθνές ακροατήριο στο Λονδίνο, υπονομεύοντας την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να ανακάμψει η Οικονομία, την ώρα που το ελληνικό 10ετές εδώ και 6 συνεδριάσεις έχει σταθεροποιηθεί κάτω από το 8%, υιοθέτησε πλήρως τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αντώνη Σαμαρά ( σήμερα) και του Ευ Βενιζέλου, ότι η οικονομία πήγαινε καλά και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ με την διαπραγματευση της πρώτης φάσης και την εκτροχίασε, φορτώνοντας τον ελληνικό λαό με τρίτο μνημόνιο κα1 μέτρα 85 δις, αλλά και με capital control! Xαρακτηριστικό του πολιτικού στόχου του πρωην ΥπΟικ που ολόκληρη τη Μεγάλη Εβδομάδα που κάποιοι προσπαθουσαν να επαναφέρουν σενάρια οικουμενικής, είχε αναδυθεί σε ένα μαραθώνιο καταστροφολογικών συνεντεύξεων και δηλώσεων σε ΜΜΕ αλλά και παρασκηνιακών δείπνων με εκδότες, τραπεζίτες και πολιτικά πρόσωπα ( Βενιζέλος-Ντόρα). Τέλος ούτε λίγο ούτε πολύ έχρισε ως … καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Σημίτη, αφού, όπως ανέφερε, ήταν ο μόνος που … άκουγε τους τεχνοκράτες!
Σύμφωνα λοιπόν με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ, οξύτατη κριτική άσκησε το βράδυ της Πέμπτης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην διαπραγμάτευση που διεξήγαγε η κυβέρνηση με την Τρόικα επί υπουργίας Γιάννη Βαρουφάκη.
Αφορμή στάθηκε ομιλία του τότε προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών (και νυν προέδρου του Μεγάρου Μουσικής) Νικ. Θεοχαράκη σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory) του London School of Economics.
Μιλώντας στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας, στην ίδια εκδήλωση, ανέφερε ότι οι «γενναίες διαπραγματεύσεις» που διεξήγαγε ο κ. Θεοχαράκης μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, κόστισαν στον ελληνικό λαό 86 δισ. ευρώ. Ποσό που αντιπροσωπεύει όπως είπε το μέγεθος του τρίτου Μνημονίου . Επιπρόσθετα όπως υπογράμμισε “οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που επιβλήθηκαν μετά από εκροές καταθέσεων ύψους 45 δισεκ. ευρώ. Και αυτοί οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων επιβλήθηκαν για να διαφυλάξουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα υστέρα από τις «γενναίες διαπραγματεύσεις» του κ. Θεοχαράκη και του κ. Βαρουφάκη” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι ίδιες διαπραγματεύσεις κατέληξε σκωπτικά “οδήγησαν στην αλλαγή του ονόματος από τρόικα σε θεσμούς, και μετακίνησε την τρόικα από τα υπουργεία στο Χίλτον.
Ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την λύπη του για την κομματικοποιήμενη ομιλία του κ. Θεοχαράκη στην οποία η κυβέρνηση Σαμαρά που ο ίδιος μετείχε ως υπουργός Οικονομικών περιγράφεται ως “αποικιοκρατική”.
Τέλος ο κ. Στουρνάρας υπερασπίστηκε το ρόλο και τις αποφάσεις των τεχνοκρατών στην οικονομική πολιτική, ενώ επεσήμανε ότι “ οι Πρωθυπουργοί αρνούνται να δεχθούν την συνδρομή των τεχνοκρατών με μόνη εξαίρεση τον … Κώστα Σημίτη”!

Δεν υπάρχουν σχόλια: